Filmo kūrėjai rėmėjams žada atsilyginti bebro iškamša

Keli lietuviai šiuo metu aktyviai rengiasi neįprastoms varžyboms – Europos iškamšų gamintojų čempionatui. Apie juos bus pasakojama režisierės Aistės Žegulytės dokumentiniame filme „Apie žmones, žvėris ir daiktus“, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Kadras iš būsimo filmo „Apie žmones, žvėris ir daiktus“.
Kadras iš būsimo filmo „Apie žmones, žvėris ir daiktus“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2016-09-04 16:32, atnaujinta 2017-05-14 02:21

Trys lietuviai kartu su dvylika raganosių, stirnų ir kitų įvairaus dydžio gyvūnų iškamšų nuomotu autobusu keliaus į Suomiją, kur vyks iškamšų gamintojų Europos čempionatas.

Pagrindiniai vertinimo kriterijai čempionate bus du: „poza“ ir „žvilgsnis“. Todėl gamindami iškamšas meistrai stengiasi atkurti kuo tikroviškesnį gyvūno atvaizdą.

Bet tobulo žvilgsnio ir įspūdingos pozos paieškos yra ne vieninteliai iššūkiai, su kuriais teks susidurti ruošiantis čempionatui. Meno paslaptis meistrai ketina atskleisti filme „Apie žmones, žvėris ir daiktus“.

„Idėja kurti filmą kilo prieš kelerius metus užklydus į Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus iškamšų dirbtuves, – pasakojo režisierė A.Žegulytė. – Ten išgirdau, kad meistrams tenka gaminti ne vien laukinių gyvūnų iškamšas.

Pasirodo, žmonės atneša ir savo augintinių palaikus. Tuomet supratau, kad ši makabriška meno rūšis gali atskleisti visą žmogaus kūrybos paradoksą – sunaikinti tam, kad sukurtum iš naujo.“

Dvejus metus kuriamam filmui pritrūko pinigų. Tad režisierė kreipėsi į internautus. Lėšas juostai ji renka minios finansavimo platformoje „Indiegogo“.

Filmo kūrėjai rėmėjams ketina atsidėkoti simbolinėmis dovanomis, tarp kurių bus ir barsuko iškamša, pagaminta vieno juostos herojų Kęstučio Bybarto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.