Paaiškėjo, kas komentuos Rio olimpiados atidarymą

Naktį iš penktadienio į šeštadienį LNK tiesiogiai transliuos Rio 2016 olimpiados atidarymą iš legendinio Marakanos stadiono Rio de Žaneire.

Tomas Langvinis.<br>Organizatorių nuotr.
Tomas Langvinis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 2:56 PM, atnaujinta May 16, 2017, 7:07 PM

Tiesioginę transliaciją komentuos sporto apžvalgininkas Tomas Langvinis ir žurnalistas Julius Juchnevičius, kurio žurnalistinėje karjeroje – darbas šešiose olimpiadose visame pasaulyje, nuo Australijos iki Jungtinių Amerikos Valstijų.

„Nėra nuostabesnio renginio, kuris turėtų tokio didingumo kaip olimpiadų atidarymo ir uždarymo ceremonijos, – sako J.Juchnevičius. – Tai ne tik šiuolaikinių technologijų triumfas, bet ir jaudinantis tautų draugystės pavyzdys“.

„Tai didžiausia metų šventė, prabangiausias reginys. Jaudinasi visi – ir sportininkai, ir aistruoliai, nes tai nutinka tik kartą per ketverius metus. Visas pasaulis išvys Lietuvos delegaciją.

Pirmą kartą vasaros žaidynių istorijoje Lietuvos vėliavą nes moteris, ši garbė atiteko už brazilo ištekėjusiai buriuotojai Gintarei Volungevičiūtei-Scheidt. Iš viso į stadioną išeis daugiau nei 10 tūkstančių sportininkų. Atidaryme pasirodys daugybė išskirtinių asmenybių su unikaliomis istorijomis, šie sportininkai kažkada vadinti Dievais. Laukia trys valandos, kurios suvienys visą planetą. Negaliu nesijaudinti ir laukiu jos nekantriai“, – sako ceremonijos komentatorius Tomas Langvinis.

Ekonomikos recesijos krečiama Brazilija negalėjo plačiai atverti savo piniginės ir Rio žaidynių atidarymas biudžetu neprilygs Londono ar Atėnų žaidynėms, bet tikėtis iš tiesų įspūdingos programos verčia garsūs ceremonijos kūrėjų vardai.

Rio atidarymo ceremonijos režisieriai yra „Oskaru“ apdovanoto filmo „Dievų miestas“ režisierius Fernando Meirelles, taip pat režisieriai Daniela Thomas ir Andrucha Waddington. Garsiausia šalies choreografė Deborah Colker rengia atidarymo choreografinę dalį, kurioje dalyvaus per 6 tūkstančius savanorių. Manoma, kad Rio olimpiados atidarymas kainuos apie pusę sumos, kurią išleido Londonas, o britai tam skyrė 42 mln. dolerių.

Kadangi tradiciškai scenarijus slepiamas, vis pasigirsta gandų, kas sumanyta ceremonijoje.

Pavyzdžiui, užsienio žiniasklaida pranešė, kad atidaryme žiūrovus planuojama nustebinti scena su Brazilijos modeliu Gisele Bundchen, kurią ceremonijos metu neva mėginama apiplėšti. Tai esą pademonstruotų savikritišką brazilų požiūrį į tai, kas vyksta šalyje, kuri krečiama ne tik didelio masto korupcijos, bet varginama ir kasdienių apiplėšimų miestuose.

Organizatoriai atsiribojo nuo šių pranešimų, bet aišku viena: spekuliacijos scenarijaus tema tik didina susidomėjimą, ką iš tikrųjų sumąstė Rio olimpiados atidarymo scenaristai. Pavyzdžiui, dar vienas pranešimų buvo apie tai, kad aktorė, „Oskaro“ laureatė Judi Dench skaitys eilėraštį.

Oficialiai skelbiama, kad Brazilija per Rio žaidynių atidarymą daug kalbės apie gamtosaugą.

Brazilija turi didžiausius planetos plaučius – Amazonės džiungles. „Mes turime rūpintis šiais miškais ir siųsti pasauliui šią vilties žinutę, – sako žaidynių prodiuseris Marco Balich. – Tai bus labai šiuolaikiška ceremonija, ir be specialiųjų efektų bus kalbama apie ateitį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.