N. Šiaudikytės patirtis šou versle – badavimas ir spaudimas demonstruoti kūną

„Nuo bado, spaudimo demonstruoti kūną ir patikti sau vos nesusirgau depresija“, – guodėsi dainininkė Neringa Šiaudikytė (25 m.), neseniai palikusi merginų grupę „Naujos pupytės“.

N.Šiaudikytė: „Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai.“
N.Šiaudikytė: „Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai.“
N.Šiaudikytė: „Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai.“<br>P.Stefonavičiaus nuotr.
N.Šiaudikytė: „Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai.“<br>P.Stefonavičiaus nuotr.
N.Šiaudikytė: „Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai.“<br>D.Umbraso nuotr.
N.Šiaudikytė: „Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai.“<br>D.Umbraso nuotr.
N.Šiaudikytė: „Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai.“<br>M.Patašiaus nuotr.
N.Šiaudikytė: „Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai.“<br>M.Patašiaus nuotr.
N.Šiaudikytė: „Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai.“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
N.Šiaudikytė: „Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai.“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

2016-10-09 12:56, atnaujinta 2017-05-11 05:55

Balsinga kaunietė N.Šiaudikytė teigė visada maniusi, kad išgarsės dėl vokalinių sugebėjimų ir jos klausysis tūkstančiai žmonių. rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Ji sakė niekada nesvajojusi dainuoti grupėje, kuri balansuoja ties seksualumo ir vulgarumo riba.

LNK gyvenimo būdo laidai „Nuo... Iki...“ Neringa prisipažino: gerą balsą turinčiai, niekam nežinomai merginai dainavimas „Naujose pupytėse“ buvo tiesiausias kelias į populiarumą, bet tai kainavo brangiai.

Pastaruoju metu žiniasklaidoje vis pasirodydavo straipsnių apie grupės „Naujos pupytės“ iširimą: jos lyderė Oksana Pikul su vyru krepšininku Simu Jasaičiu išvyko į Siciliją, kita grupės narė Vita Jakutienė laukėsi kūdikio nuo praėjusiais metais automobilyje nušauto su Kauno kriminaliniu pasauliu siejamo Deimanto Bugavičiaus.

Neseniai O.Pikul paskelbė grįžusi į grupę ir atgaivinanti prekių ženklą „Olialia“, bet N.Šiaudikytė nusprendė palikti „pupytes“. Ji pareiškė: „Grupė, turinti tokį pavadinimą, iki pensijos negyvena.“

Netrukus 26-ąjį gimtadienį švęsianti mergina tvirtino, kad pavargo būti patrauklia preke vyrų akims.

„Svajojau apie kitokią karjerą, tačiau kai teko rinktis, pamaniau, kad skandalinga, bet populiari merginų grupė bus geras tramplinas. Tikrai neįsivaizdavau, su kuo teks susitaikyti“, – atviravo Neringa.

Konkurse „Lietuvos balsas“ (LNK) išgarsėjusi mergina sakė suvokusi, kad retas muzikinių šou dalyvis ilgai išlieka populiarus. Vargu ar kas prisimena visus realybės šou „Kelias į žvaigždes“ laimėtojus, o ką jau kalbėti apie tuos, kurie taip ir nesugebėjo prasibrauti iki finalo.

Neringa iš „Lietuvos balso“ iškrito prieš pat finalą. Ji puikiai suprato: jei nieko nedarys, bus pamiršta. „Ateiti į grupę, kuri gyvuoja jau ne vienus metus, yra atpažįstama, prisidėti prie kolegių, kurias kasdien aprašo žiniasklaida, buvo lengvas būdas išgarsėti ir nuo to pradėti solinę karjerą.

„Naujose pupytėse“ stengiausi ieškoti pusiausvyros, neleisti žmonėms pamiršti, kad nors esame grupė, kuri pirmiausia gerai atrodo, skirta vakarėliams, akį rėžiantiems pasirodymams klubuose, mes ir dainuojame, aš važinėju po konkursus“, – apie pastangas balansuoti tarp įvaizdžio ir meninių gebėjimų pasakojo N.Šiaudikytė.

Vis dėlto publiką labiau domino ne vokaliniai konkursai ar asmeniniai Neringos laimėjimai, o „Naujų pupyčių“ skandalai.

„Kūno kultas lietuviškame pramogų versle klesti. Jausdavau tokį spaudimą, jog atrodydavo, kad mažai trūksta iki depresijos“, – sakė kaunietė.

Neringa prisipažino jautusi ir kolegių Oksanos bei Skaistės spaudimą. Ne vieną plastinę operaciją ir procedūrą pasidariusios merginos jai esą rėždavo: tu per stora, tavo klubai per platūs, tu netelpi į sceninius kostiumus.

„Buvau grupėje aukščiausia ir turbūt apkūniausia. Tai mačiau ir pati. Prasidėjo alinamos dietos: grikių, baltymų, iškrovos dienos, badas.

Niekas nedavė rezultato – reikėjo būti lieknai čia ir dabar, o ne po pusės metų. Tad vieną dieną ryžausi tai procedūrai“, – pasakojo buvusi grupės narė.

O.Pikul-Jasaitienė ir Skaistė Steikūnaitė jau buvo pasididinusios krūtis. Grožio procedūroms ryžosi ir Neringa – lazeriu jai buvo pašalinti riebalai nuo klubų ir pilvo. Tuomet vos 23 metų dainininkė atsikratė pusės litro riebalų.

„Tai populiarumo kaina. Ko reikia publikai, tai ir darai. Mūsų darbas buvo atrodyti patraukliai, spaudimą dėl išvaizdos jautėme nuolat“, – prisiminė N.Šiaudikytė.

Neringa sakė pastebėjusi, kad požiūris keičiasi – publika linksta į kokybiškus akustinius koncertus, o iškirptės, seksualumas ir popdainelės netenka populiarumo.

Daugiau nei prieš mėnesį ji oficialiai paliko grupę „Naujos pupytės“. Išsiskyrimas nebuvo sklandus ir taikus, bet dabar N.Šiaudikytė renka muzikantų grupę ir nori įrašyti solinį albumą.

„Svajoju būti tokia dainininkė, kuri vilkėdama gražią ilgą suknelę atsistoja scenoje priešais žmonių minią ir traukia lyriškas dainas, kokios man prie širdies. Tokias kaip Whitney Houston, bet ne tokias, kai pusnuogės dainininkės scenoje krato visas įmanomas kūno dalis“, – sakė atlikėja.

Prieš 4 metus prisidėti prie „Naujų pupyčių“ buvo lengviausias būdas išpopuliarėti, o dabar N.Šiaudikytė nori kuo greičiau atsikratyti lengvabūdiškos „pupytės“ šleifo ir kopti į sceną su rimtesnėmis dainomis.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.