M. Korenkaitė apie įkūnytą žudikę: „Negalėčiau pasakyti, kad ji bloga“

Smulkiai tamsiaplaukei riešutų spalvos akimis Marijai Korenkaitei (32 m.) labiau tiktų gerosios samarietės, o ne šaltakraujės žudikės vaidmuo. Tačiau būtent nusikaltėlę aktorė įkūnijo naujame LNK seriale „Juodosios našlės“, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

M.Korenkaitė TV seriale „Juodosios našlės“.
M.Korenkaitė TV seriale „Juodosios našlės“.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė („Lietuvos rytas“)

Oct 31, 2016, 9:25 AM, atnaujinta May 9, 2017, 9:31 PM

Dvylikos serijų įtempto siužeto seriale M.Korenkaitė vaidina sutuoktinį nužudžiusią Viktoriją.

Filme veikia dar dvi moterys, kurios dėl skirtingų priežasčių nužudo savo vyrus. Jas įkūnija Jūratė Budriūnaitė ir Monika Vaičiulytė.

„Mano herojė augina dukterį ir turi stiprų motinystės jausmą, – pasakojo M.Korenkaitė. – Viktorija myli savo vyrą, bet dėl tam tikrų aplinkybių santykiai su juo darosi nepakeliami ir gąsdinantys.

Paskutinis lašas – po pasiūlymo skirtis išgirstas grasinimas, kad vyras atims vaiką. Viktorijai atrodo, kad nėra kitos išeities, tad ji suplanuoja nusikaltimą.“

Teatro laboratorijos „Atviras ratas“ ir Keistuolių teatro aktorė M.Korenkaitė, įsiamžinusi britų režisieriaus Roberto Mullano filmuose „Laiškai Sofijai“ ir „Gitel“, žudikę vaidino antrą kartą. Pirmą sykį Keistuolių teatro spektaklyje ji įkūnijo princesę Turandot, kuri mirti pasmerkė tūkstančius vyrų, panorusių ją vesti.

Save pacifiste ir optimiste laikanti M.Korenkaitė džiaugiasi laimingu šeiminiu gyvenimu. Marija prieš trejus metus susituokė su Auksinį scenos kryžių pelniusiu Vilniaus mažojo teatro aktoriumi Daumantu Ciuniu (32 m.). Pora augina pusantrų metų dukterį Oną Kotryną.

„Mano herojė yra nelaiminga santuokoje, o man šeima yra didžiausias stiprybės šaltinis“, – kalbėjo Marija.

– Kaip rengėtės žudikės vaidmeniui?

– Kuo sudėtingesnis charakteris ir kuo sudėtingesnė istorija, tuo aktoriui įdomiau. Tuomet tenka rasti motyvų, kad pateisintum savo herojų, net jei jis labai blogas.

Gali nuskambėti keistai, bet negalėčiau pasakyti, kad mano herojė yra blogas žmogus, greičiau priešingai. Ji yra iš tų žmonių, kurie myli tik kartą, turi tvirtus moralinius įsitikinimus ir yra ištikima draugė. Deja, nutinka tragedija.

– Kokią pamoką jums davė šis vaidmuo seriale?

– Kad žmonėms reikia kuo daugiau kalbėtis. Bendraujant viską galima išsiaiškinti. O atsitvėrimas tyla sukuria neigiamą energetinį lauką ir gali būti, kad būtent tai kartais pastūmėja tragedijos link.

– Juodosios našlės dažniausiai būna ciniškos žudikės, kurios nusikaltimą padaro vedamos materialinių paskatų.

– Seriale žmogžudystė irgi buvo įvykdyta sąmoningai, iš anksto suplanavus, bet ne siekiant užvaldyti pinigus ar kitokį turtą.

– Serialas jau nufilmuotas. Kokia vaga dabar teka jūsų gyvenimas?

– Pavasaris ir vasara buvo labai intensyvūs. Pirmą kartą gyvenime atsisakiau įdomių pasiūlymų repetuoti naujuose spektakliuose. Jaučiu, kad reikia kuriam laikui atsitraukti. Norisi tylos ir daugiau pabūti su dukryte.

– Ar šalia aktorystės, šeiminių džiaugsmų ir rūpesčių randate laiko pomėgiams?

– Auginant mažą vaiką gyvenimas šiek tiek beprotiškas. Stebiesi, jei pavyksta perskaityti vieną knygos skyrių.

Be to, su Daumantu šiuo metu įsirengiame namus. Didžiausia mano aistra yra kelionės – anksčiau pasisekdavo ištrūkti bent porą kartų per metus.

Šįmet po ilgos pertraukos su vyru vėl išvykome pasižvalgyti po pasaulį – nuostabus jausmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.