Namų neturintys penkių vaikų tėvai prašo visuomenės pagalbos

Socialinėje aktualijų laidoje „24 valandos“ – tikra šeimos drama ant kūdikių namų laiptų. Joniškio rajone gyvenantys Rimantas ir Laura turi, o tiksliau turėjo, keturis vaikus. Dabar mažieji auga vaikų namuose.

Laura.
Laura.
Laura.
Laura.
Laura.
Laura.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 2:38 PM, atnaujinta May 12, 2017, 3:27 PM

Rimantas prisiekinėja, kad yra geras tėvas ir vaikų vieta – namuose. Vienintelė bėda, kaip sako vyras, kad tų namų jauna šeima neturi ir būtent dėl to kreipėsi į televiziją.

Tiesa, Laura – Rimanto sugyventinė – turi ir dar vieną vaiką, kurį perdavė prižiūrėti savo motinai. Iš pastarosios vaikas laikinai atimtas, dėl to, kad namuose vyksta nuolatinės „išgertuvės“ ir bus sugrąžintas tada, kai minėtos linksmybės pasibaigs. Vaiko motina norėtų pasiimti vaiką iš močiutės ir keturis mažamečius iš kūdikių namų, tačiau kol kas dėl tos pačios priežasties negali – šeima neturi gyvenamojo būsto.

Įdomu tai, jog niekas neatėmė keturių vaikų iš jų tėvų rankų – jie patys vaikus atvežė į globos namus, o dabar kiekvieną dieną lanko. Ir nors kai kam toks poelgis gali atrodyti nesuprantamas, panašu, jog tėvai labai atsakingai žiūri į vaikų priežiūrą.

„Mes neturime kur gyventi, negalime benamiais paversti ir savo mažylių“, – sakė sugyventiniai.

Šiaulių miesto kūdikių globos namų direktorė Audronė Kardašienė LNK laidos „24 valandos“ žurnalistei Donatai Gutauskienei-Laisvai pasakojo, jog mama vaikučius tikrai lanko, jai kūdikiai – ne vienodai.

„Išties, abu tėveliai labai myli savo vaikus, bet kol kas dar negali su jais gyventi“, – sakė A.Kardašienė. Rimantui ir Laurai reikia susirasti darbus – visas rajonas žada padėti šiuo klausimu. Kartu su socialinėmis darbuotojomis bus nuolat stebimas Rimanto ir Lauros gyvenimas, darbuotojai patars tam tikrais klausimais. Tiesa, kol kas, iki svajonės išsipildymo pradėti viską iš naujo, reikia turėti kur gyventi, kitaip vaikai negalės būti grąžinti šeimai.

Lauros akis tvindo ašaros – jiems labai reikia pagalbos. Laura ir Rimantas pripažįsta, kad per gyvenimą padarė įvairiausių klaidų, tačiau jie pasiryžę keistis. Didžiausias tėvų noras pradėti viską iš naujo – susitvarkyti savo gyvenimą „nuo pamatų“, pakeisti aplinką, kurioje gyvena ir auginti mylimus vaikučius. Pirmas žingsnis, nuo ko jie galėtų atsispirti ir taip pradėti „statyti gyvenimą“ iš naujo – būstas.

„Jei Joniškio ar Šiaulių rajone atsirastų žmonės, kurie turi sodybą ar butą – paskambinkit į mūsų laidą. Laidos kūrėjai, kartu su Laura ir Rimantu, būsime labai dėkingi jums“, – sakė Donata.

Rimantas nusiteikęs dirbti ir jau nebenori gyventi vien tik iš socialinių pašalpų: „Darbo nebijau. Pradžiai reikia tik būsto, o toliau viską tvarkysime iš esmės.“ Laidos „24 valandos“ žurnalistė D.Gutauskienė mano, kad tarp televizijos žiūrovų tikrai atsiras žmonių, kurie norės ir galės padėti Rimantui ir Laurai.

„Aš tikiuosi, kad mūsų laidos žiūrovai prisidės prie šios jaunos šeimos gerbūvio. Tikiuosi, kad šiai šeimai bus suteikta galimybė kurti geresnį gyvenimą“, – sakė laidos žurnalistė D.Gutauskienė-Laisva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.