UNICEF ambasadoriai kyla kovai už pasaulio vaikų gyvybes

birželio 1 d. 17 val. Jono Kalvano parke, Tauragėje aidės daugiau nei 1 300 vaikų žingsniai, skirti padėti Mozambiko vaikams. Juos palaikyti, tradiciškai įteikti „auksinius“ gerumo medalius žada gausus būrys žinomų žmonių – olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, aktoriai Virginija Kochanskytė, Eglė Jackaitė, Kristina Savickytė-Damanskienė ir Giedrius Savickas, daininkai Mantas Jankavičius, Juozas Liesis, Remigijus Žiogas ir kiti.

Trečiadienį, tarptautinę Vaikų gynimo dieną, tūkstančiai Lietuvos vaikų, mažųjų UNICEF ambasadorių, kyla kovai už pasaulio vaikų gyvybes.<br>T.Bauro nuotr.
Trečiadienį, tarptautinę Vaikų gynimo dieną, tūkstančiai Lietuvos vaikų, mažųjų UNICEF ambasadorių, kyla kovai už pasaulio vaikų gyvybes.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-31 10:52, atnaujinta 2017-05-23 15:32

Penkerius metus iš eilės UNICEF vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“, skirtas pasaulio vaikams, vykdavo tik sostinėje. Per tuos metus daugiau kaip 5 tūkstančius 2–12 metų vaikų pritraukusi gerumo akcija šiemet vyks ir Tauragėje. Išaugusio UNICEF vaikų bėgimo siekis – veikiant išvien padėti alkstantiems Mozambiko vaikams. Projekto globėja – Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tauragiškiai nusiteikę labai entuziastingai: simboliniam dalyvio mokesčiui vaikai nusprendė užsidirbti patys, todėl nuo pat vasario mėnesio tvarkė aplinką, organizavo mokyklose vykusias muges ir rinko UNICEF fondą.

„Mažieji Tauragės gyventojai dega noru padaryti gerą darbą – gelbėti vaikų gyvybes. Tauragiškiai didžiuojasi, kad UNICEF vaikų bėgimas pirmą kartą vyks ne tik Vilniuje ir tikisi, kad jų pavyzdys užkrės kitas savivaldybes imtis gerų darbų“, – sakė UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė-Staniulėnė.

2016 m. UNICEF vaikų bėgimai, vyksiantys Tauragėje ir Vilniuje, skiriami mažiausiems Mozambiko gyventojams, atkreipiant dėmesį į alkio problemą.

Apie UNICEF

UNICEF yra daugiausiai vaikų gyvybių išgelbėjanti organizacija pasaulyje. UNICEF siekia užtikrinti kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

Apie UNICEF vaikų bėgimą

UNICEF vaikų bėgimas – tai linksmas 500 m. bėgimas 2-12 metų vaikams, skirtas pasaulio mažiesiems. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus. Jau tradicija tapusiame bėgime per tūkstantis mažųjų bėgikų ne tik smagiai praleidžia laiką, susiranda naujų draugų, bet, svarbiausia – gelbėja gyvybes skurdžiose pasaulio šalyse.

Projekto globėja J.E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.