Tulpiniai vėl siautėja. Šį kartą – televizijos ekrane

„Rengėme šturmus, lakstė gaisrinės, laužė vartus, į šipulius susprogdinome tikrų tikriausią automobilį“, – taip apie savo prodiusuotą filmų ciklą „Lietuvos ryto“ žurnalui “TV antena“ sakė žurnalistas Edmundas Jakilaitis (39 m.).

E.Jakilaitis prodiusavo filmų ciklą „Nematoma Lietuvos istorija“.
E.Jakilaitis prodiusavo filmų ciklą „Nematoma Lietuvos istorija“.
E.Jakilaitis nuo politikos temų persimetė prie kriminalų ir prodiusavo filmų ciklą „Nematoma Lietuvos istorija“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Jakilaitis nuo politikos temų persimetė prie kriminalų ir prodiusavo filmų ciklą „Nematoma Lietuvos istorija“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Augulytė („Lietuvos rytas“)

Jun 20, 2016, 6:54 AM, atnaujinta May 21, 2017, 6:19 AM

Nepriklausomos Lietuvos istorija – tai ir kovos su nusikaltėlių gaujomis istorija. Nors daugelis praėjusio amžiaus pabaigoje įvykdytų rezonansinių nusikaltimų atrodo primiršti, jie sukrėtė Lietuvą ir suvienijo teisėsaugos pareigūnus.

Apie svarbiausius jų naujajame LRT televizijos sezone pasakos šią savaitę pristatytas atkuriamosios dokumentikos filmų ciklas „Nematoma Lietuvos istorija“.

„Idėja kilo susitikus su buvusiu kriminalinės policijos vadovu Alvydu Sadecku – jis ragino kurti meninį serialą apie policininkus. Mums tai pasirodė nenauja ir nelabai originalu, nes tokių serialų – tiek rusiškų, tiek kitų šalių – žmonės yra matę.

Kalbėdamiesi priėjome prie išvados, kad reikia imtis Lietuvoje dar naujo formato atkuriamosios dokumentikos filmų ciklo“, – apie sumanymo ištakas pasakojo prodiuseris E.Jakilaitis.

Visas procesas truko metus. Rugsėjį bus premjera.

Pirmas 8 serijų filmas skirtas žiauriausiai gaujai – Tulpiniams.

Ekrane bus atkurti garsiausi jų nusikaltimai: prokuroro Gintauto Sereikos nužudymas, „Mažeikių naftos“ vadovo Gedemino Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir vairuotojo Alfonso Galmino pagrobimas bei nužudymas, kitos žiaurybės.

Filmo kūrėjai (režisierius Andrius Lygnugaris, scenaristas Aurimas Račiukaitis) atskleis ne tik tai, kaip buvo daromi nusikaltimai, bet ir nusikaltėlių charakterio savybes, teisėsaugos darbo metodus, kurie tada Lietuvoje pirmą kartą buvo pritaikyti, pavyzdžiui, sekimas telefonu.

Bylas tyrę teisėsaugos pareigūnai pabandė kuo tiksliau atkurti tai, kas vyko prieš 15 metų: tie patys žmonės rinkosi tuose pačiuose kabinetuose ir atkartojo situacijas, pokalbius, veiksmus.

O banditus vaidina kompanijos „Ritos kastingas“ atrinkti žmonės, panašūs į Tulpinius.

„Patys nustebome, kaip organiškai jie perėmė banditų elgesio modelį – kartais susidaro įspūdis, kad Tulpiniai vaidina save. Panašumas į kai kuriuos – neįtikėtinas“, – rezultatu džiaugėsi E.Jakilaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.