Olimpinis čempionas Romas Ubartas negali gyventi be saldumynų

Pirmajam nepriklausomos Lietuvos olimpiniam čempionui, disko metikui Romui Ubartui (56 m.) sportinę karjerą mena ne tik įvairūs apdovanojimai, bet ir išsaugotas Barselonos olimpinių žaidynių sportinis kostiumas. Šiuo metu treneriu dirbantis vyras atskleidė ir savo silpnybes.

Pirmajam nepriklausomos Lietuvos olimpiniam čempionui, disko metikui Romui Ubartui (56 m.) sportinę karjerą mena ne tik įvairūs apdovanojimai, bet ir išsaugotas Barselonos olimpinių žaidynių sportinis kostiumas.
Pirmajam nepriklausomos Lietuvos olimpiniam čempionui, disko metikui Romui Ubartui (56 m.) sportinę karjerą mena ne tik įvairūs apdovanojimai, bet ir išsaugotas Barselonos olimpinių žaidynių sportinis kostiumas.
Daugiau nuotraukų (2)

Rūta Peršonytė („Lietuvos rytas“)

2016-08-18 16:23, atnaujinta 2017-05-15 12:58

1 Sportinės karjeros įkarštyje prieš varžybas mėgdavo pasivaikščioti, pasėdėti prie vandens telkinio. Kaip sėkmės amuletą daug metų ant kaklo nešioja žmonos dovanotą kryželį.

2 Su žmona Tatjana (69 m.) šiemet atšventė 30 metų santuokos jubiliejų. Iki šių dienų džiaugiasi darniais santuokiniais ryšiais. Visada, kai kyla ginčai, ieško kompromisų: „Reikia būti pakantiems, nusileisti, be šito neįmanoma. Negalima leisti, kad iš mažos kibirkštėlės įsidegtų laužas.“

3 Mėgsta skaniai pavalgyti. Ypač patinka žmonos pagaminti baklažanai su vištiena, troškinti kotletai. Negali gyventi ir be saldumynų.

4 Panevėžio sporto mokykloje yra bandęs šokti su kartimi į aukštį, bet nesėkmingai nukrito ir susitrenkė galvą. Yra išbandęs trišuolį, šuolius į aukštį bei tolį, jėgas išmėgino rutulio stūmimo rungtyje, mėtė kūjį. Jei nebūtų disko metikas, galbūt gerai stumtų rutulį. Buvo ir manančiųjų, jog galėjo gerai žaisti krepšinį ar rankinį.

5 Užaugo kaime, buvo vyriausias penkių vaikų šeimoje. Kadangi buvo augalotas ir stiprus, dirbo fiziškai sunkiai – šieną kraudavo, nešiojo bulvių maišus. Labiausiai nemėgo kasti bulvių – susilenkus aukštaūgiam vyrui imdavo skaudėti nugarą.

6 Baigęs sportininko karjerą, kurį laiką buvo laimingas. Sportavo 27 metus, tad jautėsi pavargęs. Po poros metų užvaldė ilgesys. Naktimis sapnuodavo, kad ruošiasi varžyboms, nerimauja, skina pergales. Dabar gyvenimas pasikeitė, daug kas užsimiršo. Neseniai porą kartų sapnavo, kaip treniruoja auklėtinius. Vienas iš jo parengtų sportininkų, 20 metų disko metikas šiemet pirmą kartą tapo Lietuvos čempionu.

7 Sportas Romui atnešė ne tik pergales ir apdovanojimus, bet dovanojo pažintį su būsima žmona: „Tokių laimėjimų nebūtų be nuostabių žmonių – trenerių, žmonos, tėvelių moralinio palaikymo.“

8 Pirmoji kelionė į užsienį dar sovietiniais laikais buvo į tuometinę Čekoslovakiją. Po parduotuves neturėjo laiko vaikščioti, bet džinsus stengėsi nusipirkti. Tuo metu tai buvo labai geidžiama prekė.

9 Daug kraštų aplankė važinėdamas po varžybas. Iš ten, kur nespėjo nuvažiuoti, norėtų nuvykti į Egiptą ir apžiūrėti piramides, gal dar į Argentiną.

10 Vaikystėje išdaužė seno malūno langus. Kolūkio pirmininkas pakėlė triukšmą, nes stiklai gulėjo pažirę ant grūdų. Tėvas tąsyk Romui gerai įkrėtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.