A. Valinskui kolegos A. Tapino romanas – spalvinimo knygutė

Išgirdęs, kad net penki „Auksinio proto“ ketvirtojo finalo žaidėjai yra skaitę Andriaus Tapino knygą „Vilko valanda“, Arūnas Valinkas neištvėrė linksmai nepasišaipęs: „Na, kas čia per nesąmonė? A, supratau, iš pradžių skaitėte, o po to jau tik spalvinote?“

Laidos akimirka.
Laidos akimirka.
Laidos akimirka.
Laidos akimirka.
Laidos akimirka.
Laidos akimirka.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 3, 2016, 11:55 AM, atnaujinta May 26, 2017, 7:36 PM

A.Tapino fantastinį romaną „Vilko valanda“ sakė neseniai perskaičiusi 27 metų studentė iš Vilniaus Veronika Babenkaitė. „Superknyga! Man labai patiko. Ir kitas A.Tapino knygas būtinai skaitysiu“, – Andriaus kūrybą gyrė Veronika.

„Sutapimas ar ne – nežinau, bet šiuo metu skaitau A.Tapino „Vilko valandą“, – prisipažino 26 metų socialinis darbuotojas iš Elektrėnų Dovydas Bliujus.

„O jūs visi trys taip pat skaitėte „Vilko valandą“ ir visi trys svajojate nuvažiuoti į Islandiją?“ – kitų trijų finalininkų klausinėjo A.Valinskas.

Taip, 41 metų architektas iš Šiaulių Viktoras Peršinas, iš Plungės kilęs 35 metų viešųjų ryšių specialistas Giedrius Surplys ir 32 metų verslo analitikas iš Vilniaus Kęstutis Vaškevičius svajoja nukeliauti į Islandiją. Prie jų kompanijos tinka ir 35 metų cecho vadovas iš Kauno rajono Jonučių II kaimo Vilius Lukševičius – jo svajonių šalis taip pat Islandija, bet jam patiktų aplankyti ir į Šveicariją.

Nors finaliniai „Auksinio proto“ žaidimai reikalas rimtas, A.Valinsko ir A.Tapino juokelių bei smagių diskusijų šį trečiadienį taip pat netrūks. Bus išnagrinėta ne tik A.Tapino „Vilko valanda“, bet ir visatos juodoji skylė bei tamsioji energija, cituojamas Francas Kafka, grojamas Džiuzepė Verdis ir netgi, anot A.Valinsko, Veronika su akmeniu po kaklu stumtelėta ežero link.

„O aš gerai plaukiu!“ – netruko atsikirsti Veronika ir A.Valinskui liko tik pakartoti mėgstamą perspėjimą: „Ar tik nebūsime įsileidę lapės į vištidę...“

„Lapės“ Veronikos svajonių šalis – Monakas. „Noriu pamatyti, kaip visa šalis telpa tokiame mažame plote, – svajojo Veronika. – Arba Suomija… Noriu pamatyti Šiaurės pašvaistę ir poliarinę dieną arba naktį. Rinkčiausi bet kokią šalį su kalnais – patiktų iš aukštai apsižvalgyti pro žiūronus.“ Veronika į kalnus jau yra lipusi – ji įveikė į 2 km aukščio kalną su tam visiškai nepritaikytais batais už 2 eurus...

Dovydas svajoja apie Ispaniją, o įspūdingiausias matytas objektas – Amsterdamo senamiestis. Viliui nepamirštami Norvegijos fiordai, Šveicarijos Alpės, Plitvicos nacionalinis parkas.

„Jei kalbame apie gamtą – Ejafjadlajokudlis ar koks kitas Islandijos ugnikalnis. Jei kalbame apie žmogaus kūrinius – Švedijos Gotlado Visbis arba Italijos Florencija, – prisipažino Viktoras. – Vienos vasaros kelionės šiaurės šalyje metu, vakarodami su draugais, nusprendėme stebėti ir įamžinti vietinį saulėlydį. Nepavyko. Nes besileidžianti saulė, beveik pasiekusi jūros paviršių, vietoj to, kad panirtų į vandenį, netikėtai vėl ėmė kopti aukštyn. Buvom primiršę, jog esame už poliarinio rato...“ – nuotykius pasakojo architektas.

Giedrius negali pamiršti Venecijos grožio, o pasakodamas kelionių nuotykius, su šypsena prisimena Kiniją: „Didžiausias „nuotykis“ – tai anglų kalbos įgūdžių beprasmiškumas Kinijoje. Ten niekas nemoka angliškai, prancūziškai, rusiškai ir niekaip kitaip, kaip kiniškai. Net tarptautiniai žodžiai „taxi“, „telephone“ ir panašūs jiems nieko nesako. Net skaičius pirštais jie rodo kitaip.

Tačiau visa turizmo sistema kažkaip veikia, o gidas, lydėjęs mus į Didžiąją kinų sieną, netgi vedė ekskursiją angliškai. Tiesa, šiai užduočiai jam užteko maždaug dvidešimt angliškų žodžių.“ Kęstučio kelionių nuotykiai „techniniai“: „JAV važiuojant automobiliu iš Detroito į Bostoną dėl GPS’o atsidūrėme Kanadoje.“ Didžiausią įspūdį padaręs kelionėse lankytas objektas – Milano „La Scala“.

Šešios Europos Sąjungos šalys ir daugybė lankytinų objektų laukia „Auksinio proto“ nugalėtojo. Jau žinomos trys šalys, į kurias važiuos laimingasis žaidėjas, tai – Rumunija, Olandija ir Airija. Šį trečiadienį – ketvirtasis finalas ir ketvirtoji „Auksinio proto“ laimėtojo kelionės šalis! Kuri?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.