Juoko nesutvardžiusi „Labas rytas“ vedėja prakalbo apie užkulisius

Savo juokus, nuskambėjusius tiesioginiame laidos „Labas rytas, Lietuva“ eteryje, LRT radijo laidų vedėja Živilė Kropaitė prisimins dar ilgai. Ne, niekas jos už tai nebarė ir pirštu negrūmojo. Nevaldomas juokas jai tik dovanojo daug malonaus dėmesio.

Eteryje juoku prapliupusi žurnalistė Ž.Kropaitė sulaukė malonaus dėmesio.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Eteryje juoku prapliupusi žurnalistė Ž.Kropaitė sulaukė malonaus dėmesio.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-12 17:31, atnaujinta 2017-04-18 03:18

Kartu su kolega laidos vedėju Richardu Jonaičiu vesdama rytinę laidą žurnalistė staiga prapliupo kvatoti iš savo skaitomos dienos naujienos.

Ją itin pralinksmino faktas, kad 31 metų klaipėdietė Sandra Valančauskaitė per pėsčiųjų žygį „Nemuno kilpomis“ atbulomis sugebėjo nužingsniuoti 55 kilometrus ir pasiekė naują Lietuvos rekordą.

Buvo kaltas ir kolega

Ž.Kropaitė ir R.Jonaitis – puikūs bičiuliai, jų susitikimus nuolat lydi juokas.

„Esame pažįstami jau keletą metų. Richardas turi puikų humoro jausmą ir tai mus visada siejo. Susipažinome su žurnalistų ekspedicija vykdami į Vakarų Krantą.

Ten sunervinome visą žurnalistų grupę vos per kelias dienas – mums labai gerai sekėsi juokauti, pamėgdžioti Amerikos lietuvius ir jų akcentą. Žinoma, neįžeidžiant“, – šypsojosi laidų vedėja.

O tą rytą „Labame ryte“, nujausdama, kad eterio kolegą turėtų pralinksminti tokia netikėta naujiena, ji ėmėsi skaityti žinutę apie žygeivę atbulomis.

„Jis man prieš tai sakė nesupratęs tokio ėjikės žygio prasmės. Tik pradėjusi skaityti sakinį, kuris ir turėjo paaiškinti šio poelgio tikslą, supratau, kad viskas priešingai, – tikrojo paaiškinimo nėra.

Tai mane labiausiai ir prajuokino“, – šypsojosi Ž.Kropaitė.

Tapo populiaresnė

Laimė, dauguma žiūrovų televizijos vedėjų krečiamus pokštus mėgsta. Kad ir kaip tai būtų netikėta patiems vedėjams, klaidos eteryje dažniau nulemia populiarumą, o ne kritiką.

„Neįtikėtina, kad dėmesys yra toks teigiamas! Atrodo, kartais nagrinėjame problemiškas temas, o atsiranda bjaurių komentarų, neva kalbame apie niekus.

O štai po įvykio „Labame ryte“ sulaukiau netikėto populiarumo feisbuke. Stebiuosi įrašo peržiūrų skaičiumi. Nežinau, ką tai reiškia, bet atsakas labai teigiamas“, – šypsojosi pašnekovė.

Po visko ji ne tik sulaukė teigiamų asmeninių žinučių, bet ir pasiūlymų dalyvauti įvairiuose projektuose – populiarumas išaugo akimirksniu.

Žurnalistės nuomone, žmonės tiesiog pasiilgo lengvesnio eterio ir paprastų žmonių, o ne stabų, atliekančių savo funkciją.

„Žmonės net patys karpo juokingus epizodus ir dalijasi internete. Mums nereikia rūpintis laidos sklaida socialiniuose tinkluose“, – šypsojosi Ž.Kropaitė.

Ji prasitarė, kad visuomenės atoveiksmiu patenkinta net laidos prodiuserė.

Pasak žurnalistės, juokai neįžeidė ir naujosios Lietuvos rekordininkės, kuri tapo pagrindine komiškos istorijos kaltininke.

Yra tekę atsiprašyti

Žurnalistė specialiai iš rimtų naujienų nesijuokia. Tačiau ne iš blogos valios pasitaiko visko.

Panaši situacija jai buvo nutikusi ir dar vieną kartą, tik radijo eteryje, vos kelios dienos po juoko pliūpsnio televizijoje.

„Skaičiau anonsą ką tik po to, kai kolega eteryje buvo papasakojęs kažkokią juokingą istoriją. Dalį anonso perskaičiau juokdamasi.

Tiesa, tuomet sunerimau, nes laida – rimto turinio. Pamaniau: o kas bus, jeigu nenustosiu juoktis?“ – pasakojo ji.

Ž.Kropaitė džiaugiasi, kad iš šio įvykio niekas didelės tragedijos nepadarė, o redakcija sulaukė tik vieno klausytojo nusiskundimo – žmogus liko visiškai nesupratęs diktorės: kas gi tokio juokingo buvo pranešime.

„Atsiprašėme laišką parašiusio klausytojo. Kadangi LRT radijo studijos vaizdas laidų metu matomas ir internete, klausytojas tuomet pamatė, kad juokėsi ir šalia manęs sėdintis žmogus. Klausytojas liko sutrikęs.

Bet jį suprantu – juo dėta irgi sutrikčiau“, – sakė Ž.Kropaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.