„Auksinės“ Arvydo Vilčinsko dainos rinkimai: jis jau numano, kuri daina laimės

Šio penktadienio „Lietuvos ryto“ televizijoje laidos „Auksinė daina“ herojus – laisvės atgimimo dainius Arvydas Vilčinskas. 20.30 val. prasidedančioje laidoje jis pateiks 10 geriausių savo dainų, o žiūrovai balsuodami išrinks „auksinę“. Arvydas sakė tikriausiai jau žinantis, kuri daina laimės. Salėje susirinkę jo draugai ir bendražygiai tam pritarė ir pasakojo apie Arvydą.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 15, 2016, 10:17 AM, atnaujinta May 13, 2017, 1:15 AM

Laidų vedėjas Andrius Tapinas dalijosi prisiminimais, kaip A.Vilčinsko dainos įkvėpė patriotizmą. „Man tuo metu buvo 12—13 metų, pats maištavimas. Tačiau dainas puikiai prisimenu. „Į Lietuvą“, „Medinis dievas“ įsirašydavome į kasetes iš radijo. Arvydo dėka tarp paauglių patriotizmas buvo labai stiprus. Jo dainos skambėdavo mokykloje, namuose. Mus tai labai kabino. Jis man buvo tikra žvaigždė. „

Atlikėjo Vlado Kovaliovo nuomone, A.Vilčinsko dainos aktualios ir šiandien: „Man labai džiugu, kad Arvydas turi savo braižą ir savo stilių. Jo dainų ir balso nesupainiosi su niekuo. Galbūt dabar jis sako, kad nori būti linksmesnis, šiek tiek kitoks. Artistui labai sudėtinga pereiti į kitą etapą, nes žmonės jį pažįsta iš tų dainų, kurios kabina už širdies. Bet jis tai daro sėkmingai. Aš džiaugiuosi, kad jis grįžo čia ir tęsia tai, ką pradėjo tada. Dabar tos dainos skamba truputį kitaip, tačiau jos vis tiek aktualios, nes su tomis pačiomis dainomis jis gali emigravusius žmones kviesti sugrįžti.“

Legendinę A.Vilčinsko dainą „Į Lietuvą“ sudainavo netikėtas trio: prie autoriaus ir jo sūnaus Tado prisidėjo Česlovas Gabalis. Atlikėjai sulaukė garsių aplodismentų, o laidos vedėjas Deivis Norvilas prisipažino, kad klausydamas nuklydo į prisiminimus. Abejingų nepaliko ir laidos svečio Česlovo Gabalio atlikta daina „Lopšinė“. Šarmingasis Mantas Wizard publiką sužavėjo keliais magiškais triukais.

A.Vilčinskas laidoje taip pat pasakos, kaip gyveno Amerikoje, susipažino su trečia žmona Rūta; prisimins senus laikus, kai jo dainos skambėjo Lietuvos laisvės atkūrimo metais. Tai ir dar daugiau — jau šį penktadienį 20.30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją laidoje „Auksinė daina“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.