Dainininkė Laisva – apie karštus jausmus kalinčiam sutuoktiniui

„Rolandas sakė, kad tik į šokių projektą manęs neleistų, kadangi ten visi kažkaip susišoka“, – „Lietuvos ryto“ žurnalui „TV antena“ pasakojo „Žvaigždžių duetų“ (LNK) nugalėtoja Donata Gutauskienė-Laisva (27 m.), kurios sėkme konkurse džiaugėsi ir už grotų bausmę atliekantis vyras.

Žiūrovų sprendimu „Žvaigždžių duetų“ nugalėtojų titulą pelnė per visą konkursą lyderių pozicijas išlaikę D.Gutauskienė-Laisva ir R.Aleksandrovičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Žiūrovų sprendimu „Žvaigždžių duetų“ nugalėtojų titulą pelnė per visą konkursą lyderių pozicijas išlaikę D.Gutauskienė-Laisva ir R.Aleksandrovičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Laisva tikino, kad kalintis vyras nepavyduliavo net tada, kai ji su Radžiu traukdavo meilės dainas.<br>T.Bauro nuotr.
Laisva tikino, kad kalintis vyras nepavyduliavo net tada, kai ji su Radžiu traukdavo meilės dainas.<br>T.Bauro nuotr.
Laisva tikino, kad kalintis vyras nepavyduliavo net tada, kai ji su Radžiu traukdavo meilės dainas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Laisva tikino, kad kalintis vyras nepavyduliavo net tada, kai ji su Radžiu traukdavo meilės dainas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Laisva tikino, kad kalintis vyras nepavyduliavo net tada, kai ji su Radžiu traukdavo meilės dainas.<br>D.Umbraso nuotr.
Laisva tikino, kad kalintis vyras nepavyduliavo net tada, kai ji su Radžiu traukdavo meilės dainas.<br>D.Umbraso nuotr.
Laisva tikino, kad kalintis vyras nepavyduliavo net tada, kai ji su Radžiu traukdavo meilės dainas.<br>D.Umbraso nuotr.
Laisva tikino, kad kalintis vyras nepavyduliavo net tada, kai ji su Radžiu traukdavo meilės dainas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Milda Augulytė („Lietuvos rytas“)

Apr 17, 2016, 8:36 PM, atnaujinta May 28, 2017, 1:57 PM

Šou „Žvaigždžių duetai“ kartu su Radžiu Aleksandrovičiumi laimėjusi D.Gutauskienė-Laisva džiaugėsi, kad Alytaus pataisos namuose kalintis vyras Rolandas turėjo galimybę kiekvieną sekmadienį matyti ją televizoriaus ekrane.

Moters teigimu, sutuoktinis nepavyduliavo net tada, kai ji su partneriu traukdavo meilės dainas.

Per visą konkursą pirmavę Donata ir Radžis finale vis tiek labai jaudinosi.

„Viskas galėjo pasikeisti paskutinę akimirką. Sėdėdami meldėmės: „Dievas juk yra, gali padėti“, – kitą dieną po finalo įspūdžiais dalijosi televizijos žurnalistė ir dainininkė D.Gutauskienė-Laisva.

– Kaip patekote į konkursą – pasisiūlėte ar rengėjai jus susirado? – pasiteiravau „Žvaigždžių duetų“ laimėtojos.

– Mane tikriausiai pastebėjo po tam tikrų gyvenimo įvykių, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad su sūnaus Roko tėvu Rolandu Gutausku susituokiau Alytaus pataisos namuose (R.Gutauskas atlieka bausmę už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą. Poros sūnui – pusantrų metų. – Red.).

Apie tai buvo daug kalbama, todėl prodiuseriai turbūt pamanė, kad būtų įdomu mane pakviesti į projektą, juolab kad kadaise dainavau, turiu šiokių tokių gabumų.

Pasikalbėjusi su vyru nutariau: o kodėl nepabandyti? Prie didesnio susidomėjimo mano asmeniniu gyvenimu pripratau vos ištekėjusi. Tačiau aš vertinu tokį savo gyvenimą – esu labai laiminga, turiu nuostabų sūnų, mylimą ir mylintį vyrą, įdomią veiklą. Kodėl turėčiau susigūžti ir sėdėti namuose?

Man pasirodė, kad „Žvaigždžių duetai“ yra puiki proga parodyti, ką sugebu, todėl į šį projektą pasinėriau visa galva.

– Galima sakyti, pasitvirtino patarlė, kad nėra to bloga, kas neišeitų į gera?

– Mano atveju – iš tikrųjų. Galbūt buvo žmonių, kurie manė, kad tai man pakenks, kad nepasiseks. O galiausiai viskas taip pasisuko į gera, kad net pačiai sunku patikėti, jog taip baigėsi.

Jaučiuosi labai gerai, nes „Žvaigždžių duetai“ buvo viena mano svajonių. Prodiuseriai manimi patikėjo. Manau, kiekvienas žmogus būtų be galo laimingas galėdamas daryti tai, ką nori. Darbas televizijoje padėjo užsiauginti neploną odą, todėl ir su kritika, ir su scenos partnerio karštakošiškumu puikiai susidorojau.

– Koks jūsų kelias į dainavimą? Mokėtės muzikos, lavinote balsą?

– Dainuoju nuo vaikystės, mokiausi Jurbarko Antano Sodeikos muzikos mokykloje, buvau įstojusi į Vilniaus kolegijos Menų fakultetą, bet nebaigiau, nes patekau į realybės šou „Kelias į žvaigždes III“. Mano mokslai taip ir baigėsi, bet dainavimas visada buvo šalia – buvau mokyklos aktyvistė, stengdavausi dalyvauti įvairiuose konkursuose, tarp jų – ir „Dainų dainelėje“.

– Kokio stiliaus muzika jums artimiausia?

– Nuo mažumės esu įpratusi klausytis lietuviškos muzikos. Todėl ir „Žvaigždžių duetuose“ su Radžiu sutarėme – nedainuosime angliškų dainų.

Esame estrados gerbėjai, man patinka popmuzika, geros, lengvos, smagios lietuviškos dainos, baladės.

Su Radžiu atradau savo linksmąją pusę, kai galima scenoje pasiausti, padainuoti trankią dainą.

– „Žvaigždžių duetai“ jums dovanojo laurus. O kas šiame konkurse paliko nuosėdų?

– Nors šis projektas – tik žaidimas, tarp dalyvių būta trinties. Jaučiau kitų dalyvių šiokį tokį pavydą, kad už mus taip gausiai balsuoja žiūrovai. Nors į akis to nesakydavo, patyliukais šnabždėdavosi: „Šitie daug pastangų neįdeda, o, žiūrėkit, kaip už juos balsuoja.“ Norėjosi didesnio draugiškumo mūsų porai.

– Ar toliau bendradarbiausite su Radžiu, ar Lietuvos scenoje atsiras naujas duetas?

– Dabar susitelkiu į solinį dainavimą, bet su Radžiu nenutrauksiu bendradarbiavimo, nes po šio projekto turime visą repertuarą, galimybę dainuoti kartu. Jei tik gerbėjai pageidaus, tikrai neatsisakysime padainuoti kartu.

– Ar vyras nepavyduliavo, kai ekrane su Radžiu traukdavote meilės dainas?

– Ne, pavydo scenų nebuvo. Esame kalbėję apie televizijos projektus. Vyras sakė, kad tik į šokių konkursą manęs neleistų, kadangi ten visi kažkaip susišoka.

Vyras žino, kad dainavimas yra mano svajonė, todėl niekada dėl to nepriekaištauja, priešingai, palaiko šimtu procentų. Kalinimo įstaigoje jis turi nedaug pramogų, o dabar gavo puikią galimybę kiekvieną sekmadienį matyti žmoną televizoriaus ekrane. Džiaugiuosi, kad sukūriau jam šventę.

– Ar daug progų turite su juo susitikti akis į akį?

– Anksčiau galėdavome susitikti kartą per tris mėnesius, o nuo balandžio priimtas naujas įstatymas – dabar galima kartą per du mėnesius. Kiek yra, tiek yra. Tokia tvarka ir aš nieko negaliu pakeisti.

Mes gyvenome kartu, stengdavomės nė dienos nepraleisti atskirai. O toks staigus išsiskyrimas buvo skausmingas.

Be to, gimė sūnus, moteriai vienai auginti vaiką sudėtinga.

Kita vertus, prie visko priprantama. Mano patirtis rodo, kad viską galima padaryti vienai. Svarbu tik turėti noro, atsidavimo ir tikslą.

– Ar su vaiku važinėjate į pasimatymus, ar tėvas mato, kaip auga sūnus?

– Žinoma, visada kartu vykstame, rašome laiškus, siunčiame nuotraukas, fiksuojame kiekvieną svarbesnę gyvenimo akimirką.

Kartais net pajuokauju: mano vyras yra tolimųjų reisų vairuotojas ir dabar išvykęs į kelionę, iš kurios netrukus turėtų grįžti.

Jis kali ne už narkotikus, ne už smurtą. Liko 4–5 metai, tačiau jei elgsis gerai, yra didžiulė tikimybė, kad išeis anksčiau. Nesu praleidusi nė vieno susitikimo su mylimuoju. Man svarbiausia – vaikas, sutuoktinis ir tik tada karjera.

– „Žvaigždžių duetuose“ laimėjote ir piniginį prizą – keturis tūkstančius eurų. Ar jau sumanėte, kur jį išleisite?

– Radžis pasiėmė čekį, ir tiek jį temačiau. Kadangi tai nėra tokie jau dideli pinigai, net nežinau, kaip su juo dalysimės ir ar iš viso dalysimės.

Mūsų duete Radžis profesionalas, gal pasakys: „Aš pasiėmiau savo honorarą, džiaukis, kad leidau šalia padainuoti.“ Laukia tęsinys.

– Bet jūsų kūrybinė veikla tęsinį turės – minėjote, kad susiradote prodiuserį, rengiatės koncertams, įrašinėjate dainas.

– „Žvaigždžių duetuose“ mane pastebėjo Stanislovas Stavickis-Stano ir pasiūlė bendradarbiauti su jo prodiuserių kompanija. Aš, žinoma, sutikau, jau pradėjome įrašinėti mano solinę programą. Vieną dainą – „Vien tau“ – gana sėkmingai į dienos šviesą išleidome „Žvaigždžių duetuose“.

Dabar planuojame fotosesiją, vyksta rimti darbai ir netrukus prasidės koncertai, juolab kad jau turime ne vieną ir ne du užsakymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.