„Klauskite daktaro“: kas pravirkdė Rimantę Kulvinskytę?

Humoristą Justiną Jankevičių LRT eteryje pakeitusi tinklaraštininkė Rimantė Kulvinskytė darbo laidoje „Klauskite daktaro“ ėmėsi iš širdies. Naujoji laidos vedėja, apsilankiusi vienišos senolės namuose, susidūrė su žiauria senų žmonių gyvenimo realybe. Laidos herojės 92-ejų Kazimieros istorija filmavimo metu privertė R. Kulvinskytę nubraukti ne vieną ašarą.

Alvydas Unikauskas ir Rimantė Kulvinskytė.<br>LRT nuotr.
Alvydas Unikauskas ir Rimantė Kulvinskytė.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-06 14:40, atnaujinta 2017-05-13 21:59

„Atvykau pas ponią Kazimierą, gavusi Vilniaus miesto socialinės paramos centro laišką. Vienišai moteriai namai buvo tapę spąstais, todėl pasiryžau juos padaryti bent kiek saugesnius. Senjorė man papasakojo, kaip namuose ne kartą buvo siaubingai susižalojusi. Kartą ji parkrito duše, lūžusiais šonkauliais gulėjo keturias valandas, kol atėjo socialinė darbuotoja. Sukrečianti Kazimieros kasdienybės istorija mane privertė pagalvoti apie savo močiutę, kuri taip pat gyvena viena, todėl negalėjau sulaikyti ašarų“, – apie laidos filmavimą kalbėjo R. Kulvinskytė.

Pasak profesoriaus Alvydo Unikausko, griuvimai – viena didžiausių grėsmių vyresnio amžiaus žmonių sveikatai, gyvybei ir savarankiškumui. Pasaulyje atlikti tyrimai rodo, kad kas trečias 65 metų ar vyresnis asmuo griūva su padariniais ne mažiau kaip kartą per metus.

Skirtingų tyrimų rezultatai rodo, kad griuvimų padariniai yra labai įvairūs – galvos traumos, kaulų lūžiai, o tai sukelia ilgalaikį nejudrumą ar net mirtį.

Apie tinkamiausias priemones apsaugoti senjorus nuo griuvimų, kaip išsivaduoti iš spąstų namuose ir skaudi Kazimieros istorija – laidoje „Klauskite daktaro“ antradienį per LRT TELEVIZIJĄ.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.