Sidabrinės gervės nominantas V. Petkevičius: „Aš jau laimėjau!“

Geros nuotaikos nestokojantis populiarus teatro ir kino aktorius Vidas Petkevičius, atrodo, dabar vėl išgyvena savo aukso amžių. Vien per kelerius pastaruosius metus jis spėjo padirbėti su režisieriais Donatu Ulvydu, Algimantu Puipa ir Ignu Miškiniu. Už I. Miškinio dramą „Karalių pamaina“ V. Petkevičius pretenduoja gauti prestižinę Sidabrinės gervės statulėlę, kaip Metų geriausias antraplanio vaidmens aktorius. Aktorius prisipažįsta, kad jau vien būti nominuotam – yra didelis laimėjimas.

Sidabrinės gervės nominantas V. Petkevičius: „Dabar atsiimu tai, kas buvo prarasta“.
Sidabrinės gervės nominantas V. Petkevičius: „Dabar atsiimu tai, kas buvo prarasta“.
Sidabrinės gervės nominantas V. Petkevičius: „Dabar atsiimu tai, kas buvo prarasta“.
Sidabrinės gervės nominantas V. Petkevičius: „Dabar atsiimu tai, kas buvo prarasta“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-11 15:03, atnaujinta 2017-05-25 23:07

„Kiekvienas žmogus nori, kad jo darbai būtų vertinami. Todėl, manau, kad kiekvienam malonu, kai pastebi tavo darbą. Aš manau, kad jau vien nominacija yra įvertinimas ir pripažinimas, nes tai reiškia, kad tave pastebėjo, pamatė, kad tavo vaidmuo vertas dėmesio. Tai labai malonu“, – kalbėjo jau vieną Sidabrinės gervės statulėlę turintis aktorius.

Režisieriaus I. Miškinio dramoje „Karalių pamaina“ kalbama apie jaunesniųjų ir vyresniųjų konfliktą – tai, ką vyresnė karta palieka jaunesnei kartai, ką jai primeta.

V. Petkevičius filme sukūrė buvusio sovietinių laikų veikėjo, kuris kaip chameleonas prisitaiko prie visų valdžių, personažą. Net po septynerių metų pertraukos į kiną grįžusiam režisieriui, aktorius negaili pagyrų.

„Aš labai džiaugiausi darbu su režisieriumi Ignu Miškiniu. Mes apie mėnesį laiko kiekvieną dieną susirinkdavome ir repetuodavome: kalbėdavome, daug analizuodavome ir keisdavomės nuomonėmis. Reikėtų tą ir dabar daryti, tačiau ne visiems režisieriams užtenka laiko. Iš tikrųjų, laikas skirtas pasiruošimui, pokalbiams apie vaidmenį, patį filmą, buvo labai svarbus. Manau, kad dėl to šitas vaidmuo pavyko dar geriau nei tikėjausi“, – džiaugėsi aktorius.

Tiesa, Vidas prisipažino, kad iš pradžių I. Miškinis rimtai svarstė ar priimti jį vaidinti savo filme: „Jis yra man prisipažinęs, kad labai bijojo dirbti kartu su manimi, nes mes nebuvome pažįstami. Tačiau aktorius Dainius Gavenonis jam pasiūlė mane pakviesti ir jis pakvietė. Aš tikrai labai džiaugiuosi, kad jis priėmė Dainiaus pasiūlymą ir pabandė dirbti kartu su manimi. Manau, kad į šitą vaidmenį pretendavo tikrai labai daug kandidatų, kurie galbūt geresni už mane, bet aš labai džiaugiuosi jį gavęs.“

2012-aisias V. Petkevičiui buvo įteikta „Sidabrinė gervė“ už Gruinio vaidmenį filme „Tadas Blinda. Pradžia“. Šiais metais aktorius grumiasi kategorijoje „Metų geriausias antraplanis aktoriaus vaidmuo“. Šį apdovanojimą taip pat pretenduoja gauti Arūnas Sakalauskas už vaidmenį Alvydo Šlepiko filme „Patriotai“ ir aktorius Vytautas Paukštė, nusifilmavęs režisieriaus Algimanto Puipos filme „Edeno sodas“.

Vidas pripažįsta, kad kiną jis visuomet mylėjo labiau nei teatrą: „Man visuomet teatro režisieriai sakydavo: „Tu vaidini pirmai ir antrai eilei. O turi vaidinti, kad matytų paskutinės eilės“. Iš manęs reikalavo, kad aš save spausčiau, vaidinčiau raiškiau, bet aš labai nemėgstu perspausti. Aš mėgstu asketiškomis priemonėmis kurti vaidmenį, todėl ir būdavo tas nesusipratimas tarp manęs ir teatro režisierių. Dėl to man labiau ir patikdavo kine.“

Dainuojančiu aktoriumi save vadinantis V. Petkevičius kažkada rimtai svajojo apie dainininko kelią, tačiau pasirinkęs teatrą, dabar Vidas vėl save randa muzikoje: „Kai mažiau vaidinu, tai daug ką sudedu į muziką. Protingą savo gyvenimą pradėjau nuo muzikos, o po to tik atsirado studijos konservatorijoje. Dabar atsiimu tai, kas buvo prarasta. Man labai patinka važinėti su bardais ir koncertuoti...“ – šypsodamasis pasakojo aktorius.

Kasmet didelio visuomenės dėmesio susilaukiantys apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ šiemet vyks gegužės 27-ąją, ir bus tiesiogiai transliuojami per LRT televiziją. Jau devintą pavasarį į Lietuvą sugrįžtančių apdovanojimų organizatoriai LiKA pagerbs iškiliausius ir labiausiai nusipelniusius kino kūrėjus. Prestižinių apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ globėjas yra Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Apdovanojimus organizuoja Lietuvių kino akademija ir Lietuvos kino centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.