Cher ilgai negalėjo susitaikyti su tuo, kad duktė pasikeitė lytį

„Jaučiuosi labai silpna. Neliko jėgų kovoti su negalavimais. Viskas, ko dabar trokšta mano širdis, – paprasčiausiai ramiai numirti“, – prieš metus artimiausiems žmonėms guodėsi viena tituluočiausių pasaulio dainininkių ir aktorių Cher.

Cher duktė Chastity pasikeitusi lytį priaugo daug svorio.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher duktė Chastity pasikeitusi lytį priaugo daug svorio.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher per koncertus gerbėjus žavėdavo ne tik balsu, bet ir įspūdinga išvaizda.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher per koncertus gerbėjus žavėdavo ne tik balsu, bet ir įspūdinga išvaizda.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher duktė Chastity pasikeitusi lytį priaugo daug svorio.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Cher duktė Chastity pasikeitusi lytį priaugo daug svorio.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Su 90-mete motina.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Su 90-mete motina.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Cher jaunystėje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher jaunystėje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Cher su sutuoktiniu S.Bono vedė TV šou.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Cher su sutuoktiniu S.Bono vedė TV šou.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

„Lietuvos rytas“

May 25, 2016, 1:00 PM, atnaujinta May 24, 2017, 7:30 AM

Amerikiečių žvaigždė Cher buvo įsikalusi į galvą, kad nesulauks 70-mečio. Vis dėlto likimas garsenybei suteiks progą paminėti gražų jubiliejų artimųjų ir draugų būryje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Gegužės 20 dieną 70-metį šventusi Cher yra patyrusi daug svaigių šlovės akimirkų ir skaudžių išgyvenimų.

„Oskaras“, „Grammy“, „Emmy“, trys Auksiniai gaubliai – tai tik dalis jos pelnytų apdovanojimų.

Scenoje tarsi cunamis šėlstanti Cher gerbėjus visuomet stebino energija, nors ne kartą kentėjo nuo chroniško nuovargio, kovojo su depresija ir net patyrė, kas yra ikiinfarktinė būsena. Negana to, žvaigždė buvo užsikrėtusi IV tipo pūslelinės virusu, galinčiu sukelti onkologinius susirgimus.

2014 metais dainininkę užklupo itin rimtos sveikatos bėdos – ji buvo priversta nutraukti savo koncertų turą ir negastroliuoja iki šiol.

Nepaisydama silpnos sveikatos ir kalbų apie mirtį, Cher planuoja išleisti prisiminimų knygą ir apie savo gyvenimą pastatyti miuziklą.

Būsimoji garsenybė gimė Kalifornijoje, El Centro mieste. Mergaitė buvo pavadinta Cherilyn Sarkisian. Jos armėnų kilmės tėvas dirbo tolimųjų reisų vairuotoju, o amerikietė motina šiek tiek vaidino kine, bet rimto pripažinimo nesulaukė.

Netrukus po dukters gimimo tėvai išsiskyrė. Savo tėvą Cherilyn pirmą kartą pamatė būdama 11 metų.

Mokykloje Cherilyn nesisekė. Nuo mažens ją kankino skaityto sutrikimas, o ir skaičiuoti buvo ne lengviau.

Visą laisvalaikį būsima scenos deivė leisdavo roko koncertuose ir kino teatruose, o būdama 16-os metė mokyklą ir su drauge išvyko į Los Andželą studijuoti aktorystės.

1962 metais Cherilyn susipažino su garsaus muzikos prodiuserio Philo Spectoro asistentu Sonny Bono. Tuo metu mergina neturėjo kur gyventi, tad Sonny naujai pažįstamai pasiūlė apsistoti savo bute, o mainais paprašė rūpintis kasdiene ruoša.

Cherilyn sutiko. Netrukus Sonny jai padėjo įsidarbinti Philo studijoje pritariamąja vokaliste.

Dvi keistas asmenybes suvienijo polinkis į roko muziką – draugystę greitai pakeitė kur kas romantiškesni jausmai. Cherilyn ir Soony susituokė.

1964-aisiais pasirodė pirmasis Cherilyn solinis įrašas „Ringo, I Love You“, o po metų į sceną žengė šeiminis duetas „Sonny & Cher“.

Pirmas poros albumas „Look At Us“, išleistas 1965 metais, sulaukė didžiulės sėkmės, o ypač dėl singlo „I Got You Babe“, kuris atsidūrė Didžiosios Britanijos ir JAV hitų viršūnėse.

1969-aisiais sutuoktiniai susilaukė dukters Chastity, o po metų pradėjo rengti televizijos šou „The Sonny & Cher Comedy Hour“. Programą sudarė pokštavimai, muzikiniai numeriai. Laidose dalyvavo pramogų pasaulio žvaigždės ir politikai. Per septynerius metus šou įgijo daugybę gerbėjų ir net pelnė Auksinį gaublį.

Ilgainiui tarp sutuoktinių atsirado trintis. Santykiai dar labiau pašlijo žlugus bendram televizijos šou. 1974 metais Sonny ir Cher išsiskyrė.

Išsiskyrusi Cher pasinėrė į solinę karjerą ir kitais metais ištekėjo už muzikanto Greggo Allmano. Pora susilaikė sūnaus Elijah Blue, bet po ketverių metų nutraukė santykius.

Gali būti, kad Cher niekada nebūtų tapusi aktore, jei ne pažintis su legendiniu kino režisieriumi Franciu Fordu Coppola.

1982-aisiais dainininkė išvyko į Niujorką ir nusifilmavo Roberto Altmano filme „Ateik penktą į susitikimą, Džimi Dinai, Džimi Dinai“. Po metų ji jau įkūnijo lesbietę Dolę režisieriaus Mike’o Nicholso biografinėje dramoje „Karen Silkvud“, kurioje taip pat vaidino Meryl Streep ir Kurtas Russellas. Už šį vaidmenį kino naujokė pirmą kartą buvo nominuota „Oskarui“ ir laimėjo Auksinį gaublį kaip geriausia antraplanė aktorė.

1987-aisiais Cher pasirodė iš karto keliose juostose. Iš jų didžiausio populiarumo sulaukė romantinė drama „Pakvaišę“, kurioje ji vaidino vidutinio amžiaus moterį, vardu Loreta, iš naujo atrandančią meilę. Šis vaidmuo aktorei pelnė antrą Auksinį gaublį ir „Oskarą“.

Kai aktorystės pasirodė per mažai, Cher nutarė jėgas išbandyti režisūroje – 1996-aisiais pasirodė jos drauge su Nancy Savoca sukurtas draminis trileris „Jeigu šios sienos galėtų kalbėti“.

Kritikai gerai įvertino filmą, bet kur kas labiau liaupsino Cher aktorinį talentą. Už epizodinį vaidmenį, kurį sukūrė šioje juostoje, ji vėl buvo nominuota Auksiniam gaubliui, tik jo negavo.

1998 metais Cher išleido muzikos albumą „Believe“ ir sulaukė neįtikėtinos sėkmės. To paties pavadinimo daina tapo tarptautiniu hitu ir pelnė dainininkei „Grammy“. Tų pačių metų pabaigoje knygynų lentynas pasiekė garsenybės knyga „The First Time“, kurioje pasakojama apie naštą, kuri prislegia tapus ryškia žvaigžde.

Tie metai buvo paženklinti ir skaudžiu įvykiu – slidinėdamas Kalifornijoje tragiškai žuvo pirmasis Cher vyras Sonny, su kuriuo net ir po skyrybų ji palaikė draugiškus santykius.

Netektis buvo tokia skaudi, kad moteris susirgo depresija. Vėliau aktorė ir dainininkė pasakojo, kad nuolat bendraudavo su Sonny per spiritizmo seansus.

2001-aisiais atlikėja išleido albumą „Living Proof“ ir pareiškė paliekanti sceną. Per atsisveikinimo gastrolės, kurios truko trejus metus, Cher surengė 325 koncertus 20 šalių.

Prabėgus 12 metų dainininkė grįžo į sceną su nauju albumu, kurį pavadino „Closter To The Truth“. Lygiai taip pat po ilgos pertraukos ji grįžo į kiną – 2010 metais įsiamžino Steve’o Antino miuzikle „Burleska“. Nors kritikai šaltokai atsiliepė apie aktorinį darbą, Cher pelnė Auksinį gaublį už miuzikle atliktą dainą „You Haven’t Seen The Last Of Me“.

Žvaigždės gyvenimą apkartino ne tik skausmingos meilės dramos, bet ir įtempti santykiai su vaikais.

Jaunesnysis žvaigždės sūnus Elijah Blue yra įklimpęs į kvaišalus. Tačiau didžiausią šoką moteris patyrė, kai dukra Chastity nusprendė pasikeisti lytį. Tik neseniai Cher susitaikė su mintimi, kad vietoj dukters turi sūnų, kuris pasivadino Chazu Bono.

Chastity dar vaikystėje dalyvaudavo tėvų TV šou, o paauglystėje įsiliejo į vieną muzikos grupę – grojo mušamaisiais ir akustine gitara. Vėliau ji ėmė dainuoti ir rašyti dainų tekstus.

Esminis perversmas Chastity gyvenime įvyko, kai jai sukako 13 metų. Būtent per savo gimtadienį paauglė suprato nejaučianti jokios traukos priešingos lyties atstovams ir nenorinti būti moterimi.

Lesbietė Chastity apie lytinę orientaciją viešai prasitarė savo knygoje, o ilgainiui apsisprendė tapti vyru. Būdama 41 metų ji pasikeitė lytį.

Iš pradžių Chazas sulaukdavo patyčių ne tik dėl pasikeistos lyties, bet ir dėl antsvorio – po operacijos svarstyklės rodė 113 kilogramų. Jis suprato, kad svorio padidėjimą lėmė hormonų terapija, stoiškai atlaikė visas negandas ir galiausiai atsikratė 30 kilogramų.

Dar iki tapdamas vyru Chazas daug metų artimai draugavo su Jennifer Elia ir net planavo tuoktis. Cher pritarė tokiam sprendimui ir buvo pažadėjusi iškelti prabangias vestuves, bet 2011 metais pora pasuko skirtingais keliais.

Pastaruoju metu Chazas artimai bendrauja su aktore Sarah Schreiber.

Scenos deivė visada ieškojo meilės – iširus antrai santuokai mezgė vieną romaną po kito. Jos meilužių sąraše buvo daug garsių vyrų.

Per priėmimą Baltuosiuose rūmuose tuo metu 40-metė Cher susipažino su dar tik pradėjusiu savo kelią į olimpą 23 metų aktoriumi Tomu Cruise’u. Jų romanas truko tik keletą mėnesių.

Tarp jos meilužių taip pat buvo dainininkas ir gitaristas Ericas Claptonas, aktoriai Tommy Lee Jonesas, Valas Kilmeris, roko muzikantas Richie Sambora, garso įrašų prodiuseris Markas Hudsonas. Cher dažniausiai rinkdavosi jaunesnius vyrus.

Aistringa moteris prisipažino apgailestaujanti dėl praleistos galimybės susipažinti su dainininku Elviu Presley ir aktoriumi Marlonu Brando.

Trejus metus Cher susitikinėjo su 18 metų jaunesniu bandelių kepėju.

Įžymybė neslepia, kad už nepriekaištingą išvaizdą turi dėkoti plastikos chirurgams. Pirmą kartą kūną ji pasitobulino būdama 28-erių. Kalbama, kad iš viso pramogų pasaulio žvaigždei atlikta 60 plastinių operacijų.

Dar viena Cher aistra – tatuiruotės ir įvairių formų spalvingi perukai.

Artėjant 70-mečiui Cher su gerbėjais pasidalijo nuotrauka, kurioje ji užfiksuota su 90-mete motina. Socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje dainininkė rašė: „Štai taip atrodo mūsų šeimoje 70-metės ir 90-metės. Mama turi vos kelias raukšles. Ji mano, kad už tai reikia dėkoti genams. Mano mamos motinos oda taip pat buvo labai graži. Močiutė turėjo jauną meilužį ir likus trims dienoms iki mirties jam pasakė: „Man reikia pedikiūro.“

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.