Lietuvė nuo smurtaujančio vyro pabėgo pas ją dievinantį pakistanietį

„Vienas elgėsi kaip tikras tironas, o kitas – tiesiog svajonių princas“, – taip du savo gyvenimo vyrus apibūdino lietuvė Kristina, prieš metus laimę radusi pakistaniečio glėbyje.

Ali pasipiršo Kristinai po savaitės pažinties.
Ali pasipiršo Kristinai po savaitės pažinties.
Ali pasipiršo Kristinai po savaitės pažinties.
Ali pasipiršo Kristinai po savaitės pažinties.
Ali pasipiršo Kristinai po savaitės pažinties.
Ali pasipiršo Kristinai po savaitės pažinties.
Su musulmonu gyvenanti Kristina laiminga.
Su musulmonu gyvenanti Kristina laiminga.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

Oct 2, 2016, 7:33 PM, atnaujinta May 11, 2017, 3:11 PM

Lietuvoje vyro smurtą ir išdavystę patyrusi Kristina pabėgo į Kiprą – ten, ištekėjusi už keleriais metais jaunesnio musulmono Ali, ji jaučiasi laiminga, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Tik vienas dalykas jai neduoda ramybės: dukters meilės kitataučiui nesupratusi motina jos tarytum išsižadėjo, net nekelia telefono ragelio.

„Nebegaliu taip gyventi“, – žinią savo motinai per LRT laidą „Emigrantai“ bandė perduoti Kristina, kilusi iš Ventos gyvenvietės (Akmenės r.), kurios vardą garsina liaudiškos muzikos kapela „Ventukai“.

Moteris nori įrodyti, kad musulmonas vyras jos gyvenimui suteikė pilnatvę.

Iki pažinties su pakistaniečiu Ali šviesių dalykų Kristinos gyvenime buvo mažai. Jos santuoka su pirmu vyru prasidėjo nuo nėštumo. Tada mergina dar mokėsi mokykloje.

Nemalonumai užgriuvo po vestuvių praėjus vos mėnesiui. „Kartą jam pasirodė, kad iš mokyklos grįžau per vėlai, todėl griebėsi psichologinio smurto.

Aš apsiverkiau, tada jis trenkė“, – pasakojo moteris.

Vėliau smurto protrūkiai dažnėjo. „Nebūdavo, kad kiekvieną dieną švaistytųsi kumščiais. Kartą per mėnesį, per du, per tris. Kai nuo gėrimo pavažiuodavo stogelis. Yra tekę ir į medikus kreiptis“, – apie nelinksmą praeitį pasakojo moteris.

Kai visas miestelis ėmė kalbėti, kad Kristinos vyras turi meilužę, ji pasiėmė du jųdviejų mažamečius vaikus, dokumentus ir išėjo.

Kristinos ir Ali pažintis užsimezgė internete ir vos per savaitę virto meile. Moteris tuo metu dirbo pardavėja.

Vieną dieną ji užsiregistravo pažinčių svetainėje.

„Tiesiog norėjau pabendrauti su žmonėmis. Atsiliepė Kipre gyvenantis Ali. Parašė vieną kartą, aš neatsakiau, antrą kartą – neatsakiau.

O po trečio karto pajuokavau: atleisk, nekalbu angliškai, – pažinties pradžią prisiminė Kristina. – Jis man neberašė.

Tada aš jį susiradau, paaiškinau, kad pajuokavau, ir prasidėjo pokalbis.“

Netrukus Kristina gavo porą savaičių atostogų ir nutarė nuvykti į Kiprą. Kelionę iš dalies apmokėjo Ali – galima sakyti, atsiskraidino būsimą žmoną.

Palmėmis apsodintos krantinės, kvapą gniaužianti panorama ir atsipalaidavę kipriečiai bei salos svečiai – tai lietuvė išvydo atvykusi į Agia Napą, Viduržemio jūros kurortą, kur vasarą linksmybės niekada nesibaigia.

Išvydusi oro uoste vyrą, pas kurį atskrido, Kristina išsigando – tikėjosi išvysti kitokį žmogų, tačiau nebuvo kur dėtis.

Vis dėlto Ali pateisino visus lūkesčius ir pasirodė esąs sutuoktinio priešingybė: pirmasis ją kritikuodavo ir mušdavo, o Ali tik gyrė, buvo švelniausias žmogus, kokį kada nors teko sutikti.

„Paslaugus, rūpestingas, visada pasidomėdavo, ar pavalgiusi, viską siūlydavo – man nereikėdavo nieko daryti.

Maniau, kad tokių vyrų negali būti“, – stebėjosi į visiškai kitokią aplinką patekusi lietuvė.

Nenorėdama į naujus santykius pulti stačia galva kurį laiką Kristina dvejojo.

„Paprašiau ir vienos, ir kitos draugės parašyti jam angliškai: gal jis su kiekviena taip bendrauja? – jaunikio išbandymus prisiminė Kristina. – Jis į pasisveikinimą atsakydavo, o kai sužinodavo, kad pašnekovė nori artimiau susipažinti, paaiškindavo: „Atleisk, jau turiu gyvenimo partnerę. Nieko man daugiau nereikia.“

Savaitės atostogų pakako, kad lietuvė suprastų negalinti gyventi be Ali. Tą patį jautė ir jis. Iš negirdėtos šalies atvykusi kito tikėjimo moteris jam atrodė tarsi svajonė.

„Jau trečią dieną Kipre jis man pasakė: aš tave įsimylėjau, be tavęs negaliu gyventi. Nors aš tai suvokiau pirmiau“, – nusišypsojo Kristina.

Paskutinę atostogų dieną Kristina sulaukė staigmenos: užteko kelių dienų, kad Ali ryžtųsi vienam svarbiausių gyvenimo sprendimų – pasipiršti.

„Tuo metu Limasolyje vyko karnavalas. Pajuokavau: „Eime pasivaikščioti – Kipras švenčia mano išvykimą.“ Nuėjome į paplūdimį, o jis išsitraukė žiedelį ir pasipiršo.

Kristinos galvoje kirbėjo daugybė minčių apie Lietuvoje likusius du vaikus – septynerių metų dukterį ir ketverių sūnų, apie svetimą šalį, kurioje jautėsi kaip rojuje, bet negalėjo nuspėti, ar ilgai tai truks.

Moteris iš Kipro į Lietuvą grįžo tarsi iš savaitę trukusios pasakos. Čia vis dar vyko skyrybų procesas. Galiausiai ji išgirdo, kad yra išskirta.

Ar Kristina artimiesiems papasakojo, ką patyrė Kipre? „Taip, bet jie netikėjo, kad susiradau idealų vyrą“, – prisiminė Ventos gyventoja.

Lietuvė ir pakistanietis kasdien bendravo internetu – namuose per skaipą, o išėję iš namų – per mobiliąsias pokalbių programėles.

„Nebendravome tik tada, kai miegojome“, – juokėsi jau metus Kipre gyvenanti ir padavėja dirbanti lietuvė.

Vos išsiskyrusi su pirmu vyru Kristina paprašė Ali nupirkti jai bilietą į Kipro salą.

Ali ir Kristina oficialiai susituokę jau beveik metus, bet ji iki šiol nerado nė vieno vyro trūkumo. Priešingai, mano, kad jo religija – tik pliusas: juk musulmonai nevartoja alkoholio, o kur negirtaujama, ten mažiau ir konfliktų.

„Jis nesimeldžia penkis kartus per dieną, yra pagrindinės maldos – ryte ir vakare.

Aš naktimis nevaikščioju po klubus. Būčiau su europiečiu, gal kartu nueitume į klubą. Musulmonui klube ne vieta, man – taip pat, nes esu jo žmona.

Darau, ką noriu. Vienintelis dalykas, dėl kurio sutarėme dar prieš santuoką, – aš nesegėsiu mini sijonų ir nevilkėsiu palaidinių didele iškirpte. Na, aš to ir taip nemėgau.

Jis nevalgo kiaulienos, aš kiaulienos atsisakiau prieš keletą metų dėl skrandžio skausmų“, – aiškino moteris.

Vestuvės buvo kuklios – lietuvė ir pakistanietis tiesiog nuėjo į metrikacijos skyrių ir įregistravo santuoką. Vėliau pora šventė dar vienas vestuves – jau pagal islamo tradicijas.

Abiejose ceremonijose Kristinai labai trūko kelių žmonių: vaikų, kurie vis dar gyvena su buvusiu vyru, ir motinos.

„Kadangi prasitariau, kad noriu išvykti iš Lietuvos, teismas nusprendė: vaikai kol kas gyvens su tėvu, man davė metus laiko įrodyti, kad galiu juos išlaikyti užsienyje.

O mama iki šiol nepritaria mano ir Ali santuokai, nebendrauja su manimi.

Net apie vestuves pranešiau ne tiesiogiai, o per vieną seserų, nes mama neatsiliepia į mano skambučius“, – nuoskaudos neslėpė Kristina.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?