Musulmonui tėvai liepė rinktis: vedybos su lietuve arba jie

Lietuvė Nomeda Naudžiūtė-Ansari jau šešiolika metų gyvena antrame pagal dydį Belgijos mieste Antverpene. 2000 metais išvykusi į turtingą Europos šalį jį tikėjosi užsidirbti pinigų ir netrukus grįžti į Lietuvą, kur jos laukė lietuvis mylimasis.

„Vyro tėvai liepė jam rinktis – arba aš, arba jie“,- sakė už musulmono ištekėjusi lietuvė Nomeda.<br>Organizatorių nuotr.
„Vyro tėvai liepė jam rinktis – arba aš, arba jie“,- sakė už musulmono ištekėjusi lietuvė Nomeda.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-05 15:16, atnaujinta 2017-05-14 00:41

Nomeda sako niekada nesitikėjusi, kad Belgija taps antraisiais jos namais, o visai netrukus pamils iš Indijos į Europą geresnio gyvenimo ieškoti atvykusį musulmoną.

Vykdama į Belgiją Lietuvoje Nomeda paliko savo mylimąjį. Tačiau jis nepanoro laukti išvykusios draugės. Buvo metas, kai lietuvė buvo taip nusivylusi Lietuvos vyrais, jog nebesitikėjo įsimylėti tautiečio.

„Daug kas Lietuvoje musulmonus vadina „babajais“, bet tokio darbštaus ir atidaus lietuvio kaip dabartinis mano vyras iš Indijos, man susirasti nepavyktų“, – sako Nomeda.

Muhametas Rustamas Ansari Ali – toks yra Nomedos vyro iš Indijos pilnas vardas. Tiesa, lietuvė jį vadina tiesiog Rustamu, o save pačią Belgijoje pristato kaip Naomi, mat tikrasis Nomedos vardas belgams sukelia nepatogumų.

Vos tik atvykusi, Nomeda įsidarbino turkų kavinėje, nes tik ten priimdavo nemokančius kalbos.

Rustamas buvo lietuvaitės bendradarbis, kuris nieko nelaukęs pakvietė šviesiaplaukę į pasimatymą. „Net nepagalvojau, kad mano vyru taps musulmonas, į pasimatymą nuėjau juokais“, – tikina Nomeda.

Septynerius metus Nomeda ir Rustamas gyveno kartu ir, kaip sako, tikrino savo jausmus. Nomeda buvo girdėjusi kalbų apie neva vaikus grobiančius musulmonus arba tik dėl galimybės gyventi Europos sąjungoje naivių rytų europiečių ieškančius atvykėlius.

„Mes su Rustamu iki santuokos kartu gyvenome septynerius metus, todėl tekėdama jaučiausi užtikrinta. Buvo pakankamai laiko jį pažinti ir suvokti, jog pasitikiu juo 100 procentų“, – sako Nomeda.

Nomeda pripažįsta, pranešti artimiesiems, jog ketina tuoktis su musulmonu jai prireikė drąsos, tačiau tėvai Rustamą priėmė. Kur kas audringiau sureagavo jaunikio tėvai iš Indijos.

Nei Rustamas, nei Nomeda iki šiol jų neaplankė, mat pastarieji sūnui iškėlė ultimatumą – arba blondinė žmona iš Europos, arba jie.

„Jiems aš atrodžiau sena, žila rytų europietė, o juk mano vyro šeimoje galioja tradicija, kad tėvai turi parinkti sūnui žmoną“, – LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pasakos Nomeda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.