Keliavęs kartu su BTV laidos „Keliauk ir ragauk.Lietuva“ vedėja Beata Nicholson, Rafailas sako, kad sovietų okupacijos metais sandėliais ir sporto salėmis paversti mediniai Lietuvos žydų maldos namai iki šiol daug kur atlieka tokią pat paskirtį. Tik ne vietinių bendruomenių iniciatyva atstatytame Joniškio sinagogų kompekse, kuriame laidos metu lankysis Beata ir Rafailas. Čia vyksta parodos ir koncertai. Vieną jų Rafailas padovanos Beatai.
„Aš dar niekada nebuvau tokiam koncerte, ir dar – tokioj vietoj“, – susigraudino laidos vedėja.
Šioje kelionėje Beata išbandė žiemgaliečių XIX a. grūdų kuliamąją ir bravore skanaus vienintelių tokių visoje šalyje salyklo blynų (jų receptas netrukus pasirodys Beatos maisto tinklaraštyje). Gasčiūnų, tituluotų 2017 metų Mažąja Lietuvos kultūros sostine, bendruomenės moterys vaišino šimtu bandelių ir atskleidė paslaptį, kad joks kepinys nebūtų skanus be paukštienos „taukiukų“.
Ragavimas neapsiėjo ir be kelionių – Beata ir Rafailas žingsniavo ilgiausiu Lietuvoje per pelkes nutiestu mediniu taku, nuo kurio į visas puses matyti ne aukštesnės nei laidos svečias šimtametės pušaitės. Einant pelkėmis nutiestu mediniu taku taip pat galima pamatyti vienintelį Joniškio rajone natūralų Miknaičių ežeras. Būtent jame susirenka kone tūkstančiai migruojančių laukinių žąsų.
Ši laida yra trečiasis „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ dešimties laidų ciklo epizodas. Kartu su Valstybiniu turizmo departamentu kuriamo projekto autoriai pateiks patrauklų kelionės po Lietuvą maršrutą ir patvirtino, kad išvykoms nėra blogo oro.
Su skirtingų kraštų tradiciniais patiekalais supažindino naująją TV laidą kartu su Beata kurianti etnografė, kulinarinio paveldo ekspertė Nijole Marcinkevičienė.
Dalis nepakartojamų Beatos nuotykių keliaujant ir ragaujant Lietuvą – socialiniame tinkle Facebook su grotažyme #KeliaukIrRagauk.