Smūgis B. Pittui: priimtas laikinas susitarimas dėl jo ir A. Jolie vaikų globos

Vienos garsiausių Holivudo porų B.Pitto ir A.Jolie skyrybos tapo svarbiausia pastarųjų savaičių naujiena, apie kurią nuomonę pareiškė tiek patys sutuoktiniai, tiek jų draugai ir pramogų pasaulio žvaigždės.

B.Pittas ir A.Jolie.<br>„Scanix“ nuotr.
B.Pittas ir A.Jolie.<br>„Scanix“ nuotr.
Gali būti, kad A.Jolie su B.Pittu bylinėsis ir dėl Shiloh, Zaharos bei Paxo globos.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Gali būti, kad A.Jolie su B.Pittu bylinėsis ir dėl Shiloh, Zaharos bei Paxo globos.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Gali būti, kad B.Pittas dėl vaikų bylinėsis.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Gali būti, kad B.Pittas dėl vaikų bylinėsis.<br>„ViDA Press“ nuotr.
B.Pittas ir A.Jolie.<br>„Scanix“ nuotr.
B.Pittas ir A.Jolie.<br>„Scanix“ nuotr.
B.Pittas ir A.Jolie.<br>„Scanix“ nuotr.
B.Pittas ir A.Jolie.<br>„Scanix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Oct 1, 2016, 11:23 AM, atnaujinta May 11, 2017, 4:50 PM

Vienos garsiausių Holivudo porų B.Pitto ir A.Jolie skyrybos tapo svarbiausia pastarųjų savaičių naujiena, apie kurią nuomonę pareiškė tiek patys sutuoktiniai, tiek jų draugai ir pramogų pasaulio žvaigždės.

Skirtis nutarusi A.Jolie prašyme teismui išdėstė vienintelį motyvą – susirūpinimą dėl vaikų, kurių augina net šešis, fizinės ir psichologinės gerovės, skirtingą požiūrį į jų auklėjimą. Todėl A.Jolie prašanti jai vienai skirti atžalų globą, B.Pittui palikti teisę tik kartkartėmis juos lankyti.

Angelina apkaltino Bradą esant prastu tėvu, piktnaudžiaujančiu alkoholiu ir narkotikais. Be to, neblaivų jį esą ištinka įniršio protrūkiai. Jai iškilęs klausimas – saugoti santuoką ir su vaikais matyti tokios būklės vyrą ir tėvą ar ryžtis skirtis.

B.Pittas irgi nemano, kad Angelina yra geriausia pasaulyje motina. Jos dažni isterijos priepuoliai negalėjo nepaveikti vaikų psichikos, o aiškinimai, kokias klaidas Bradas daro juos auklėdamas, dažniausiai baigdavosi skandalais.

Galiausiai B.Pittas ėmė vengti bendravimo su šeima, o tai dar labiau apsunkino įtemptus santykius.

Net per antrąsias vestuvių metines, kurias Angelina norėjo švęsti su visa šeima, Bradas nepanoro likti namuose ir su draugais pabėgo į Kroatiją.

Artimas B.Pitto draugas prasitarė, kad aktorius labai prislėgtas.

„Niekada nebuvau jo tokio matęs. Jis pašiurpęs ir sutrikęs. Bradas sakė, kad labai bijo prarasti vaikus ir nesupranta, kodėl apie jį kalbami baisūs dalykai, kodėl Angelina pakėlė triukšmą. Dabar mano draugas vengia matytis su vaikais.

Pažįstu Bradą daugiau kaip 20 metų. Jam galima priekaištauti dėl bet ko, tačiau tik ne dėl to, kad yra blogas tėvas. Tai neteisinga“, – sakė įžymybės bičiulis.

Šią savaitę paaiškėjo naujų detalių, kurios leido A.Jolie apkaltinti B.Pittą netinkamu elgesiu su vaikais. Šeimai privačiu lėktuvu skrendant iš Prancūzijos į Los Andželą Bradas susikirto su žmona ir į jų ginčą įsipainiojusiu vyriausiu įsūniu – 15-mečiu Maddoxu.

Leidinio „The Sun“ korespondentas išsiaiškino, kad skandalas prasidėjo dar iki šeimai įsėdant į lėktuvą ir truko visą skrydį. Kadangi konfliktas įsižiebė tarptautinėje oro erdvėje, B.Pittui pateiktą kaltinimą smurtavus prieš vaikus nurodyta tirti FTB.

Aiškėja ir daugiau faktų dėl skirtingo tėvų požiūrio į vaikų auklėjimą: A.Jolie norėjo su atžalomis vykti į Siriją, o B.Pittas kategoriškai pasipriešino kelionei į šią konflikto zoną Artimuosiuose Rytuose.

Mat A.Jolie turi vis didesnių politinių ambicijų. Būdama JTO geros valios ambasadorė moteris puoselėja viltį tapti šios organizacijos vadove ir stengiasi įrodyti savo kompetenciją. Tam nesidrovi pasitelkti ir vaikų.

Vienas tokių žingsnių turėjo būti jos kaip Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro valdybos geros valios ambasadorės kelionė į Siriją.

Nors per tokias išvykas saugumą užtikrina aukščiausios klasės apsaugininkai, B.Pittas nesutiko, kad šįkart ji vežtųsi vaikus. Žiniasklaidos tvirtinimu, tai buvo lūžio akimirka.

Šioje istorijoje labiausiai nepavydėtina šešių poros vaikų dalia. Auklės, įvairiu metu dirbusios A.Jolie ir B.Pitto namuose, ne kartą kalbėjo apie tvyrančią nesveiką atmosferą. Pasak vienos moterų, tai chaosas nuo ryto iki vakaro, vaikai visiškai nevaldomi. Ypač ji pabrėžė vyresniųjų berniukų Maddoxo ir Paxo sudėtingą būdą.

Ilgą laiką sutuoktiniai samdė šešias aukles – po vieną kiekvienam vaikui, kad geriau suprastų jų temperamentą ir poreikius. Vėliau jų sumažėjo iki dviejų – prižiūrėti vaikus padeda Angelinos brolis Jamesas Havenas, kuriuo ji visiškai pasitiki ir kuriam kas mėnesį atseikėja 10 procentų savo honorarų.

Žvaigždžių vaikai niekada nelankė mokyklos – su jais namuose dirbo repetitoriai, be to, mokomųjų dalykų pasirinkimas ir lankomumas savanoriški.

Vaikai labiau įpratę paklusti Bradui nei Angelinai, bet net jam ne visada pakanka jėgų ir kantrybės juos nuraminti. Kad ir kaip ten būtų, B.Pittas neketina taikstytis su žmonos siekiu gauti visiškas vaikų globos teises ir yra pasirengęs dėl jų kovoti teisme.

Pirmą vaiką – mažiau nei metų Maddoxą Chivaną, kuriam dabar penkiolika, A.Jolie įsisūnijo 2002-ųjų kovą, kai dar buvo ištekėjusi už aktoriaus Billy Bobo Thorntono.

Aktorė pamatė berniuką pabėgėlių stovyklos našlaičių prieglaudoje Kambodžoje, kur viešėjo su filmo „Anapus sienų“ kūrybine komanda.

Vaikas gimęs 2001 metų rugpjūčio 5-ąją Ratho Vibolo vardu. A.Jolie jam duotas vardas reiškia „lordo sūnus“.

Po skyrybų 2003-iųjų gegužę A.Jolie gavo teisę viena globoti Maddoxą.

2006 metų sausį jį įsisūnijo B.Pittas. Net ir gyvendamas žvaigždžių šeimoje Maddoxas svajoja nuvykti į Kambodžą ir bando internetu susirasti giminaičių.

Zaharą Marley, kuriai dabar vienuolika, A.Jolie įsidukrino Etiopijoje 2005-ųjų liepą, kai jau draugavo su B.Pittu. Į šią šalį A.Jolie atvyko su JTO misija.

Tuo metu mergaitė buvo tik 6 mėnesių ir labai sunkios būklės: kentėjo nuo neprivalgymo, dehidratacijos ir salmoneliozės.

Vardas Zahara, išverstas iš suahelių kalbos, reiškia „gėlė“. Angelina ir Bradas mergaitei davė ir kitą vardą – Marley (Jamaikos dainininko, regio muzikos atlikėjo Bobo Marley garbei).

Zahara yra įgarsinusi vieną pandų animaciniame filme „Kung fu panda“.

Shiloh Nouvel, kuriai dabar dešimt metų, – pirmas biologinis Angelinos ir Brado vaikas. Ji gimė 2006-ųjų gegužės 27-ąją Namibijoje. Mergaitės vardas reiškia „taikinga“.

Vos gimusios Shiloh nuotraukas tėvai pardavė už 10 mln. JAV dolerių žurnalams „People“ ir „Hello!“. Tuo metu tai buvo brangiausios istorijoje garsenybių nuotraukos. Gautus pinigus Angelina ir Bradas paaukojo labdarai.

Shiloh vėl patraukė visuomenės dėmesį, kai būdama ketverių pareiškė esanti ne mergaitė, o berniukas, vardu Johnas.

2007-ųjų pavasarį pora įsisūnijo trimetį našlaitį Paxą Thieną iš Vietnamo. Jam dabar dvylika metų. Žodis „pax“, išverstas iš lotynų kalbos, reiškia taiką.

Būtent tokį vardą Angelinos motina išrinko anūkui prieš savo mirtį.

Nuo mažumės ryškėja berniuko talentas – neseniai jis nusifilmavo tikrais įvykiais paremtame A.Jolie filme „Iš pradžių jie nužudė mano tėvą: Kambodžos dukters prisiminimai“.

Dvyniai – sūnus Knoxas Leonas ir duktė Vivienne Marcheline – porai gimė 2008-ųjų liepos 12-ąją. B.Pittas dalyvavo gimdyme.

Vos gimusių dvynių nuotraukas A.Jolie ir B.Pittas pardavė už 14 mln. JAV dolerių žurnalo „People“ viršeliui. Honorarą pora perdavė fondui „The Jolie-Pitt Foundation“, kad šis padėtų Naujajam Orleanui, nukentėjusiam nuo uragano „Katrina“, ir finansuotų organizaciją, stebinčią žmogaus teises Birmoje ir Zimbabvėje.

Būdama ketverių Vivienne Marcheline pradėjo aktorės karjerą – kartu su motina nusifilmavo juostoje „Piktadarės istorija“, pasakos apie Miegančiąją gražuolę ekranizacijoje.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.