Į Rio de Žaneirą išvykstantis M. Rainys atskleidė savo baimes

Jau rugpjūčio 5 dieną prasidėsiančios 2016 m. vasaros olimpinės žaidynės ypatingos tuo, jog pirmą kartą istorijoje jos vyks Pietų Amerikoje.

Mindaugas Rainys.<br>V.Dranginio nuotr.
Mindaugas Rainys.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2016, 11:20 AM, atnaujinta May 17, 2017, 12:12 PM

Nauji iššūkiai laukia ne tik mūsų šalies sportininkų, bet ir TV3 laidų kūrėjo, vedėjo ir krepšinio komentatoriaus Mindaugo Rainio: net septynis Pasaulio ir Europos krepšinio čempionatus išmaišiusiam žinomam vyrui ši olimpiada – pirmoji. „Man tai labai ypatingas įvykis. Fantastiškas įvertinimas. Neseniai perskaičiau, kad olimpiada yra toks pats aukščiausias pasiekimas žurnalistui, kaip ir sportininkui. Tik, kad aš niekada savęs nelaikiau žurnalistu – visada sakydavau, kad esu tarpininkas ir informacijos perdavinėtojas tarp krepšininkų ir žmonių“, – radijo stoties „Power Hit Radio“ eteryje kalbėjo M.Rainys. „Iškeliaujame rugpjūčio 2 dieną, šiek tiek anksčiau nei oficiali olimpiados pradžia, tam, kad pradėtume ruošti įvairiausius reportažus, interviu su krepšininkais ir perdavinėti Lietuvai“, – atskleidė Mindaugas. Besiruošdamas kelionei M. Rainys ėmė intensyviai domėtis situacija Rio de Žaneire. „Yra labai daug legendų apie Rio – kaip ten neverta važiuoti, kaip ten baisu, visokie virusai tyko, – sako Mindaugas. – Pasirodo yra krepšininkų iš kitų rinktinių, kurie šaldosi savo giminės pratęsimui reikalingus skysčius, tam, kad tik galėtų apsisaugoti nuo Zika viruso“. Pasak M. Rainio, dėl nusikalstamumo Rio bijoma ne be priežasties: „Ten yra pakankamai rimti reikalai su šia problema. Pavyzdžiui, ten gyvenanti vietinė moteris, kuri rūpinasi mūsų apsistojimu, pati palieka Rio ir keliasi į Europą, į Portugaliją tiesiog dėl to, kad ten gyventi nebesaugu. Bauginančių dalykų daug, bet sako, kad jeigu viskas vyks, kaip per Pasaulio futbolo čempionatą, kuris vyko irgi Brazilijoje, su saugumu turėtų būti viskas tvarkoje – bus išvaryti kareiviai ir tankai į miesto gatves, o tada pasidaro ramiau.“ Mindaugas sakė, kad ši patirtis labai skirsis nuo Pasaulio ir Europos čempionatų, į kuriuos jam teko vykti jau septynis kartus, kur sportininkai ir žurnalistai gyvena netoliese. „Ten, kaip kokiam Vilniaus Šiaurės miestelyje – viską gali rasti vienoje vietoje: kavines, parduotuves, gydymo įstaigas ir, žinoma, visus geriausius pasaulio atletus. Gali susitaręs iš anksto laisvai įeiti tarkim į viešbutį, kur gyvena mūsų krepšininkai, o olimpiadoje susitikimai bus labiau komplikuoti. Šįkart patys apsistosime ne viešbutyje, o bute, nes kainos Rio yra išaugusios trigubai, keturgubai. Didelės problemos su nedarbu šalyje ir tai puiki proga užsidirbti vietiniams. Pavyzdžiui, Pasaulio futbolo čempionato metu kainos buvo sukilę taip, kad net vietiniai nustojo kažkur eiti. Jei mėnesio nuoma įprastu metu kainuotų apie 2000 eurų, tai dabar kainos išaugę iki 10 000-12 000. Dauguma išnuomoja namus, išvažiuoja ar kooperuojasi gyventi su kaimynais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.