Neįgalią žmoną lietuvę musulmonas lepina lyg princesę

Tuo metu, kai pasaulį krečia kruvinos islamistų atakos, ne viena lietuvė džiaugiasi laiminga santuoka su musulmonu. Įsimylėjusių islamo išpažinėjų jausmų neatšaldo nei partnerės neįgalumas, nei tai, kad ji yra daug metų vyresnė, pastebi „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Likimo smūgiai Rasos ir Halimo meilės neatšaldė.
Likimo smūgiai Rasos ir Halimo meilės neatšaldė.
Halimas rūpinasi neįgalia savo žmona.
Halimas rūpinasi neįgalia savo žmona.
Likimo smūgiai Rasos ir Halimo meilės neatšaldė.
Likimo smūgiai Rasos ir Halimo meilės neatšaldė.
Rasa mėgaujasi Halimo globa.
Rasa mėgaujasi Halimo globa.
Rasa mėgaujasi Halimo globa.
Rasa mėgaujasi Halimo globa.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Aug 8, 2016, 5:09 PM, atnaujinta May 16, 2017, 12:41 PM

Vaikščioti negalinti Rasa (54 m.) yra apgaubta alžyriečio Halimo Belhou (44 m.) meile ir rūpesčiu.

Kelis kartus išsiskyrusi pardavimo vadovė Laima (43 m.) savo išrinktąjį, aštuoneriais metais jaunesnį egiptietį, išvydo likus kelioms valandoms iki vestuvių.

Abi moterys tikino nusivylusios lietuviais vyrais.

Dabar jos yra laimingos su musulmonais, su kuriais susipažino internetu.

Troškūnuose (Anykščių r.) gyvenanti R.Belhou prieš aštuonerius metus prisiekė amžiną meilę alžyriečiui ir atsivertė į islamą.

Į „TV pagalbos“ (TV3) studiją Rasa atvyko neįgaliojo vežimėlyje. Moterį seniai kankina reumatoidinis artritas, o po kojos operacijos ji užsikrėtė auksiniu stafilokoku, išsivystė sepsis.

Rasa kasdien turi gerti antibiotikus. Namuose ją rūpestingai slaugo sutuoktinis.

Brandaus amžiaus moteris tikino niekada nebuvusi tokia laiminga kaip pastaruosius dešimt metų, kai susipažino, o po dvejų metų ištekėjo už Halimo.

„Jeigu anksčiau kas nors būtų pasakęs, kad mano gyvenimas susiklostys taip, būčiau į akis nusikvatojusi: kokia nesąmonė, – šypsojosi Rasa. – Aš, gyvenimo mėtyta ir vėtyta moteris, pakeičiau tikėjimą, susitikau ir susituokiau su mylimu vyru, esu jo globojama ir lepinama.“

Internetu su alžyriečiu susipažinusi lietuvė iš pradžių neskubėjo leistis į draugystę.

„Sulaukusi iš nepažįstamo vyro kvietimo draugauti mačiau, kad jis daug jaunesnis, ir į jokias kalbas nesileidau, – prisiminė moteris. – Po kiek laiko Halimas vėl man parašė. Tuomet jam paaiškinau, kad nemoku anglų kalbos.

Iš tiesų angliškai mokėjau tik pasisveikinti ir paklausti vardo. Tačiau jis buvo atkaklus ir pareiškė, kad padės mokytis anglų kalbos. Taip ir ėmėme bendrauti.“

Iki pažinties su musulmonu Rasa jau buvo kartą ištekėjusi už lietuvio, augino dukterį. Bet santuoka nenusisekė.

„Mano vyras stipriai gėrė, vydavo mane iš namų, mušdavo, pardavinėjo mūsų daiktus, – skundėsi moteris. – Kai išsiskyriau, maniau, kad daugiau su jokiu vyru rimtų santykių nekursiu.“

Lietuvė nė nesapnavo, kad vieną dieną jos širdį užkariaus musulmonas.

„Kaip ir daugelis, maniau, kad visi jie yra teroristai. Be to, visą gyvenimą žavėjausi šviesiaplaukiais vyrais. Tačiau pamačiau rudas Halimo akis ir išprotėjau“, – savo meilės istoriją pasakojo moteris.

Pora po dviejų mėnesių bendravimo internete pirmą kartą susitiko Tunise.

Lietuvė dirbo dieną ir naktį, kad sutaupytų kelionei reikiamą sumą pinigų. Nusileidus lėktuvui Tuniso oro uoste Rasa jautė baimę ir nerimą. Jos rankos ir kojos nenumaldomai drebėjo, širdis daužėsi.

Moteris labiausiai bijojo, kad savo internetiniam draugui gali nepatikti. Tačiau nieko panašaus nebuvo.

„Jis priėjo prie manęs ir ramiai pasakė: „Rasa, taigi čia aš, Halimas“, – pirmas bendravimo akimirkas prisiminė moteris. – Iškart pajutau, kad tai mano žmogus. Bendraudama su Halimu jaučiausi kaip pasakoje.“

Savaitė Tunise dviese pralėkė kaip akimirksnis.

„Visą viešnagę buvo karšta, švietė saulė. O paskutinę dieną apsiniaukė ir pradėjo lyti, – atsisveikinimą su mylimuoju prisiminė eilėraščius kurianti Rasa. – Pagalvojau, ir dangus kartu su manimi verkia. Kai reikėjo išsiskirti, maniau, kad mirsiu iš skausmo.“

Kad alžyrietis galėtų atvykti į Lietuvą ir čia susituokti, reikėjo sutvarkyti daugybę dokumentų.

Sunkiausia buvo gauti leidimą Halimui gyventi Lietuvoje. Tai užtruko kelerius metus, porai teko įrodinėti, kad jų santuoka nefiktyvi.

R.Belhou pasakojo, kad santuoką ji registravo viena, nes paskirtą tuoktuvių dieną Halimas buvo priverstas išvykti iš Lietuvos – baigėsi vizos galiojimas.

Rasa, kuri nebuvo uoli katalikė, tikino, kad vyras nereikalavo tapti musulmone. Ji apsisprendė pati ir jaučiasi laiminga.

„Būtų keista, jei vienas sutuoktinis į gyvenimą žiūrėtų per islamo prizmę, o kitas – pro katalikybės“, – samprotavo Rasa.

Kartu su vyru penkis kartus per dieną arabiškai besimeldžianti moteris yra lietuviškai perskaičiusi Koraną.

Rasos sveikata kasmet prastėja. Halimui slaugyti žmoną padeda dvi socialinės darbuotojos.

Lietuviškai kalbėti ir rašyti išmokęs alžyrietis jau priprato prie svetimos šalies ypatumų, klimato, maisto, bendravimo stiliaus. Tačiau jis kasmet bent mėnesiui stengiasi grįžti į gimtinę ir aplankyti artimuosius.

Dešimt brolių ir seserį turintis Halimas pasakojo, kad motina, išgirdusi, jog jis rengiasi vesti lietuvę, nebuvo labai laiminga, bet vėliau su žinia apsiprato.

Vyras sakė, kad Rasą įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio ir yra pasiryžęs su ja praleisti visą gyvenimą. Halimas tikino, kad savo žmoną mylėtų ne mažiau, jei ji ir nebūtų pakeitusi tikėjimo.

Klausydama vyro žodžių, Rasa negalėjo suvaldyti jaudulio: „Aš taip myliu Halimą, kad jei jo gyvenime atsirastų kita moteris, paleisčiau jį.“

Vyras švelniai paglostė žmonos petį: „Tikrai taip nebus, saulyte.“

Lietuvoje Halimas kurį laiką dirbo įmonėje, gaminančioje langus. Pastaruosius trejus metus darbo neturi.

Laidoje „TV pagalba“ pora prašė Rasai gyvybiškai reikalingų ir brangių vaistų. Jais moteris tikisi įveikti auksinį stafilokoką.

Laidos rengėjai Rasai dovanojo reikalingų vaistų, o Halimui rado darbą vienoje langus gaminančioje įmonėje.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.