Operuojant V. Matijošaitį širdis sustabdyta dviem valandoms

Kauno meras Visvadas Matijošaitis neseniai buvo paleistas iš ligoninės, kur turėjo gydytis dėl širdies problemų.

V.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2016, 10:40 AM, atnaujinta May 13, 2017, 9:17 AM

„Nuolat gerdavau nuo širdies vaistus ir širdies ligas žinojau. Tik nežinojau, kad jos taip stipriai ir giliai yra paėję, kad reikia peilio. Galvojau ramiai atgyvensiu, pabaigsiu savo gyvenimo amžių“, – kalbėjo politikas.

V.Matijošaičiui dažnai pakildavo kraujo spaudimas, visgi merui kiekvieną dieną tenka išgyventi dėl įvairių problemų mieste. O ir Visvaldas prisimins, kad kai buvo gyva žmona – rūpindavosi ir primindavo vyrui, kad šis turi gerti tabletes, dabar to nėra.

„Kai dar gyvenau su žmona, tai ta priežiūra buvo, tabletės padėtos, jas išgeriu. O dabar būdavo tai geri, tai negeri. Dabar jau pats dėlioji vakarais, žaidi tą „Lego“ su saldainiais, su vaistais“, – pasakojo V. Matijošaitis.

Kauno meras pripažįsta, kad didžiausias peilis širdžiai buvo cigaretės, mat vyras po žmonos mirties vėl ėmė rūkyti: „Paskutiniu metu matydavot mane visi rūkantį, tai aš prieš tai buvau metęs iki žmonos žūties, tai 13 – 14 metų beveik metų nerūkiau, o paskutinius trejus metus vėl buvau pradėjęs rūkyti“.

Meras prisimena, kad ši vasara buvo įtempta, teko spręsti daug Kaunui svarbių klausimų ir vieną rytą Visvaldas pajuto stiprų skausmą krūtinėje. Merui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, o Kauno klinikose diagnozuotas širdies veiklos sutrikimas. Įtartas kraujagyslių užkalkėjimas.

Po tyrimų paaiškėjo, kad V.Matijošaičiui gresia mirtinas pavojus ir vyras turi gultis ant operacinio stalo.

„Nesu supermenas, kiekvienas žmogus bijotų, kada jo širdį su rankomis čiupinėja, tai čia natūralus dalykas ta baimė. Vyrai ir pas dantų gydytoją bijo eiti, o čia pas širdies chirurgus atsigulti“, – apie baimę prieš operaciją pasakojo V.Matijošaitis.

Medicininės intervencijos metu net dviem valandom buvo sustabdyta Visvaldo širdis ir atlikta sudėtinga operacija, kuri truko penkias valandas.

Visą istoriją apie Kauno mero V.Matijošaičio operaciją žiūrėkite pirmadienio vakarą laidoje KK2 per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.