Blondinė prie vairo: „Aš bijau automobilių“

Plačiai paplitę anekdotai apie blondines prie vairo kartais atrodo laužti iš piršto. Vis dėlto, pamačius, kaip vairuoja 24-erių šviesiaplaukė Julija Pečiulytė-Braškė, tenka persigalvoti. Vilnietė pati save prie vairo vadina beviltiška, o kodėl taip yra, nesupranta.

Blondinė prie vairo: „Aš bijau automobilių“.<br>Baškės nuotr.
Blondinė prie vairo: „Aš bijau automobilių“.<br>Baškės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-01 14:37, atnaujinta 2017-05-14 07:26

Julija pravarde Braškė, kaip ir dar devyni vairuotojai dalyvauja naujoje pagal tarptautinį formatą rengiamoje LNK laidoje „Blogiausias Lietuvos vairuotojas“. Šviesiaplaukė įsitikinusi, kad vairuoti yra itin sudėtinga ir tai tikrai ne kiekvienam žmogui. „Mano šeimoje vairuoja tik tėtis. Mama ir sesė nevairuoja, nes bijo lygiai taip pat kaip aš. Kai tėtis mokė mamą vairuoti, ji įvažiavo į griovį, o sesė bijo lipti net ir ant dviračio“, – pasakojo mergina.

Tiesa, Julijos vairavimo karjera susiklostė kiek geriau nei kitų jos šeimos moterų. Ji vairuotojo pažymėjimą sugebėjo gauti pirmuoju bandymu. Tai nesuprantama ne tik Julijai, bet ir į laidą merginą užregistravusiam jos mylimajam Almantui Urbonui. „Julija tikrai yra blogiausia Lietuvos vairuotoja. Kad ir vakar, įvažiavom į sankryžą ir iš karto užgesom. Gal tik trečią kartą užsidegus žaliam šviesoforo signalui išvažiavom. Žmonės jau rodė visokius gestus“, – juokėsi jis.

Pasirodo, šviesiaplaukė turi labai keistą baimę. „Bijau mašinų. Bijau įvažiuoti į sankryžą, nes ten jų labai daug...“, – sakė Julija.

Į laidą iš beveik 200 anketų buvo atrinkti patys blogiausi Lietuvos vairuotojai, turintys pačias įvairiausias problemas. Projekte dalyvaus prieš kelerius metus greičio ir stabdžio pedalus sumaišiusi ir į elektros skydinę su automobiliu įvažiavusi Birutė Buožienė. Ji po šio incidento paniškai bijo sėsti prie vairo.

Laidoje saugiai vairuoti išmokti bandys pagarsėjęs Panevėžio kelių erelis Evaldas Stakelė, vos per kelis mėnesiu įvykdęs penkias avarijas, taip pat į policijos akiratį už greičio viršijimą jau spėjęs papulti Raimondas Pečiokas, lėčiausia vairuotoja praminta telšiškė Vaida Titliūtė, kartą paskui traktorių važiavusi 15 kilometrų bei tik naktimis vairuojanti įkaušusius artimuosius iš vakarėlio parvežanti Dangira Linkevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.