Valstybės dieną „Tautiška giesmė“ skambės ir internetu

Atviros viešosios bevielio interneto prieigos, nemokamas mobilusis internetas himnui ir galimybė draugams bei artimiesiems tiesiogiai transliuoti savo akimirkas iš Valstybės dienos šventės – „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ organizatoriai ragina žmones kuo plačiau išnaudoti šiuolaikinių technologijų galimybes, kad liepos 6 d. 21:00 val. „Tautiška giesmė“ Lietuvoje ir pasaulyje skambėtų vienu balsu. Pasak jų, vieningas himno giedojimas vis labiau žengia į virtualią erdvę, leidžiančią kurti modernias pilietiškumo ir bendrumo formas.

Karaliaus Mindaugo karūnavimo šventė Vilniuje.<br>J. Stacevičius
Karaliaus Mindaugo karūnavimo šventė Vilniuje.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 1:38 PM, atnaujinta May 19, 2017, 7:43 PM

„Mus skiriantys atstumai šiais laikais nebėra kliūtis. Anksčiau žmonės dėl bendrų valstybės ar bendruomenės reikalų rinkdavosi miesto aikštėse. Šiandien galime rinktis dar ir virtualiose erdvėse. Internetas leidžia įgyvendinti tai, kas anksčiau atrodė neįmanoma. Esame sparčiausio interneto šalis ir turime išnaudoti šį savo pranašumą naujos kartos bendros pilietinės erdvės kūrimui“,- sakė projekto „Tautiška giesmės aplink pasaulį“ vadovas Raimundas Daubaras.

Palaikydami virtualios „Tautiškos giesmės“ idėją, liepos 6 d. visuotiniam himnui interneto prieigas atveria IT ir telekomunikacijų bendrovės „Teo“ ir „Omnitel“. Nuo 20:50 iki 21:05 val. bus atvertos visos viešosios „Teo“ Wi-Fi interneto prieigos, o visi „Omnitel“ klientai, esantys Lietuvos teritorijoje, galės nemokamai naudotis mobiliuoju internetu. Tai reiškia, kad vartotojai visas 15 minučių galės nemokamai jungtis prie tiesioginių „Tautiškos giesmės“ transliacijų internete, vaizdo ryšiu susisiekti su toli gyvenančiais draugais ar giminaičiais, ar tiesiogiai internetu transliuoti giedojimą patys.

Savo „Facebook“ paskyrose liepos 6 d. 21:00 val. giedos ir didieji Lietuvos naujienų portalai, kurie kviečia jungtis ir giedoti drauge. Naujienų portale lrytas.lt bus galima tiesiogiai stebėti ir specialią „Tautiškos giesmės“ transliaciją iš keturių Lietuvos sostinių – Trakų, Vilniaus, Kauno ir Kernavės. Renginį nuo 20 val. tiesiogiai transliuos ir „LRT Kultūra“, „Lietuvos ryto“ televizija bei kabelinė televizija „Init“.

R.Daubaro teigimu, iki valstybės atkūrimo šimtmečio 2018-aisiais „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ organizatoriai sieks išvystyti pilnavertę internetinę platformą, leidžiančią vieningam giedojimui jungtis visiems pasaulyje esantiems lietuviams, kurių tikimasi pritraukti iki 4 milijonų. Šiemet siūlomos virtualios giedojimo galimybės – pirmieji žingsniai šio ambicingo tikslo link.

„Tautiška giesmė aplink pasaulį“ gimė prieš aštuonerius metus, kai „Tūkstantmečio odisėjos“ metu jachta „Ambersail“ apsukę Žemės rutulį ir aplankę pasaulio lietuvių bendruomenes, buriuotojai pakvietė visus tautiečius švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį visiems vieningai vienu metu giedant Lietuvos himną. Ši unikali iniciatyva, palaikoma pilietiškų žmonių, organizacijų ir aktyvių bendruomenių jau tapo mūsų laikų tradicija ir neatsiejama Lietuvos identiteto dalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.