Dainininkė Baiba Skurstene-Serdiukė: „Visi vaikai kieme, o aš – prie pianino“

„Kai man vaikystėje reikėdavo rinktis – kiemas ar muzika, visada nugalėdavo muzika“, – vaikystę Liepojoje per „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Kartų kovos“ filmavimą prisiminė dainininkė Baiba Skurstene-Serdiukė (32).

Baiba Skurstenė pasidalijo prisiminimais iš vaikystės.<br>D.Umbraso nuotr.
Baiba Skurstenė pasidalijo prisiminimais iš vaikystės.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-12 09:54, atnaujinta 2017-05-11 01:46

Šiandien ji dėl to nesigraužia ir tikina, kad viskas, ko išmoko mokykloje, būreliuose ir sportuodama, jai praverčia.

Vaikystėje Baibai mokytojai priekaištų neturėjo. „Buvau labai savarankiškas, pareigingas ir atsakingas vaikas. Nei mokytojams, nei tėvams nereikėdavo priminti, kad ko nors nepadariau.

Mama kviesdavo valgyti, o aš prie stalo nesėsdavau tol, kol nesugrodavau tobulai muzikos mokykloje užduoto kūrinio.“

Liepojoje į mokyklą žingsniavusi Baiba dalyvaudavo visur, kur tik galėjo: dailiojo skaitymo, piešimo konkursuose, matematikos olimpiadose. Būsimoji dainininkė mokėsi dešimtukais ir jos pažymių knygelėje niekaip nerastumei pastabos už blogą elgesį.

„Buvau pirmūnė, tačiau ne iš tų pirmūnų, kurie sėdi kampe ir su jais niekas draugauti nenori, ne, buvau aktyvistė, klasės lyderė ir siela“, – šviesiai mokyklos laikus prisimena Baiba ir tikina visada žinojusi, kad savo gyvenimą sies su muzika.

Ir vis dėlto krizių neišvengė.

„Gal ketvirtoje ar penktoje klasėje žliumbdama tėvams pareiškiau, kad muzikos mokyklos daugiau nelankysiu. Matyt, per daug visko susikrovė: pamokos, muzika, sportas. Laimė, tėtis pamojavo pirštu: „Aš tau mesiu!“ Noras praėjo.“

Muzika Baibos gyvenime visada buvo priekyje. Už jos – manekenių mokykla, lengvoji atletika, krepšinio treniruotės, siuvimo kursai. „Tačiau tai nereiškia, kad aš vaikystės neturėjau, – dainininkė nesijaučia nuskriausta. – Be viso to nebūčiau tapusi tuo, kas esu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.