Tomas Cruise'as galėjo žūti erdvėlaivio avarijoje

[[ge:lrytas:lrytas:526067]]

T.Cruise'as svajoja apie skrydį į kosmosą, bet kol kas tai įgyvendinti jam pavyko tik kine.
T.Cruise'as svajoja apie skrydį į kosmosą, bet kol kas tai įgyvendinti jam pavyko tik kine.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2016, 11:19 AM, atnaujinta May 23, 2017, 1:42 AM

Aktorius T.Cruise'as visuomet žavėjosi astronomija ir svajojo tapti astronautu. Tačiau pabūti kosmose jam pavyko tik kine, kai vaidino astronautą filme „Užmirštieji“.

Vis dėlto jo biografijoje yra ir tikras bandymas išvykti į kosminę kelionę. 2002 metais aktorius NASA slapta išėjo pasirengimo skrydžiui kursą ir ruošėsi tapti erdvėlaivio „Columbia“ ekipažo nariu.

Kaip pasakojo dokumentinio filmo „Kosminė stotis 3D“ režisierius Tonis Myersas, T.Cruise'as yra kvalifikuotas pilotas, valdo nuosavą biznio klasės lėktuvą „Gulfstream IV“ ir turėjo puikias galimybes tapti astronautu, bet paskutiniu momentu į kosminę kelionę jo neišleido. O paskui įvyko avarija ir viskas baigėsi.

Tai atsitiko 2003 metų vasario 1 dieną: likus vos kelioms minutėms iki suplanuoto nusileidimo, virš Teksaso sprogo daugkartinis erdvėlaivis „Columbia“, nusinešdamas septynių jame buvusių astronautų gyvybes. Tai buvo jo 28-asis skrydis. Vėliau pasirodė kadrai su 63 km aukštyje lekiančiomis erdvėlaivio dalimis.

Amerikos aviacijos ir kosmonautikos agentūros pareigūnai linkę manyti, kad 1981-aisiais pastatyto „Columbia“ erdvėlaivio katastrofą galėjo sukelti nuo kairiojo erdvėlaivio sparno pakilimo metu atsiklijavusios apsaugos plokštelės, kurios saugojo kuro bakus.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.