Kuo „trolinimas“ skiriasi nuo patyčių?

„Trolinimas“ turi dvi kryptis, bet anksčiau „troliais“ vadino kenkėjiškus žmones, „Žinių radijui“ sakė tinklaraštininkas, visuomenės veikėjas Mykolas Pleskas, žinomas Klecko pseudonimu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2016, 1:02 PM, atnaujinta May 20, 2017, 3:12 PM

„Tokie „troliai“ ateidavo į komentarus, kur kas nors kalba apie mirusius karius, ir sakydavo, kad gerai, jog jie mirė, griaudavo diskusijas. Jie buvo pikti žmonės. Labiau Lietuvoje prigijęs „trolinimas“, kai provokacijomis iššauki visuomenės reakciją, bandai sujudinti žmones, paerzini“, – laidoje „Greiti pietūs“ kalbėjo M. Pleskas.

Tinklaraštininkas taip pat pataria, kaip atskirti „trolinimą“ nuo elementarių patyčių.

„Visą laiką reikia žiūrėti, kokio svorio yra žmogus. Jeigu silpnas žmogus juokiasi iš stipraus, tai labai retai bus patyčios. Bet jeigu stiprus, žinomas žmogus užvažiuoja ant nežinomo žmogelio, tai gali būti patyčios, ypač, jei jos nepelnytos. Visą laiką reikia stengtis suprasti, kad žmogus irgi jaučia, turi mylinčius žmones, kažką myli. Reikia suprasti, kad jį galima įskaudinti“, – teigė pašnekovas.

Visą laidą žiūrėkite ČIA. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.