„Paklauskim Lietuvos“: Alanas Chošnau prieš Dovilę Filmanavičiūtę

Penktadienio vakarą LRT nuomonių viktorinoje „Paklauskim Lietuvos“ susirungs išskirtinės komandos. Vienoje jų – legendinės grupės „Naktinės personos“ vyrai Alanas Chošnau, Aras Vėbėris ir Vitas Vaičiulis, o kitoje – trys aštraliežuvės moterys – Dovilė Filmanavčiūtė-Miss Sheep, Dalia Jurkevičiūtė ir Rosita Paulauskaitė.

Laidos vedėjas Ignas Andriuškevičius.<br>LRT nuotr.
Laidos vedėjas Ignas Andriuškevičius.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2016, 5:25 PM, atnaujinta May 11, 2017, 8:59 AM

Išgirdusios LRT portalo lankytojams užduotą žaidimo klausimą „Kuri patarlė labiausiai atspindi dabartinę Lietuvos situaciją?“, merginų komandos atstovės netramdė juoko.

„Aš visuomet sakau, kad „žuvis pūna nuo galvos“. Pasižiūrėkit – aplink pilna įrodymų. Nesvarbu, ar kalbėsime apie kulinariją, ar apie valdžią. Aš šią patarlę labai dažnai naudoju darbe. Ar pastebėjote, kad koks viršininkas, toks ir kolektyvas?“ – sakė D.Filmanavičiūtė.

„O aš dažniausiai vartoju visai kitą posakį: „Tikros lietuvaitės rūtom kvepia“. Aišku, perkeltine prasme. Jūs tik pažiūrėkit, kokios mielos tos mūsų moterys – skaisčios, tyros, bet kai reikia, ir nagučius parodo. Šis posakis labai tinka man dirbant šou versle. Ten visi tokie geručiai atrodo, visai kaip tos lietuvaitės, tačiau ne viskas auksas, kas auksu žiba“, – juokėsi antroji moterų komandos narė R.Paulauskaitė.

Muzikantas A.Vėberis prisipažino, kad domisi viskuo, kas vyksta LIetuvoje, tad, jo manymu, dabartinei šalies situacijai apibūdinti būtų galima panaudoti kur kas didesnį liaudies išminties lobyną.

„Jei reikia rinktis iš trijų patarlių, tai manau, kad „Kas bus, tas bus, bet lietuvis nepražus“ yra pats taikliausias. Tiek esam visko patyrę, kad jau atrodo niekas nebaisu, – sakė jis. – Dar aš juokauju, kad mūsų Seime – vištidės taisyklės: užsikeberioti kuo aukščiau, iškapoti akis arčiausiai sėdintiems ir apdergti visus žemiau esančius“.

Visi šeši dalyviai studijoje mėgins įrodyti, kad jaučia Lietuvos gyvenimo pulsą – jie privalės atspėti, kaip į laidos vedėjo tiesioginiame eteryje pateiktus klausimus specialia balsavimo programėle atsakys LRT žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.