Pirmoji „Auksinio proto“ finalininkų šalis – Rumunija!

Pirmasis „Auksinio proto“ finalininkų šešetas į lemiamą kovą stos jau šį trečiadienį. Vienas jų bus tas laimingasis, kuris keliaus į superfinalą. Jam arba jai teks garbė traukti burtą, į kokią vieną iš šešių Europos Sąjungos šalių važiuos „Auksinio proto“ nugalėtojas.

Filmavimo akimirkos.<br>LRT nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>LRT nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>LRT nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>LRT nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>LRT nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 12:16 PM, atnaujinta May 29, 2017, 12:27 PM

Kas laimės laimingąjį bilietą, neišduosime, tačiau pirmojo finalo laimėtojo (arba laimėtojos) burtais iš 28 auksinių vokų ištraukta šalis, į kurią keliaus „Auksinio proto“ superfinalo nugalėtojas, yra Rumunija! Išgirdę šalies pavadinimą, „Auksinio proto“ vedėjai Andrius Tapinas ir Arūnas Valinskas susižvalgė – netikėta, bet šioje šalyje tikrai yra ką pamatyti.

„Vien dėl legendinės Drakulos pilies verta į Rumuniją važiuoti!“ – komentavo A.Tapinas.

Beje, Rumunijoje jau yra viešėjusi viena šio finalo dalyvių Vytautė Venckė. „Viešnagė Rumunijoje, o ypač Transilvanijos regione, buvo vienas didelis nuotykis: smagi buvo ir kompanija, ir vietiniai gyventojai“, – smagiais prisiminimais dalijosi Vytautė, svajojanti nukeliauti į Islandiją, nors tai ir nėra įgyvendinamas noras, nes „Auksinio proto“ superfinalo nugalėtojas keliaus tik po ES šalis. Finalinių kovų taisyklės paprastos – iki superfinalo visi „Auksinio proto“ žaidimai vyks lygiai taip pat, kaip iki šiol. Tik konkurentai, žinoma, jau bus patys rimčiausi ir protingiausi – juk visi į finalines kovas iškopė įveikę visus kitus žaidimo dalyvius!

Šį trečiadienį burtai lėmė, kad į pirmąjį „Auksinio proto“ finalą susirinko ši kompanija: 18 metų moksleivis iš Plungės Dovydas Auškalnis; 56 metų Anykščių rajono Kurklių Stepono Kairio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir istorijos mokytoja Rasa Černiauskaitė; šiuo metu dirbanti ir gyvenanti Vilniuje, iš Telšių kilusi 24 metų programinės įrangos kokybės analitikė Rūta Norkutė; 23 metų kelionių agentė iš Klaipėdos Monika Pekauskaitė; 53 metų verslininkas iš Rokiškio Algimantas Šablinskas ir 34 metų klinikinių tyrimų specialistė vilnietė Vytautė Venckė.

Apie kokias šalis svajoja finalininkai? Jei laimėtų žaidimą, Dovydas Auškalnis norėtų, kad viena iš šešių kelionės šalių būtų Didžioji Britanija. Rasa Černiauskaitė pageidautų pakeliauti po Ispaniją. Šią šalį taip pat rinktųsi ir Rūta Norkutė.

„Ispanijoje buvau kelis kartus, bet vis tiek negana – yra tiek daug dar neaplankytų vietų!“ – sako Rūta. Beje, mergina Ispanijoje studijavo informatiką, tad apkeliavo ir pamatė nemažą šio krašto dalį, bet vis tiek Ispanija jai liko svajonių šalis. Gražiausias Europoje aplankytas turistinis objektas Rūtai taip pat yra Ispanijoje.

„Tai – La Sagrada Familia (isp. Šventosios šeimos) bažnyčia Barselonoje, – pripažįsta Rūta. – Vis dar statomas įspūdingo grožio objektas. Bažnyčia pradėta statyti 1882-aisiais, o planuojama baigti tik 2026-aisiais. Kodėl taip ilgai? Kaip mėgo juokauti šios bažnyčios architektas Antonio Gaudi, jo klientas Dievas niekur neskuba.“

Keliauti itin mėgstanti ir kelionių agente dirbanti Monika Pekauskaitė norėtų važiuoti į Kroatiją. Keliaujant Monikai yra nutikę daugybė linksmų istorijų, tačiau paprašyta prisiminti, juokdamasi pasakojo apie nuotykį Paryžiuje. „Mano ir draugo gimtadienis yra tą pačią dieną, todėl pasidovanojome sau kelionę į Paryžių. Prie Eifelio bokšto bekeliant taures vyno, juodaodis vaikinukas mums pasiūlė įsigyti „selfie-stick'ą“. Tuo metu turėjau telefoną „Samsung s2+“, o mano draugas tą dieną pasiėmė ne išmanųjį telefoną, o paprastą mygtukinį. Juodaodis vaikinukas paėmė mano telefoną ir bandė pajungti prie tos lazdos, tačiau jam to padaryti nepavyko, todėl jis kreipėsi į mano draugą, o šis sako jam: „I don't have a smartphone“. Vaikinukas apstulbo: „One phone? OMG...“ ir susiparinęs nuėjo, o mes po šiai dienai juokiamės iš jo nuoširdžios reakcijos, čia jau tapo mūsų priežodis susidarius sunkiai suvokiamai situacijai“, – kvatojosi Monika.

Algimantas Šablinskas svajoja apie Portugaliją. Po vieno nuotykio kelionėje vyras žada būti apdairesnis. Kartą ekskursijoje Romoje Algimantas atsiskyrė nuo grupės ir pasiklydo, o telefonas, kaip būna pagal Merfio dėsnius, išsikrovė. Bet sumanus vyras netrukus susirado kažkokį žmogų, kuris turėjo lygiai tokį pat telefoną kaip jo, tad paprašė pasiskolinti telefono bateriją, o tada abu prisėdo ir laukė, kol Algimantui kas nors paskambins iš grupės, nes jis neturėjo nė vieno bendrakeleivio telefono numerio…

Pirmojo finalo dalyviams palinkėsime gero žaidimo, žiūrovams – smagaus ir įdomaus reginio, o laimėtojui arba laimėtojai – geros kelionės… kol kas į superfinalą ir tik po sunkios ir atkaklios kovos – geros kelionės po Europos sąjungos šalis!

Pirmasis „Auksinio proto“ finalas – šį trečiadienį per LRT televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.