„Giminių“ kūrėjai taikosi prie aktorių gyvenimo vingių

Aktorės laukiasi vaikų, aktoriai sėda į kalėjimą, grumiasi su ligomis – prie to tenka taikytis ir seniausio Lietuvoje televizijos serialo „Giminės“, rodomo jau ketvirtį amžiaus, kūrėjams, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Dėl D.Karaliūtės nėštumo „Giminių“ kūrėjai scenarijaus nekeitė, intymesnių Jurgos santykių su gerbėju Vaciuku (M.Ancevičius) nenumatė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dėl D.Karaliūtės nėštumo „Giminių“ kūrėjai scenarijaus nekeitė, intymesnių Jurgos santykių su gerbėju Vaciuku (M.Ancevičius) nenumatė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Dimša.
P.Dimša.
Daugiau nuotraukų (2)

Milda Augulytė („Lietuvos rytas“)

Aug 8, 2016, 10:40 AM, atnaujinta May 16, 2017, 1:39 PM

Vasaros viduryje pats „Giminių“ tęsinio filmavimas, bet filmavimo aikštelėje nematyti Jurgos vaidmens atlikėjos aktorės Dovilės Karaliūtės (27 m.). Kur ji dingo? Jos siužeto linija nutrūko, ją ištiko nelaimė, o gal ji emigravo?

Nieko panašaus. Tik praėjusią vasarą ištekėjusi aktorė netrukus pastojo ir pastaraisiais mėnesiais laukėsi kūdikio.

Scenarijaus autoriai dėl šios padėties iš anksto numatyto veiksmo nekeitė, intymesnių Jurgos santykių su gerbėju Vaciuku (akt. Mindaugas Ancevičius) nenumatė.

„Jei nutinka netikėtumų, prisitaikome prie gyvenimo sąlygų. Pavyzdžiui, scenas, kurias ketinome filmuoti pavasarį, kartą perkėlėme į vėlyvą vasarą.

Seriale Jurga, kurią vaidina D.Karaliūtė, nesilaukia. Aktoriai yra padorūs, apie laukiamus pokyčius pasako gana anksti, todėl mes suplanuojame savo darbus.

Rugpjūčio pabaigoje, manau, ji galės su mumis padirbėti“, – aiškino „Giminių“ prodiuseris Algis Žvinakevičius.

Taip išsisukti ne visada pavyksta. Jurgos motinos Virginijos vaidmenį atliekančios dainininkės Rūtos Ščiogolevaitės (35 m.) nėštumas irgi sutapo su „Giminių“ filmavimo įkarščiu. Tuomet kūrėjai nusprendė pakeisti scenarijų – Rūtos vaidinama Virginija ėmė lauktis kūdikio.

„Šitas dalykas buvo įrašytas į scenarijų, tačiau Rūta truputį paskubėjo – kol buvo pradėtos filmuoti Virginijos scenos, ji pagimdė ir į filmavimo aikštelę atvykdavo su vežimėlyje miegančiu kūdikiu.

Teko prisitaikyti – yra platesnių drabužių, atitinkamo rekvizito, žiūrovai nė nepastebėjo, kad R.Ščiogolevaitė nėščią Virginiją vaidino prisitvirtinusi pilvą.

Kadangi visas nėščiosios būsenas dainininkė buvo patyrusi tikrame gyvenime, vaidinti kūdikio besilaukiančią moterį jai buvo nesunku“, – sakė A.Žvinakevičius.

Serialo kūrėjai scenarijų turėjo koreguoti nuo pat pirmųjų serijų. A.Žvinakevičius prisiminė, kad tai teko daryti dar prieš 25 metus, kai vieno pagrindinių vaidmenų – kuklios Angelės, šiluma ir gerumu užkariavusios Sauliaus (akt. Dalius Mertinas) širdį, – atlikėja Ilona Balsytė (52 m.) pranešė besilaukianti.

Tiesa, ši jos būsena kaip tik pravertė serialo kūrėjams, nes scenarijaus autorius Bronius Bušma buvo numatęs, kad I.Balsytės herojė greitai taps motina.

Tad reikiamų scenų filmavimas tik buvo paankstintas.

Kai pagal scenarijų I.Balsytė turėjo gimdyti, tikrame gyvenime tam dar nebuvo atėjęs laikas. Aktorei atrodė, kad gims berniukas, todėl ir jos herojė pagimdė sūnų.

Galiausiai I.Balsytei gimė mergaitė. Serialo kūrėjų tai nesutrikdė. Vos kelių savaičių I.Balsytės duktė Saulė jau pateko į serialą ir vaidino berniuką. Tą patį vaiką ji įkūnijo sulaukusi pusantrų metų.

Serialo personažus vieną po kito siunčia į Norvegiją

Nėštumas – ne liga, bet nuo jų taip pat niekas neapsaugotas. „Giminių“ herojaus Sauliaus dabar filmuojamose serijose laukia kelionė į Norvegiją, nes daugiau kaip 10 metų su kraujo vėžiu kovojantis šio vaidmens atlikėjas D.Mertinas (55 m.) pablogėjus sveikatai pateko į medikų rankas, turi dažnai lankytis Santariškėse ir nėra kada leisti laiko filmavimo aikštelėje.

D.Mertino kuriamas vaidmuo – vienas pagrindinių seriale, kūrėjai nenorėtų jo atsisakyti, tad kiek truks gydymas, tiek laiko jis negrįš iš Norvegijos.

Uždarbiauti į Norvegiją serialo kūrėjai buvo pasiuntę ir Juozą Šeputį, kurį įkūnija aktorius Petras Dimša (77 m.).

Taip sutapo, kad gerokai anksčiau nufilmuotos serijos parodytos tuomet, kai P.Dimša šešeriems metams atsidūrė Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje už tai, kad 2013 metų vasarą neblaivus vairuodamas automobilį Vilniuje partrenkė dviračiu važiuojantį menininką Šarūną Surblį. Vyras nuo sunkių sužalojimų mirė ligoninėje.

Kai kurie žiūrovai pamanė, kad taip serialo kūrėjai grakščiai išsisuko iš keblios padėties, bet vėlesnėse, taip pat seniau nufilmuotose serijose P.Dimšos kuriamas herojus vėl Lietuvoje, vėl ekrane.

O kaip bus dabar? P.Dimša kali palyginti švelnaus režimo kolonijoje, gal ir į filmavimus galėtų atvykti?“Tokios galimybės nesvarstėme. Greičiausiai vėl kur nors išsiųsime. Gyvenimas toks, kad nežinia, kada jis galės vėl filmuotis, o šiuo metu nėra jam skirtų scenų, ir tiek.Dvylika serijų, kurias kuriame kas sezoną, turi siužetą, jame vieniems veikėjams daugiau vietos, kitiems mažiau, atsiranda vienas kitas naujokas, nes tie patys atsibosta. P.Dimšos herojus galės palaukti savo sugrįžimo valandos“, – paaiškino A.Žvinakevičius ir išdavė, kad dar laukia daug „Giminių“ tęsinių.

Dabar kuriamas serijas numatoma pradėti rodyti kitų metų sausį per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.