Beata Nicholson į naktines pramogas leidosi su Merūnu Vitulskiu

Ar įsivaizduojate Beatą Nicholson, mūvinčią botais, besidominčią „dzikais“ ir laukiančią ežerų laimikio? Būtent tokiame amplua ji pasirodys šeštadienį laidoje „Keliauk ir ragauk.Lietuva“, o patį nuotykį pavadins gerų emocijų doze.

Kadrai iš laidos.
Kadrai iš laidos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2016, 12:41 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:11 AM

„Būk gera, pasakyk tai Vitulskienei“, – laidoje „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ juokaus operos solistas Merūnas Vitulskis, kartu leidęsis į naktinę žvejybą ežeringiausiame Lietuvos krašte – Aukštaitijoje.

Į išvyką Molėtų rajone Beata Merūną pakvietė neatsitiktinai. Pasirodo, jis – užkietėjęs žvejys, kurio potraukis šiai pramogai atėjęs net iš protėvių. „Mano senelis sukūrė žvejybos kalendorių ir visus močiutės sidabrinius šaukštus išlydė blizgėms“, – pasakos atlikėjas. Jiedu su Beata ne tik susipažins su žymiausiu Molėtų žveju Sigitu Lukšta, bet ir ragaus... žuvų pašaro.

Priežasčių keliauti Molėtuose naktį toli gražu ne viena. Štai, Lietuvos etnokosmologijos muziejus laukia dangaus kūnų stebėtojų ir sutemus, ir net žiemą. Beata čia lankysis su savo vyru Tomu bei vaikais Jurgiu ir Izabele. Jie pamatys mėnulio kraterius, tikrų tikriausią ateivį ir sužinos, ką valgo kosmonautai.

Nors žuvies – seliavos – jų meniu nėra, Beata rado, kur tokios paragauti. Mindūnų ežerų žvejybos muziejuje įrengta senovinė rūkykla, kurioje turistams ruošiami aukštaitiški delikatesai (salotų su šia žuvimi receptas netrukus pasirodys Beatos maisto tinklaraštyje).

Ši BTV eteryje pasirodysianti laida yra septintasis „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ dešimties laidų ciklo epizodas. Kartu su Valstybiniu turizmo departamentu kuriamo projekto autoriai pateiks patrauklų kelionės po Lietuvą maršrutą ir patvirtins, kad išvykoms nėra blogo oro. Su skirtingų kraštų tradiciniais patiekalais supažindins naująją TV laidą kartu su Beata kurianti etnografė, kulinarinio paveldo ekspertė Nijole Marcinkevičienė.

Dalis nepakartojamų Beatos nuotykių keliaujant ir ragaujant Lietuvą – socialiniame tinkle Facebook su grotažyme #KeliaukIrRagauk.

Ši laida yra projekto „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas vietinio turizmo rinkoje“ (Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0003) dalis. Laidą inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji finansuojama pagal 2014–2020m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.