Transseksualūs lietuviai prabilo apie tai, ką teko iškęsti

Translyčiai lietuviai išdrįso prabilti garsiai – jie pasidalijo istorijomis apie tai, ką tenka patirti, gyvenant pasaulyje, kuris jų netoleruoja.

Kristina.
Kristina.
Oskaras.
Oskaras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 1:16 PM, atnaujinta May 31, 2017, 11:28 PM

Laidos „Yra, kaip yra“ dalyvė Kristina gimė vaikinu, bet pati sako, kad jau vaikystėje suprato, kad yra kitoks vaikas nei visi kiti, todėl dar paauglystėje po truputį pradėjo rengtis kaip mergina. Kristina pasakojo, kad viskas prasidėjo nuo aptemptų kelnių, jai ėmė patikti įvairūs blizgučiai.

Prieš keletą metų Kristina apsisprendė tapti moterimi, tačiau norėtų, kad jai būtų atliktos dvi papildomos operacijos – lyties keitimo bei krūtų didinimo.

Moteris laidoje pasakojo, kad vaikystėje jai nebuvo lengva – nors Kristina gyveno su tėvais, tačiau jų meilės jai trūko, abu tėvai stipriai gėrė, ne kartą ją yra išvarę iš namų. Kol tėvai girtuokliaudavo, Kristinai tekdavo vienai atlikti visus ūkio darbus.

Mokykloje į Kristiną taip pat būdavo žiūrima su pajuoka – bendraklasiai pastebėjo jos kitoniškumą, niekas nenorėjo su ja bendrauti, todėl tuo metu neturėjo draugų.

Laidoje Kristina atskleidė, kad jos tėvas prie jos seksualiai priekabiavo, ir nors lytinių santykių nebuvo, bet glostydavo jos lytinius organus, liepdavo žiūrėti pornografinius filmus.

Dabar Kristina gyvena kaip moteris.

Kitas laidos dalyvis – Oskaras. Vaikinas yra įkalintas merginos kūne. Oskaras pasakojo, kad sužinojęs apie savo transseksualumą jis paniro į depresiją, ne kartą galvojo apie savižudybę, bet sugebėjo atsitiesti.

Vaikinas sakė, kad tai, jog yra įkalintas merginos kūne, suprato, kai jam buvo 11 metų: „Kai reikėdavo kur nors registruotis, kai reikėdavo pasirinkti, kas esi, aš žymėdavau, kad esu vyras, internete būdavau visiškai kitas žmogus nei realybėje. Žinoma, ir nuotraukas dėdavau ne savo. Ten buvau Oskaras.“ 

Paklausus, koks vardas įrašytas vaikino dokumentuose, Oskaras atsakyti nesutiko. Jam šis klausimas nejaukus, nes, kaip pats sako, tai buvusio žmogaus egzistencija.

Prieš kelerius metus vaikinas „YouTube“ platformoje rado vaizdo įrašą su transseksualiu vyru, kuris demonstravo savo pokyčius, pasiektus per trejus su puse metų vartojant hormonus: „Aš žiūriu ir man toks jausmas, kad žiūriu į veidrodį, lyg mano tos visos kančios, kurias jaučiau kelerius metus, nesupratimas, kas man darosi, atsivėrė prieš akis ir supratau, koks čia reikalas. Ir galvoju, o ką man dabar daryti?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.