„Liežuvautojos“ aktorė prieš savižudybę užsiminė: „Tai žiaurus verslas“

Amerikiečių modelis ir aktorė Lisa Lynn Masters viename socialinių tinklų dėkodama draugams, sveikinantiems gavus naują vaidmenį, rašė: „Ačiū, bičiuliai! Malonu sulaukti jūsų sveikinimų. Tai žiaurus ir beširdis verslas. Mane iškirpdavo, atmesdavo ir nedavė daug daugiau vaidmenų ir darbų, nei jūs įsivaizduojate.“

„Liežuvautojos“ aktorė prieš savižudybę užsiminė: „Tai žiaurus verslas“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Liežuvautojos“ aktorė prieš savižudybę užsiminė: „Tai žiaurus verslas“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2016-11-28 09:40, atnaujinta 2017-04-16 23:41

Populiariuose serialuose vaidinusi L.L.Masters lapkričio 18-ąją apie vidurnaktį rasta negyva Peru sostinėje Limoje, prašmatnaus viešbučio „Nuevo Mundo“ kambaryje.

Vienos kosmetikos bendrovės kvietimu į fotosesiją Limoje atvykusi 52 metų L.L.Masters priėmė tragišką sprendimą nutraukti savo gyvybės siūlą.

Televizijos serialuose „Liežuvautoja“ ir „Nešvilis“ sužibėjusios aktorės kūną rado kambarinė – L.L.Masters pasikorė viešbučio numerio tualete (kitais duomenimis – drabužinėje).

Per apžiūrą kambaryje rasta antidepresantų, raštelis su aktorės artimųjų JAV telefono numeriais ir du atsisveikinimo laiškai. Juose L.L.Masters pasakoja apie kovą su psichikos sutrikimais – ne vienus metus kamavusia depresija.

Moteris draugams dėl šių sveikatos bėdų nesiskundė. Maža to, pastaruoju metu jos karjeros kreivė kilo – anksčiau daugiausia epizodinius vaidmenis kūrusi aktorė sulaukė pripažinimo: įkūnijo psichoterapeutę Gudman „Netflix“ komedijoje „Nepalaužiamoji Kimė Šmit“ (Unbreakable Kimmy Schmidt), daktarę Lorel Kenedi „Nešvilyje“ (Nashville).

Šie vaidmenys pakėlė L.L.Masters reitingą ir padidino pajamas.

Aktorė, modelis, žurnalistė L.L.Masters gimė Omahos mieste Nebraskos valstijoje, o užaugo Šiaurės Karolinoje, Aševilyje.

Baigusi Apalačų valstybinį universitetą, kuriame studijavo žurnalistiką ir modernųjį šokį, dirbo reportere, kol vietos restorane ją pastebėjo modelių agentūros fotografas ir paskatino vykti į Niujorką.

Dirbdama agentūroje „Ford Models“ ji taip pat studijavo Kolumbijos universiteto Žurnalistikos mokykloje. Ši patirtis pravertė, kai 1998 metais Lisa buvo pakviesta atlikti reporterės vaidmens Edwardo Zwicko filme „Apgultis“ (The Siege), kuriame taip pat įsiamžino Bruce’as Willisas ir Denzelis Washingtonas.

Nors montuojant filmą epizodai, kuriuose L.L.Masters vaidino, buvo iškirpti, ji metė žurnalistės darbą ir pasinėrė į vaidybą.

Lisa sukūrė epizodinius vaidmenis daugiau kaip 30 filmų ir TV serialų, tarp jų – „Stepfordo moterys“ (The Stepford Wives), „Įstatymas ir tvarka“ (Law & Order: Special Victims Unit, Law & Order: Criminal Intent), „Liežuvautoja“ (Gossip Girl).

Proveržis įvyko 2004 metais „Stepfordo moteryse“ – to paties pavadinimo 1975-ųjų filmo perdirbinyje. Aktorė labai nustebo gavusi Kerol Vainrait vaidmenį.

„Mačiau senąjį filmą ir mąsčiau, ar kas nors negalėtų sukurti trumpo televizijos filmo, – vėliau pasakojo L.L.Masters vietos laikraščiui. – Mano agentas pranešė, kad tai naujasis Nicole Kidman filmas. Aš vos nenualpau.“

„Stepfordo moteryse“ L.L.Masters susitiko ir su aktore Glenn Close.

Lisa dažnai vaidindavo elegantiškas ar įtakingas moteris, taip pat juokingas keistuoles, tokias kaip muziejaus kuratorė seriale „Betė – bjaurusis ančiukas“ (Ugly Betty), Sadi nepriklausomame filme „Blumentalis“ (Blumenthal) ar mikčiojanti, nerangi Daun Niujorko teatro „Connely“ komedijoje „All In The Timing: The Universal Language“, kurios pajamos buvo skirtos rugsėjo 11-osios aukų artimiesiems.

Aktorės agentas Christopheris Silveris išplatintame pranešime rašė: „Mūsų brangi bičiulė Lisa L.Masters mirė tragiškai ir netikėtai.

Tikimės, kad tie, kurie turėjo laimę ją pažinti, prisimins, kaip ryškiai ji švytėjo, ir ras tą šviesą savyje. Mums jos labai trūks.“

Lisos vyras – muzikantas Williamas Brooksas, vėliau tapęs netradicinės medicinos specialistu. Pora susipažino Niujorke ir 2004 metais susituokė, o medaus mėnesį praleido Meksikoje. Sutuoktiniai gyveno Brukline.

Gavę liūdną žinią velionės artimieji pradėjo rinkliavą minios finansavimo puslapyje, kad galėtų parvežti jos kūną iš Peru į JAV.

Reikiama suma – 50 tūkst. JAV dolerių. Per dieną buvo paaukota daugiau nei 35 tūkst. JAV dolerių. Visi pinigai pervesti Lisos sutuoktiniui W.Brooksui, kurį ypač sukrėtė toks jos žingsnis.

Rinkti lėšas internetu pradėjo Lisos bičiulė Ani Mason. Ji sakė: „Lisa ir Williamas gyveno kukliai, abu prisidėdavo prie namų ūkio išlaidų.

Be Lisos pajamų Williamas staiga susiduria su didžiuliu iššūkiu – reikia padengti buto nuomos ir kitas išlaidas.

Nėra jokio būdo Williamui savarankiškai išsikapstyti iš šios krizės. Esame Williamo ir Lisos draugai, todėl pradedame rinkti lėšas.“

Paaukoti pinigai bus skirti palaikų pargabenimo į JAV, laidotuvių ceremonijos Aševilyje, Williamo kelionės iš Niujorko į Aševilį išlaidoms padengti.

Iš dalies bus padengtos ir našlio persikraustymo išlaidos – vyras priverstas ieškoti naujų namų, nes vienas nesugebės išlaikyti erdvaus būsto.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.