„Turkų Džeimsas Bondas“ naujame filme kovos su perversmininkais

Itin populiarios Turkijos televizijos ir kino franšizės su „turkų Džeimsu Bondu“ prodiuseriai paskelbė, kad statys filmą apie sužlugdytą liepos 15-osios bandymą įvykdyti perversmą.

Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2016, 2:55 PM, atnaujinta May 15, 2017, 7:13 PM

„Vilkų slėnio“ (Kurtlar Vadisi) nuo 2003 metų jau nufilmuota dešimtys televizijos epizodų ir keli filmai, kurie tiesiog pavergė daugelį turkų.

Tačiau kritikai seniai kaltina franšizę dėl stiprios ideologinės pakraipos ir įtaigaus turkų nacionalizmo, taip pat – antiamerikietiškų bei antiizraelietiškų nuotaikų.

„Reaguodama į intensyvų visuomenės reikalavimą pastatyti filmą arba televizijos serialą apie bandymą įvykdyti perversmą, mūsų firma priėmė sprendimą pastatyti filmą „Vilkų slėnis: perversmas“, – sakoma kompanijos „Pana Film“ pareiškime, kuris vėlai pirmadienį buvo paskelbtas jos oficialioje „Twitter“ paskyroje.

Kompanija daugiau detalių nepateikė, bet filme tikriausiai vėl pasirodys turkų slaptosios tarnybos herojus Polatas Alemdaras, kurį vaidina Necati Sasmazas ir kuris susirems su sąmokslininkais, mėginusiais nuversti Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą.

Polatas Alemdaras, kuris kaip ir britų superšnipas Džeimsas Bondas visada laimi, kad ir kokios nepalankios būtų aplinkybės, jau kovojo su daugybe Turkijos priešų, ar tai būtų mafija, kovotojai ar net Vakarai.

Franšizė neišvengė prieštaringų vertinimų su pirmuoju filmu „Vilkų slėnis: Irakas“ (Kurtlar Vadisi: Irak), kuriame buvo pasakojama apie JAV invaziją į Iraką ir apie tai, kaip JAV kariškiai sučiupo 11 turkų karių.

Vėliau franšizė pasuko į dar neramesnius vandenis: buvo pastatytas filmas apie kruviną Izraelio komandosų reidą prieš turkų pagalbos laivą „Mavi Marmara“, kuris 2010 metais plaukė į Gazos Ruožą.

Tas filmas dar labiau padidino diplomatinę įtampą tarp Turkijos ir žydų valstybės, ir pakurstė kaltinimus antisemitizmu, kuriuos prodiuseriai kategoriškai neigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.