Lenktynininkas D. Jonušis išsigando dėl savo gyvybės

Žymus lenktynininkas Darius Jonušis papuolė į nepavydėtiną situaciją. Profesionalas buvo rimtai išsigandęs dėl savo saugumo ir gyvybės.

Darius Jonušis šįkart užėmė keleivio sėdynę.
Darius Jonušis šįkart užėmė keleivio sėdynę.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 2:01 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:36 PM

LNK laidoje „Blogiausias Lietuvos vairuotojas“ komisijos kėdę užimantis vairavimo specialistas likusiems šešiems dalyviams surengė daug emocijų sukėlusią užduotį.

Dalyvauti užduotyje teko ir pačiam D.Jonušiui. Pačioje pirmoje laidoje atrinkti blogiausi šalies vairuotojai turėjo įveikti vairavimo instruktorių parengtą trasą per Kauną. Tą kartą situacija buvo tiesiog tragiška. Keli dalyviai papuolė į avarines situacijas, neišvengė panikos ir daugybės keiksmažodžių. Šį kartą likusieji vėl grįžta į Kauno gatves, o šalia jų, keleivio vietą užims būtent D.Jonušis.

„Nesvarbu, kad aš sėdžiu šalia, bet aš neturiu atsarginių pedalų ir atsarginio vairo. Vairuotojas yra visiškai atsakingas“, – prieš važiavimą visiems dalyviams karto profesionalas. Deja, tokie perspėjimai nepadėjo.

Blogiausi vairuotojai net su buvusiu lenktynininku pašonėje vairuoti saugiai nesugebėjo. Darių bene labiausiai šokiravo vyriausios projekto dalyvės 69-erių Silvos Mazurkevičienės elgesys.

Vairuotoja Kauno gatvėse pademonstravo pribloškiantį savo vairavimo stilių. „Kodėl jūs tiek daug staigių judesių darot? Greitis, stabdis, vėl greitis, vėl stabdis... Vairą makaluojat į kairę ir į dešinę. Kodėl viso to ramiau nepadarius? Man tikrai atrodo, kad jūs nervingai vairuojate“, – stebėjosi D.Jonušis.

Bet tai toli gražu ne vienintelė profesionalą išgąsdinusi vairuotoja. Po patirtos avarijos nebevairuojanti vilnietė Birutė Buožienė taip pat nekėlė D.Jonušiui pasitikėjimo. Iš naujo vairuoti besimokanti moteris prie vairo kas kartą patiria labai daug streso, pamiršta pagrindinius veiksmus ir kelyje nuolat sukelia avarinių situacijų. Vos išvažiavusi į gatvę prie pirmojo posūkio Birutė vėl palūžo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?