Legendinei italų aktorei – Neapolio garbės vardas

Italijos kino legenda Sophia Loren (81 m.) tapo savo vaikystės miesto Neapolio garbės piliete. „Aš – ne italė, o neapolietė. Tai ne tas pat“, – viename interviu yra sakiusi aktorė.

„ViDA Press“ nuotr.
„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 24, 2016, 12:54 PM, atnaujinta May 15, 2017, 1:14 AM

Legendinės kino aktorės vaikystė prabėgo Pocuolio miestelyje netoli Neapolio. Čia prasidėjo ir Sophios Loren kino karjera, čia vyko ir daugelio garsių filmų, kur ji vaidino, veiksmas.

„Neapolio auksas“, „Vakar, šiandien, rytoj“, „Itališkos vedybos“ – tai tik keli filmai iš ilgo sąrašo, kuriuose Sophios Loren herojė susiduria su gyvenimo negandomis šioje Pietų Italijos žemėje.

Kino legendos ištikimybė mylimam miestui buvo įvertinta: Neapolio tarybos sprendimu jo meras suteikė jai Neapolio garbės piliečio vardą.

Iškilminga ceremonija vyko skambant dainos „O sole mio“ garsams ir dalyvaujant 500 svečių. Tarp jų buvo garsieji Italijos mados dizaineriai Domenico Dolce ir Stefano Gabbana. Jie ne tik pasveikino kino legendą gavus naują titulą, bet ir pristatė Sophiai Loren skirtą kolekciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.