„Aukščiausia pavara“ be Jeremy Clarksono rieda vis lėčiau

Kultinės BBC laidos „Aukščiausia pavara“ reitingai katastrofiškai krinta, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Naujieji jos vedėjai nė iš tolo negali prilygti iš darbo atleistam skandalistui Jeremy Clarksonui (55 m.) ir jo komandai.

M.LeBlancui (kairėje), Ch.Evansui ir Stigui šypsotis nėra ko – jų laida domina vis mažiau žiūrovų.
M.LeBlancui (kairėje), Ch.Evansui ir Stigui šypsotis nėra ko – jų laida domina vis mažiau žiūrovų.
J.Clarksonas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Clarksonas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Jun 26, 2016, 10:58 AM, atnaujinta May 20, 2017, 3:39 PM

Populiariausios pasaulyje TV laidos apie automobilius „Aukščiausia pavara“ (Top Gear) žiūrovų skaičius dar niekada nebuvo toks menkas.

Per BBC antrąjį kanalą rodoma atnaujinta laida daugelį nuvylė. Naujajame sezone pirmą laidą stebėjo 4,1 mln. žiūrovų, antrą – 2,8 mln., trečią – dar 400 tūkst. mažiau. O praėjusį sekmadienį rodyta ketvirta laida prie ekranų sutraukė vos 2,3 mln. žiūrovų.

Tokiems rezultatams, tam įtakos galėjo turėti ir tai, kad sekmadienį tuo pat metu per BBC1 buvo transliuojamos Europos futbolo čempionato rungtynės tarp Šveicarijos ir Prancūzijos ekipų. Ši dvikova prie televizorių sutraukė net 6,3 mln. britų.

Daug buvusių „Aukščiausios pavaros“ žiūrovų rinkosi per ITV tinklą rodomą laidą apie referendumą dėl narystės Europos Sąjungoje. O kiti gal mieliau ryžosi akių operacijai.

Viena aišku: žiūrovai nusivylė atnaujinta laida, prie kurios vairo dabar stovi radijo ir TV laidų vedėjas, senovinių automobilių kolekcininkas Chrisas Evansas, amerikiečių aktorius Mattas LeBlancas ir žymus automobilių ekspertas Chrisas Harrisas.

Jie pakeitė J.Clarksoną, Richardą Hammondą ir Jamesą May.

Net ir ištikimiausi „Aukščiausios pavaros“ žiūrovai socialiniuose tinkluose piktinosi laida, kurioje Ch.Evansas, M.LeBlancas ir lenktynininkė Sabine Schmitz, įsigiję pigius naudotus automobilius, išsiruošė į Veneciją. Trijulės tikslas buvo įrodyti, kad kelionė automobiliu gali būti prabangesnė nei traukiniu.

Naujausioje laidoje žiūrovai taip pat išvydo, kaip britų televizijos veidas Rory Reidas Niujorke bandė elektrinį visureigį „Tesla Model X“, Ch.Harrisas vairavo „Aston Martin Vulcan“, o britų televizijos žvaigždė, keliautojas, alpinistas, buvęs Didžiosios Britanijos specialiųjų pajėgų karys Bearas Gryllsas su fizikos profesoriumi Brianu Coxu bandė įsijausti į ralio žvaigždžių vaidmenį.

Tačiau vienas laidos epizodas sulaukė net ir aršiausių kritikų komplimentų. Juos pelnė šmaikščiojo Džo vaidmeniu seriale „Draugai“ išgarsėjęs amerikiečių aktorius M.LeBlancas.

Pirmas laidos vedėjas ne britas pristatydamas anoniminį lenktynininką Stigą skėlė pokštą apie referendumą dėl Didžiosios Britanijos narystės Europos Sąjungoje.

Pasakodamas, kad Stigas vairuos išskirtinį automobilį „Aston Martin Vulcan“, M.LeBlancas rėžė: „Kai kurie sako, kad jis mano, jog „Brexit“ – laisvinamieji vaistai. Ir dėl mokesčių gali būti klasifikuojami kaip sausainiai.“

Kai kurie laidos žiūrovai socialiniuose tinkluose juokavo, kad toks Stigo pristatymas buvo geriausias per visą „Aukščiausios pavaros“ istoriją.

Ši laida visada garsėjo humoristiniais Stigo pristatymais. Dažniausiai pokštaujama apie aktualijas, o lenktynininko pristatymas prasideda tokiais žodžiais: „Kai kurie sako...“

Tarp bene garsiausių Stigo pristatymų yra šie: „Kai kurie sako, kad jis yra trečiasis „Daft Punk“ narys“, „Kai kurie sako, kad jis laimėjo olimpinį medalį ir jį suvalgė.“

Laidoje pagrindinio vedėjo vairą perėmęs Ch.Evansas daugelio žiūrovų vadinamas gėdą darančiu rėksniu.

BBC padėties nedramatizuoja. Kompanijos pramoginių laidų komisijos narys Alanas Tyleris gyrė „Aukščiausią pavarą“ ir tvirtino, kad televizijos vadovybė visiškai patenkinta tuo, kaip ji vedama.

Į tai aštriai reagavo buvusi Ch.Evanso žmona Carol McGiffin. Radijo ir TV žvaigždė tiesiai šviesiai rėžė mieliau žiūrinti senąsias „Aukščiausios pavaros“ laidas, vedamas aštrialiežuvio J.Clarksono, ir kad buvusiam sutuoktiniui net nevertėtų stengtis jam prilygti.

Kiti laidų vedėjai nusiteikę geranoriškiau. Štai populiaraus BBC savaitinio TV šou „Countryfile“ vedėjas Adamas Hensonas pasiūlė kolegoms iš „Aukščiausios pavaros“ būdą, kaip susigrąžinti populiarumą.

Devynis milijonus žiūrovų kas savaitę prie TV ekranų sutraukiančio A.Hensono nuomone, laidai apie automobilius išeitų į naudą, jeigu filmuojamos žvaigždės išvyktų iš Londono ir išbandytų traktorius.

Trenkė prodiuseriui

J.Clarksonas „Aukščiausios pavaros“ vedėjo pareigų neteko praėjusių metų pradžioje, kai trenkė per veidą laidos prodiuseriui.

Vyras įtūžo dėl to, kad po dieną trukusio filmavimo negavo karšto maisto.

Ne kartą skandalais virto aštrūs J.Clarksono pareiškimai. Pavyzdžiui, jis yra siūlęs šaudyti streikuojančius Didžiosios Britanijos valstybės tarnautojus.

Kartą BBC turėjo oficialiai atsiprašyti Meksikos, nes J.Clarksonas šios šalies gyventojus išvadino neatsakingais tinginiais.

Parengė Ernesta Vinevičiūtė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.