Patyčių išvarginta mergina puolė į nusikaltėlio glėbį (II dalis)

Kodėl moterys įsimylį nusikaltėlius? Dažnai tokį rizikingą pasirinkimą nulemia vienišumas, silpna savivertė arba iliuzija, kad pabaisa gali virsti nuostabiu princu, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Agnė (kairėje) laukia iš kalėjimo Airijos grįžtančio mylimojo, o Monika džiaugiasi atsikračiusi nusikaltėlio.
Agnė (kairėje) laukia iš kalėjimo Airijos grįžtančio mylimojo, o Monika džiaugiasi atsikračiusi nusikaltėlio.
Agnė laukia iš kalėjimo Airijos grįžtančio mylimojo.
Agnė laukia iš kalėjimo Airijos grįžtančio mylimojo.
Monika džiaugiasi atsikračiusi nusikaltėlio.
Monika džiaugiasi atsikračiusi nusikaltėlio.
Psichologė T.Ščiurina: „Kaliniams iš moterų reikia naudos.“
Psichologė T.Ščiurina: „Kaliniams iš moterų reikia naudos.“
D.Gutauskienė-Laisva susituokė su 13 metų vyresniu Rolandu Gutausku, kalinčiu Alytaus pataisos namuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Gutauskienė-Laisva susituokė su 13 metų vyresniu Rolandu Gutausku, kalinčiu Alytaus pataisos namuose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Jurgelevičiūtė išsiskyrė su kalinčiu sutuoktiniu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Jurgelevičiūtė išsiskyrė su kalinčiu sutuoktiniu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2016-06-09 06:57, atnaujinta 2017-05-22 09:31

„Jis nebuvo agresyvus. Tai aš jam kelis kartus į kuprą esu davusi. Kartą spyriau su nauju batu ir dantį išmušiau. Jis ir namus sutvarkydavo, ir valgyti pagamindavo. Aš gulėdavau lovoje ir nieko neveikdavau. O jis man ir kojines, ir kelnes, ir batus užmaudavo, kai reikėdavo kur nors eiti“, – LNK laidoje „Yra, kaip yra“ džiaugėsi Agnė.

Po laidos ji tikino skubėsianti į Vilniaus oro uostą, kad pasitiktų savo širdies draugą, parvykstantį iš Airijos, kur vienerius metus praleido kalėjime. Agnės negąsdina didelis amžiaus skirtumas. Merginai yra 22 metai, o jos draugui - 38.

„Arba jis per daug kvailas, arba aš per daug protinga. Bet mums kartu buvo labai gerai“, – aiškino pašnekovė.

Agnės pažintis su kalėjimų tvarką pažįstančiu vyru įvyko keistomis aplinkybėmis, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„Aš norėjau susipažinti su žmogumi, iš kurio galima įsigyti narkotikų. Vieni mano draugai nurodė vyrą, kuris prekiavo kvaišalais ir sugalvojo planą. Aš turėjau padaryti taip, kad jis mane įsimylėtų ir nemokamai duotų narkotikų, kuriuos perduočiau savo draugams. Bet viskas baigėsi taip, kad pati jį įsimylėjau“, – pasakojo Agnė.

Daugiau kaip prieš metus ji su draugu susipyko. Mergina mylimąjį išvijo iš namų. Šis jau buvo užsidirbęs 30 parų arešto, bet nenorėjo jų praleisti už grotų, tad spruko į Airiją. Ten įsivėlė į muštynes ir buvo pasodintas vieneriems metams.

„Jis man priekaištauja, kad išvariau iš namų ir kad dėl to pateko į kalėjimą Airijoje. Bet aš gi jį išvijau iš namų, o ne iš Lietuvos“, – nusijuokė mergina.

Kol širdies draugas sėdėjo Airijos kalėjime, Agnės gyvenime atsirado kitas vyras. Mergina sakė, kad apsispręs, su kuriuo draugu pasilikti, kai pasikalbės su atvykėliu iš Airijos. Šis žino, kad Agnė gyvena su kitu.

Žurnalistė ir renginių organizatorė Monika su būsimu vyru susipažino taip pat būdama 17-os.

„Dėl ilgos nosies mokykloje sulaukdavau daug patyčių. Man sakydavo, kad niekada nesusirasiu vyro.

Todėl, kai manimi kažkas susidomėjo, jaučiausi kaip danguje. Mane traukė mylimojo vyriškumas, rodomas dėmesys, galantiškumas“, – pasakojo pašnekovė.

Monikos tėvai prieštaravo šiai draugystei, nes vaikinas atrodė nepatikimas – teistas už automobilių vagystes. Bet Monika buvo be proto įsimylėjusi.

Netrukus draugas vėl atsidūrė už grotų.

Monika su juo susituokė slapta. Buvo atsidavusi žmona, veždavo į kalėjimą skanėstų ir kantriai laukė. Šis skambindavo, rašydavo įspūdingus laiškus.

Kai vyras išėjo į laisvę, merginos tėvai jam padėjo susirasti darbą. Tik dirbti jam, pasirodo, buvo ne prestižas.

Pora buvo išvykusi padirbėti į Airiją, bet ten Monikos sutuoktinis apsivogė. Grįžę jie įsikūrė pas Monikos mamą. Vyras niekur nedirbo. Kelis kartus prieš žmoną pakėlė ranką.

Monika dirbo sporto klube, draudimo kompanijoje, pradėjo vesti renginius. Turėjo įvairių draugų – nuo šokėjų iki bankininkų, bet tarp jų nebuvo nė vieno asmens iš kriminalinio pasaulio.

„Man buvo gėda kam nors parodyti savo vyrą. Kai draugai kviesdavo į gimtadienį, prašydavo, kad ateičiau viena. Mama meldėsi, kad kuo greičiau išsiskirčiau.

Galiausiai supratau, kad nenoriu tokio gyvenimo, nenoriu tokio vyro ir blogai jaučiuosi jo draugų kompanijoje“, – sakė pašnekovė.

Monika visoms moterims palinkėjo išsiskirti su kalinčiais vyrais ir nė nežiūrėti į jų pusę.

Nusikaltėliai stengiasi išpešti naudos

Pedagogė ir psichologė Tatjana Ščiurina darbe neretai susiduria su nuteistaisiais. Ji pabrėžė, kad nusikaltėliai dažnai yra labai geri psichologai ir moka užburti moteris.

„Kaliniams iš moterų reikia naudos. Vyras išeidamas iš kalinimo įstaigos privalo nurodyti adresą, kuriuo apsistos.

Jei neturi kur gyventi, sunku pirma laiko ištrūkti iš kalėjimo.

Todėl kaliniai ir neriasi iš kailio, kad suviliotų moterį, pas kurią galėtų prisiglausti išėję iš kalėjimo“, – sakė T.Ščiurina.

Kodėl moterys patiki nuteistaisiais?

„Patiklesnės vienišos moterys, kurios neturi tikrų draugų, galinčių padėti, užjausti. Neretai susirašinėjimas su nuteistaisiais sukuria laimės iliuziją. Vis dėlto tik apie 20 procentų iš kalėjimo išėjusių asmenų nori gyventi dorai ir oriai“, – aiškino specialistė.

Kantrybės pakanka ne visoms

Už kalinio yra ištekėjusi ne viena žinoma moteris. Vienos jų per atstumą sėkmingai kursto šeimos židinį, o kitoms tai per sunku.

Dainininkė Donata Gutauskienė-Laisva (27 m.) praėjusių metų rugpjūtį susituokė su 13 metų vyresniu Rolandu Gutausku, Alytaus pataisos namuose kalinčiu už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą.

Pora turi pusantrų metų sūnų.

„Esu labai laiminga. Turiu nuostabų sūnų, mylimą ir mylintį vyrą, nuostabią ir mėgstamą veiklą“, – yra sakiusi atlikėja.

Šiemet Laisva su Radžiu Aleksandrovičiumi nugalėjo LNK konkurse „Žvaigždžių duetai“.

Kiekvieną jų pasirodymą už grotų stebėjo ir R.Gutauskas. Moteris teigė, kad sutuoktinis nepavyduliavo net tada, kai ji su partneriu traukdavo meilės dainas.

„Vyras sakė, kad tik į šokių konkursą manęs neleistų, kadangi ten visi kažkaip susišoka“, – sakė atlikėja ir pridūrė nekantriai laukianti, kada Rolandas išvys laisvę.

Kur kas mažiau pasisekė už dvigubą žmogžudystę 20 metų kalėti nuteistam Rolandui Lavinskui (40 m.).

2008-ųjų rudenį jis vedė dainininkę Irmą Jurgelevičiūtę (43 m.), tačiau nepraėjus nė porai metų šeima iširo.

Per skyrybas kalinys kaltino I.Jurgelevičiūtę lengvabūdišku požiūriu į šeimą, o ši teigė pavargusi nuo nuolatinių sutuoktinio priekaištų.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.