M. Katunskytė apie emigraciją: „Man sakė – štai mūsų „zviazda“ dabar šūdą kabina“

Posakis „lietuvis lietuviui svetur – vilkas“ populiarus ne veltui. Tuo įsitikino ir emigrantės dalią pasirinkusi dainininkė Monika Katunskytė.

Monika Katunskytė.
Monika Katunskytė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-07 13:23, atnaujinta 2017-04-18 15:23

„Jei tau sekasi, sulauksi apkalbų, net bandymų pakenkti. O jei dar esi bent kiek žinomas – laikykis, tave ir menkins, ir žemins“, – gyvenimo būdo laidoje „Nuo... iki...“ teigė Monika.

Moteris pasakojo, ką teko patirti tuomet, kai, sužlugus kavinės verslui Šiauliuose, ji įklimpo į skolas, siekiančias beveik 100 tūkstančių eurų. Dar vieną smūgį moteris patyrė iš antruoju vyru tapusio mylimojo Kirilo. Sutuoktinis atsisakė padėti Monikai atsikratyti skolų po bendro verslo, todėl Monika liko viena. Populiariai dainininkei neliko nieko kito, kaip vykti uždarbiauti į Angliją, plauti tualetus, dirbti kambarine, fabriko darbuotoja. Dirbti darbus, kurie įprasti dešimtims tūkstančių lietuvių, kasmet paliekančių gimtinę ir laimės išvykstančių ieškoti svetur.

„Užsidirbti čia galima, bet vieno pamiršti negalima niekada: lietuvis lietuviui svetur ne draugas, o pavydus, pikto linkintis priešas...“ – sakė Monika.

Didžiojoje Britanijoje, Londone dainininkė gyvena jau ketvirti metai.

„Prisimenu, viena moteris juokėsi: štai mūsų „zviazda“ vos ne šūdą kabina. Visokių komentarų buvo, kartais tokių skaudžių, kad ėjau verkti į tualetą: „Žiūrėk, šita dirba, dainavimai pasibaigė, viskas, Katunskytės karjera baigėsi“, – širdį išliejo Monika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.