Aktoriai, žygdarbiais pranokstantys savo įkūnytus herojus

Clintas Eastwoodas išgelbėjo jūreivį

K.Winslet, J.Deppas ir V.Dieselis.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
K.Winslet, J.Deppas ir V.Dieselis.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
K.Winslet.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
K.Winslet.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
C.Eastwoodas.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
C.Eastwoodas.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
A.Schwarzeneggeris.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
A.Schwarzeneggeris.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
H.Fordas.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
H.Fordas.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
R.Goslingas.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
R.Goslingas.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
N.Cage’as.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
N.Cage’as.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
J.Malkovichius.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
J.Malkovichius.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
G.Butleris.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
G.Butleris.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
V.Dieselis.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
V.Dieselis.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
D.Moore.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
D.Moore.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
J.Lawrence.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
J.Lawrence.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
J.Deppas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
J.Deppas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
B.Pittas.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
B.Pittas.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

„Lietuvos rytas“

Jun 25, 2016, 2:45 PM, atnaujinta May 20, 2017, 4:40 PM

Clintas Eastwoodas išgelbėjo jūreivį

Korėjos karo dalyvis C.Eastwoodas (85 m.) paskutinę tarnybos dieną išgelbėjo gyvybę jūreiviui.

Jis plaukė karo laivu, kurį ėmė bombarduoti priešo lėktuvai. Laivas pradėjo skęsti. Vienas jūreivis niekaip negalėjo išsivaduoti iš kajutės, į kurią sunkėsi vanduo.

Kilus panikai C.Eastwoodas vienintelis nesutriko. Būsimas trijų „Oskarų“ ir penkių Auksinių gaublių laimėtojas panėrė po vandeniu ir ištraukė nelaimėlį.

Kate Winslet nepabūgo liepsnų

Garsus britų milijardierius Richardas Bransonas savo sodyboje surengė pobūvį. Staiga kilo audra. Į pastatą trenkė žaibas, o po kelių minučių namą apgaubė liepsnos.

Kilus sumaiščiai svečiai spruko kas kur. Vienintelė aktorė K.Winslet (40 m.) prisiminė, kad name yra negalinti vaikščioti 90-metė R.Bransono motina. „Titaniko“ žvaigždė puolė į kambarį, kuriame buvo senolė, ir išnešė ją iš degančio namo.

Po šio įvykio R.Bransono motina gyveno nebeilgai, bet iki pat mirties šiltai prisimindavo drąsią merginą.

Arnoldas Schwarzeneggeris galynėjosi su bangomis

Ar Terminatoriaus vaidmens atlikėjas, matydamas, kad kas nors pateko į bėdą, galėtų bent akimirką sudvejoti? Žinoma, ne.

Kartą A.Schwarzeneggeris (68 m.), ilsėdamasis Havajų paplūdimyje, išgirdo panikos apimtos moters pagalbos šauksmą. Jos paauglys sūnus su banglente buvo nuneštas toli nuo kranto.

Puikus plaukikas A.Schwarzeneggeris puolė į vandenį ir išgelbėjo vaikiną. Kai džiaugsmo ašaras braukdama moteris pasiskundė, kad sūnus galynėtis su bangomis nutarė be jos leidimo, aktorius patarė įkrėsti neklaužadai beržinės košės.

Harrisonas Fordas nukėlė nuo kalno alpinistę

Profesionalus lakūnas H.Fordas (73 m.) ne kartą yra gelbėjęs kalnuose pasiklydusius turistus.

Vieną nelaimėlę alpinistę aktorius nukėlė nuo pačios kalno viršūnės. Mergina šaltyje buvo praleidusi tris paras. Paklydėlė neturėjo nei maisto, nei vandens, tad jai grėsė mirtis.

Kai H.Fordas alpinistę paėmė ant rankų, ši negalėjo patikėti, kad jos gelbėti atskubėjo pats Indiana Džounsas.

Ryanas Goslingas įkrėtė užpuolikams

Romantinės dramos „Užrašų knygelė“ žvaigždei Ryanui Goslingui (35 m.) kartą teko susigrumti su plėšikais.

Aktorius gatvėje išvydo, kaip keli jaunuoliai užpuolė solidaus amžiaus vyrą ir kėsinosi pagrobti jo rankinę. Vėliau paaiškėjo, kad joje buvo didelė suma grynųjų.

Ryanas nedvejodamas puolė į pagalbą. Jis ėmė taip talžyti užpuolikus, kad šie sumanė šauktis policijos.

Nicolo Cage’o skelbimas padėjo išvaduoti mergaitę

Kartą į „Oskaro“ ir Auksinio gaublio laureatą N.Cage’ą (52 m.) kreipėsi pagrobtos mergaitės patėvis. Nevilties apimtas vyras skundėsi, kad policijai niekaip nesiseka aptikti įdukros pėdsakų.

Pareigūnai buvo išplatinę mergaitės nuotrauką, bet jos patėvis neabejojo – jeigu pagalbos socialiniuose tinkluose paprašys kokia nors įžymybė, informacija pasklis greičiau.

Taip ir nutiko. Internautai ėmė dalytis N.Cage’o įrašu, o netrukus viena Ohajo valstijos gyventoja aktoriui parašė, kad pagrobtą mergaitę matė su savo kaimynu. Policija į pranešimą reagavo žaibiškai ir išvadavo nelaimėlę.

Johnas Malkovichius nepasidavė panikai

Ištikus nelaimei nesutrikti pavyksta ne kiekvienam. Bet to nepasakysi apie J.Malkovichių (62 m.). Kai vienos juostos epizodas buvo filmuojamas šalia viešbučio, kažkoks solidaus amžiaus J.Malkovichiaus gerbėjas persisvėrė per balkoną, kad jį pamatytų, ir neišlaikęs pusiausvyros žnektelėjo tiesiai ant tvoros.

Kilo panika. Nesutriko tik J.Malkovichius. Aktorius sutvarstė nukentėjusį vyrą, nuramino minią ir liko laukti, kol atvyks greitosios pagalbos medikai.

Gerardas Butleris ištraukė iš vandens berniuką

Miuziklo „Operos fantomas“ ir istorinės dramos „300“ žvaigždė G.Butleris (46 m.) dažnai didžiuodamasis prisisega medalį „Už drąsą“. Juo aktorius apdovanotas 1997 metais.

Tuomet Gerardas filmavosi Škotijoje kuriamoje dramoje „Ponia Braun“. Vieną dieną grįždamas iš filmavimo aikštelės aktorius išvydo upėje skęstantį berniuką. Vyras nedvejodamas šoko į vandenį ir ištraukė nelaimėlį. Paaiškėjo, kad vaikas į vandenį įkrito nuo tilto.

Vinui Dieseliui už gyvybę dėkingi trys žmonės

Amerikiečių aktorius V.Dieselis (48 m.) juokauja, kad patirtis, įgyta filmuojantis nuotykių juostoje „Greiti ir įsiutę“ bei jos tęsiniuose, pravertė ir gyvenime.

Kartą skriedamas motociklu viename Kalifornijos greitkelių vyras išvydo, kaip priešais važiuojantis automobilis tapo nevaldomas ir nulėkė į griovį.

Toliau veiksmas vyko tarsi filmuose, kuriuose įpratęs vaidinti V.Dieselis. Aktorius šoko nuo motociklo, pripuolė prie sudaužytos transporto priemonės ir ištraukė iš jos du vaikus ir vyrą.

Po kelių akimirkų avariją patyrusį automobilį apgaubė liepsnos.

Demi Moore savižudį įtikino gyventi

D.Moore (53 m.), perskaičiusi vieną jai adresuotą elektroninį laišką, neteko žado. Jaunas gerbėjas rašė nematantis prasmės gyventi ir planuojantis nusižudyti.

Vaikinas teigė neturįs artimųjų, todėl atsisveikinimo laišką skiriantis dievinamai aktorei.

D.Moore ant kojų sukėlė visą internetą. Su draugų ir specialiųjų tarnybų pareigūnų pagalba ji sužinojo savižudžio telefono numerį ir namų adresą.

Kol į vaikino namus vyko gelbėtojų būrys, jam paskambinusi aktorė stengėsi palaikyti pokalbį.

Vienišius negalėjo patikėti, kad jo likimas taip parūpo pasaulinei žvaigždei. Kai į vaikino namų duris pasibeldė gelbėtojai, D.Moore jau buvo jį įtikinusi, kad savižudybė – ne išeitis.

Jennifer Lawrence suteikė pirmąją pagalbą

„Bado žaidynių“ žvaigždė J.Lawrence (25 m.) ne veltui yra lankiusi pirmosios medicinos pagalbos kursus. Jei ne juose įgytos žinios, vargu ar aktorė būtų išgelbėjusi širdies smūgį patyrusią moterį.

Parke vedžiodama šunį J.Lawrence išvydo, kaip pargriuvo praeivė. Aktorė iš karto suprato, kas jai yra, ir pripuolusi ėmė masažuoti širdį.

Atskubėję gydytojai vėliau teigė, kad tai buvo profesionaliai suteikta pirmoji pagalba. Jie įsitikinę – jei ne J.Lawrence, moteris galėjo mirti.

Johnny Deppas apgynė merginą

Šiuo metu skyrybų dramą išgyvenantis aktorius J.Deppas (52 m.) kaltinamas sumušęs žmoną, tačiau jis yra patyręs kur kas rimtesnių grumtynių.

Kartą aktorius su bičiuliu eidami iš baro išvydo būrį vyrų, į tarpuvartę tempiančių merginą.

Nors buvo įkaušęs, Johnny nesutriko – į stulpą trenkė alaus butelį ir su jo šuke puolė merginos skriaudikus. Nedorėliai išsilakstė kas kur, o išgelbėta mergina ir aktorius tapo bičiuliais.

Bradas Pittas merginą uždengė savo kūnu

Trileryje „Pasaulinis karas Z“ B.Pitto (52 m.) herojus gelbsti mūsų planetą nuo zombių. O šios juostos filmavimo aikštelėje aktoriui teko gelbėti masinės scenos dalyvę.

Kai filmuojant vieną epizodą režisierius sukomandavo zombius įkūnijančiai miniai bėgti, viena mergina suklupo ir, ko gero, būtų buvusi sutrypta kolegų. Tai išvydęs aktorius reagavo žaibiškai. Jis puolė į minią ir nedidelio ūgio merginą uždengė savo kūnu.

Šį incidentą B.Pittui ilgai priminė kūną nusėjusios mėlynės.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.