Moteris nužudė daugiau nei 40 jos meilės siekusių vyrų

LNK pradeda rodyti serialą „Juodosios našlės“, pasakojantį apie tris moteris, kurios dėl vairių priežasčių nužudo savo vyrus. O istorija žino nemažai moterų, kurios dėl pinigų yra nužudžiusios kelias dešimtis vyrų. 

B.Sorenson-Gunness.
B.Sorenson-Gunness.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 21, 2016, 3:43 PM, atnaujinta May 10, 2017, 11:01 AM

Moterys, žudančios savo vyrus, vadinamos juodosiomis našlėmis. Iki šių dienų kraują stingdo norvegų kilmės amerikietės Belle Sorenson-Gunness (1859–?) istorija. Nusikaltimus ji vykdė dėl pinigų, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Su pirmuoju vyru prekybininku iš Čikagos Madsu Sorensonu Belle susituokė 1884 metais. Per vestuvių ceremoniją nuotaka vilkėjo juodą suknelę.

Pora augino keturias dukteris. Dvi iš jų mirė būdamos mažametės. Šeima gavo didelę išmoką.

1900-aisiais M.Sorensonas staiga mirė. Našlė iš draudimo bendrovės gavo maždaug 8 tūkstančius JAV dolerių išmoką ir už tuos pinigus įsigijo fermą.

1902 metais Belle ištekėjo už našlio mėsininko Peterio Gunnesso, kuris augino dvi dukteris. Po savaitės jaunesnioji mergaitė mirė. Po kelių mėnesių Peteriui ant galvos nukrito sunki mėsos malimo mašinėlė, jis taip pat mirė.

Belle tuo metu laukėsi, 1903-iaisiais ji pagimdė sūnų.

Netrukus moteris į laikraščius ėmė dėti pažinčių skelbimus. Meilės ištroškę pasiturintys vyrai iš viso pasaulio keliaudavo į amerikietės fermą ir vienas po kito dingdavo.

Ūkvedys Ray Lamphere’as buvo įsimylėjęs savo šeimininkę ir keldavo pavydo scenas. Belle vyrą išvijo, tačiau šis vis tiek nepaliko jos ramybėje.

Policija ėmė įtarinėti moterį žudynėmis. Todėl manoma, kad ji suvaidino savo mirtį.

1908-aisiais B.Sorenson-Gunness namuose kilo gaisras. Supleškėjusio pastato rūsyje buvo rasti trijų vaikų kūnai ir moters kūnas be galvos. Buvo paskelbta, kad tai B.Sorenson-Gunness palaikai, tačiau žmonės ne kartą pasakojo matę ją iki 1931-ųjų.

Dėl gaisro buvo apkaltintas buvęs B.Sorenson-Gunness ūkvedys R.Lamphere’as. Vyras buvo nuteistas 20 metų kalėti. Po metų jis mirė nuo tuberkuliozės.

Prieš mirtį R.Lamphere’as papasakojo, kad savo šeimininkei padėjo atsikratyti daugybės vyrų kūnų. Aukos esą buvo nunuodytos, o palaikai užkasami, deginami ar sušeriami kiaulėms.

R.Lamphere’as sakė, kad B.Sorenson-Gunness pasmaugė savo vaikus ir nunešė į rūsį. Ten esą padėjo ir ekonomės kūną be galvos.

B.Sorenson-Gunness fermos teritorijoje buvo atkasta daugiau nei 40 vyrų kūnų.

Per kelerius metus žudikė iš savo aukų sukaupė 250 tūkst. dolerių (šių dienų kursu – apie 6,3 mln. JAV dolerių).

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.