Radžis: „Prie tėvo kapo stovėjau vienas kaip pirštas“

„Prie tėvo kapo stovėjau vienas kaip pirštas...“, – televizijos laidoje be jokių užuolankų rėžė garsus ir liaudies numylėtas dainininkas Radžis.

Radžis prisiminė, kaip prie tėvo kapo stovėjo vienas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Radžis prisiminė, kaip prie tėvo kapo stovėjo vienas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2016, 1:56 PM, atnaujinta May 28, 2017, 3:28 AM

LNK laidoje „Valanda su Rūta“ jis atviravo ir kalbėdamas apie prieš kelias dienas patirtą mylimo senelio netektį.

Dainininkas prisiminė savo vaikystę laidoje apie tėvystę. „Kad ir kokie netobuli būtų namai, ar ne biologiniai tėvai, tai – geriau, nei šaltos vaikų namų sienos...“, – teigė Radžis. Dainininkas nudžiugo sužinojęs, kad prieš jį sėdinti jauna sutuoktinių pora, negalėdama susilaukti savo vaikų, į namus priėmė romų mergaitę, ir šiuo metu kaip tik tvarko įvaikinimo dokumentus.

„Jūsų laukia labai linksmas, tačiau nelengvas gyvenimas, mat romai – labai dainingi, ir karšto būdo žmonės...“, – žiniomis dalinosi Radžis.

Tuo metu garsus triatlonininkas Vidmantas Urbonas televizijos laidoje atskleidė iki šiol mažai kam žinomus savo gyvenimo faktus. Sportininkas papasakojo, kad užaugo vaikų namuose. „Mano mama gėrė. Man buvo penkeri, o broliui – treji, kai elgetaudavome greta esančioje stotyje, prašydami žmonių pinigų, arba maisto. Kartais maisto atveždavo močiutė, tačiau tuomet mūsų namuose buvo rengiamas balius, o mums tekdavo tik likučiai“, – pasakojo V.Urbonas.

Netrukus Vidmanto motina sėdo į kalėjimą, o jis su broliu atsidūrė vaikų namuose. Tėvas po skyrybų jau seniai nelankė sūnų. Mamą Vidmantas sutiko būdamas paauglys. „Ji apsimetė, kad manęs nepažįsta...“, – pasakojo V.Urbonas.

Studijoje dalyvaujančios vaikus įvaikinančios poros atskleidė, kodėl tiek nedaug vaikų įvaikinama Lietuvoje. „Susidaro įspūdis, kad palankias išvadas dėl įvaikinimo rašantys psichologai suinteresuoti ne tuo, kad kuo daugiau vaikų būtų įvaikinami, o tuo, kaip kuo daugiau porų atmesti...“, – pasakojo verslininkas Ignas Vaitiekūnas, su žmona Ingrida beveik metus globojantys romų tautybės mergaitę ir šiuo metu tvarkantys įvaikinimo dokumentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.