Janina Miščiukaitė dainavo net Afrikos genčių kalbomis

Ar žinote, kuri lietuvių dainininkė yra laimėjusi daugiausia konkursų? Kas mėgo greitai važinėti ir vairavo sportinį automobilį? Dainavo mongoliškai ir pūtė saksofoną? Tai Janina Miščiukaitė.

Dokumentiniame filme – J.Miščiukaitės gyvenimo akimirkos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dokumentiniame filme – J.Miščiukaitės gyvenimo akimirkos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dokumentiniame filme – J.Miščiukaitės gyvenimo akimirkos.<br>P.Lileikio nuotr.
Dokumentiniame filme – J.Miščiukaitės gyvenimo akimirkos.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Augulytė („Lietuvos rytas“)

Jun 1, 2016, 11:01 PM, atnaujinta May 23, 2017, 8:47 AM

Gegužės 10-ąją dainininkei J.Miščiukaitei būtų sukakę 68-eri. Tądien LRT televizija rodys naują dokumentinį filmą „Janina Miščiukaitė. Gyvenimas dainoje“, kurio scenarijaus autorius ir režisierius – Kazimieras Šiaulys, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„J.Miščiukaitę-Brazaitienę pažinojau nuo 1968-ųjų, pirmojo „Vilniaus bokštų“ konkurso. Ne tik aš, bet ir kiti žurnalistai ją labai mylėjome, ji visuomet sulaukdavo dėmesio.

Jau aštuonerius metus jos nėra tarp mūsų, tačiau iš tiesų ji su mumis – kartu su LRT televizija sukūrėme muzikinį dokumentinį filmą, kad Janina liktų gyva mūsų prisiminimuose“, – kalbėjo K.Šiaulys pristatydamas filmą.

Klarneto klasę Kauno J.Gruodžio konservatorijoje baigusi J.Miščiukaitė kaip vokalistė subrendo Mindaugo Tamošiūno vadovaujamame „Oktavos“ ansamblyje.

Su juo, vėliau – su „Trimito“ estradine grupe susiję ryškiausi jos kūrybinės karjeros puslapiai. O joje būta ir darbo naktiniuose baruose, ir Maskvos miuzikhole, pergalių šalies bei tarptautiniuose konkursuose, gastrolių po pasaulį.

J.Miščiukaitė stebino gebėjimu ypač greitai išmokti kūrinius svetimomis kalbomis – jos repertuare buvo ir mongoliškų dainų, ir Afrikos genčių kalbomis.

Nesvetimos jai buvo ir moteriškos silpnybės – jos vyras Rimantas Brazaitis prisimena, kaip dar sovietiniais laikais patekusi į Londoną Janina apsiverkė prie parduotuvės vitrinos, kurioje pamatė puošnią suknelę. Suprato, kaip viskas arti ir kaip toli.

„Nebuvau jokia žvaigždė – tiesiog sąžiningai dirbau savo darbą“, – kukliai kalbėjo viena ryškiausių XX a. aštuntojo ir devintojo dešimtmečių estrados dainininkių, kai jau buvo pasiekusi visas aukštumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.