Kova dėl gyvybės: seksuali Blake Lively herojė – prieš ryklį

Bangas skrodžia seksuali šviesiaplaukė, o po ja – medžioklės instinkto genamas ryklys. „Vienos moters šou“, – taip kritikai įvertino trilerį „Sekluma“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė televizijos serialo „Liežuvautoja“ žvaigždė Blake Lively (29 m.), rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

B.Lively filme „Sekluma“.
B.Lively filme „Sekluma“.
B.Lively laukia šeimos pagausėjimo.
B.Lively laukia šeimos pagausėjimo.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Sep 13, 2016, 5:23 PM, atnaujinta May 13, 2017, 4:35 AM

Prieš 41 metus Stevenas Spielbergas „Nasrais“ pradėjo naują siaubo filmų erą ir įkvėpė ne vieną režisierių vaizduoti šiurpius įvykius vandenyje.

Trilerio „Sekluma“ herojė – ne bejėgė auka. Jos kova su monstru tampa meistrišku 87 minučių vienos moters šou.

B.Lively pavardė jau seniai žinoma kino pasaulyje, bet dabar ją reikėtų dar geriau įsidėmėti.

Kalifornietė turi viską, ko reikia kino karjerai: grožį, vidinio žavesio, talentą.

Duodama interviu ji gali ką nors kramsnoti, yra bendravusi su žurnalistais žindydama dukterį James, kuriai gruodį sukaks dveji metai (mergaitėms duoti berniukų vardus – sena B.Lively šeimos tradicija).

B.Lively tėvas – kino kūrėjas, motina – aktoriaus meistriškumo mokytoja, o Blake – jauniausia iš penkių brolių ir seserų.

„Aktore tapti neketinau. Norėjau Stanfordo universitete studijuoti mediciną ir anglų kalbą“, – prisiminė B.Lively.

Jos brolis Ericas turėjo kitokią nuomonę – buvo įsitikinęs, kad gražioji sesuo apdovanota talentu, todėl jos kandidatūrą slapčia pasiūlė vienam agentui.

Šis 2005-aisiais dar moksleivei Blake parūpino vaidmenį komedijoje „Keliaujančių kelnių seserija“.

Įkvėpta sėkmės B.Lively ryžosi išmėginti ir daugiau vaidmenų. Pradžioje ji susidūrė su tokiais pat sunkumais, kaip ir Halle Berry bei Charlize Theron, vėliau pelniusios „Oskarą“.

Blake buvo tiesiog per žavi daugeliui atrankos vadybininkų. „Nuolat girdėdavau tą patį: „Atsiprašau, jūs pernelyg gerai atrodote prostitutės ar narkomanės vaidmeniui.“ Bet aktorius juk persikūnija“, – bandymus patekti į didįjį ekraną su apmaudu prisiminė B.Lively.

2007-aisiais ji gavo pagrindinį vaidmenį TV seriale „Liežuvautoja“. Įkūnijusi pašėlusią paauglę šviesiaplaukė sulaukė dėmesio ne tik Holivude, bet ir mados pasaulyje: dizaineris Karlas Lagerfeldas Blake pavertė mados namų „Chanel“ mūza. Taip pat ji tapo „Gucci“ ir „L’Oreal“ reklamos veidu.

Romantinėje dramoje „Elvis ir Anabelė“ B.Lively įkūnijo grožio karalienę, kuri miršta nuo bulimijos. Beno Afflecko režisuotame kriminaliniame trileryje „Miestas“ ji vaidino narkotikus vartojančią smulkią nusikaltėlę Kristą.

Pagal komiksus sukurtame nuotykių filme „Žaliasis žibintas“ ji tapo pilote, o Oliverio Stone’o kriminalinėje dramoje „Laukiniai“ moterimi, palaikančia santykius su trimis vyrais.

Aktorė 10 metų laukė sudėtingesnių vaidmenų ir kantrumas davė vaisių – ji gavo pirmą didelį pagrindinį vaidmenį.

2015-aisiais fantastinėje dramoje „Adelainos amžius“ kalifornietė įkūnijo nesenstančią moterį. Tiesa, filmas nebuvo finansiškai sėkmingas.

O kvapą gniaužianti „Sekluma“ Amerikoje sulaukė ne tik žiūrovų, bet ir kritikų pripažinimo – kino specialistai prabilo apie žvaigždę, kurios laukia puiki ateitis.

„Galiu su bet kuo ir iš bet kokios sumos lažintis, kad artimiausioje ateityje B.Lively rankose laikys „Oskarą“, – susižavėjimo neslėpė aktorius ir režisierius B.Affleckas.

Šiuo metu B.Lively svarbiausias motinos vaidmuo. Aktorė su vyru aktoriumi Ryanu Reynoldsu (39 m.) laukia šeimos padidėjimo. Kūdikis turėtų gimti rudenį.

B.Lively su R.Reynoldsu susipažino „Žaliojo žibinto“ filmavimo aikštelėje. Prieš tai aktorė trumpai flirtavo su mergišiumi Leonardo DiCaprio.

Kai vienas TV laidų vedėjas pagyrė B.Lively, sugebėjusią itin greitai sulieknėti po pirmo gimdymo, ši atšovė: „Nemandagu taip kalbėti. Kiekvienos pagimdžiusios moters kūnas yra gražus. Po nėštumo nereikia nertis iš kailio, kad galėtum demonstruoti „Victoria’s Secret“ apatinius drabužius, nes įvyko didžiausias gamtos stebuklas.“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.