„Paskutinio tango Paryžiuje“ aktorė per filmavimą buvo išprievartauta

Legendinio kritika apipinto kino filmo „Paskutinis tango Paryžiuje“ žvaigždė Maria Schneider iš tiesų buvo išprievartauta. Filmo režisierius Bernardo Bertolucci viena interviu atskleidė: „Norėjau, kad ji reaguotų ne kaip aktorė, o kaip mergina“.

M.Brando ir M.Schneider.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Brando ir M.Schneider.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2016, 11:57 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:39 AM

Kaip paaiškėjo, su M.Schneider partneriu šioje juostoje, aktoriumi Marlonu Brando jis tiesiog susitarė, kad tuomet 19-metė aktorė bus išžaginta jai nė neužsiminus apie tokį planą.

Kalbėdamas viename video įraše, darytame 2013-aisiais, režisierius pasakojo sugalvojęs tokią bjaurią idėją tam, kad nufilmuotų tikrą žaginamos moters reakciją, ašaras.

Scena išties ne itin maloni: M.Brando naudoja sviestą tam, kad galėtų išprievartauti savo auką, kurią vaidino M.Schneider, analiniu būdu.

„Sviesto panaudojimo idėja kilo tada, kai turėjome jo pusryčiams tą rytą prieš filmavimą“, – aiškino B.Bertolucci.

„Manau, kad ji manęs ir Marlono nekentė, nes mes jai neatskleidėme, kad sviestas bus naudojamas kaip lubrikantas“, – pridėjo jis.

Tačiau po tiek metų režisierius viešai prisipažino, kad neatskleisti tikrojo plano aktorei buvo tikrai baisi idėja, tačiau iki šiol nesigaili savo idėjos surengti tokią sceną.

„Paskutinis tango Paryžiuje“ buvo nufilmuotas 1972 m. Jame pasakojama vyro istorija: po to, kai nusižudo jo žmona, jis įsivelia į slaptus santykius, kurie sukasi apie seksą ir prievartavimą.

Kai buvo filmuojama juosta, M.Brando tuo metu buvo 48-eri.

O M.Shneider, kuri vėliau turėjo rimtų problemų su narkotikais ir sirgo depresija, dar 2007-aisiais pasakojo, kad po filmavimo ji jautėsi pažeminti ir „kiek išprievartauta“.

Pasak jos, tokia scena nebuvo išvis įtraukta į scenarijų. Apie tai ji sužinojo likus visai mažai laiko iki filmavimo.

„Buvau tokia pikta... Turėjau paskambinti savo agentui ar teisininkui ir paprašyti atvykti į filmavimą, nes negali priversti žmogaus daryti to, kad nėra parašyta scenarijuje. Tačiau tuo metu šio fakto nesuvokiau“, – aiškino jo.

Tuomet M.Brando ją ramino: neva, nėra ko jaudintis – tai tik filmas.

Aktorius po šios šokiruojančios scenos M.Scheider taip ir neatsiprašė. Ji nuo vėžio mirė dar 2011-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.