Islandijoje įsikūrę Statkevičiai: ne pinigai svarbiausia

Trys kilometrai nuo Islandijos sostinės Reikjaviko, Kopavoguro priemiestyje, – vien privatūs prabangūs namai. Čia gyvena ir lietuviai Statkevičiai. Svajūnas – gydytojas anesteziologas, Jurgita – kelionių po Islandiją ekspertė. Abu augina du vaikus. Kopavoguro gyvenvietė jiems visiems tapo šilta užuovėja. Kol kas Statkevičiai Kopavogure – vieninteliai lietuviai. Pasakojimas apie juos – laidoje „Emigrantai“ šį antradienio vakarą LRT televiziją.

Svajūnas – gydytojas anesteziologas, Jurgita – kelionių po Islandiją ekspertė. Abu augina du vaikus.
Svajūnas – gydytojas anesteziologas, Jurgita – kelionių po Islandiją ekspertė. Abu augina du vaikus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2016, 5:39 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:32 AM

„Taip yra dėl nežmoniškų nekilnojamojo turto kainų“, – priežastį, kodėl kaimynystėje negyvena daugiau lietuvių, laidoje įvardins Jurgita. Kiekvienas, turintis čia namą – tarsi didelės šeimos narys. Kaimynai ne tik pakvies pietų ar vakarienės, bet ir padės ištikus bėdai. Jeigu reikės – prižiūrės vaikus ar naminius gyvūnėlius, kol būsite išvykę. Būtent dėl geros bendruomenės čia apsigyventi norėjo lietuvių Statkevičių šeima. Tačiau dėl didelių kainų čia gali gyventi ne kiekvienas.

„Niekada čia nebuvau dėl pinigų, šioje šalyje žmonės gyvena dėl gamtos“, – prisipažins Jurgita ir rodys kalną, ant kurio beveik kasdieną užlipa su šeima. Jurgita ir Svajūnas susipažino Islandijoje. Jis buvo atvykęs praktikuotis po medicinos studijų Kaune, o ji dirbo vaikų darželyje. Kaip dažniausiai ir būna – abiem atrodė, kad ši šalis – tik laikina stotelė. Tačiau aplinkybės susiklostė taip, kad jiedu pasiliko. Čia šeima gyvena jau per 16 metų.

Jurgita svarsto, kad nuo pat mažumės turėjo kitokį požiūrį į gyvenimą. Jai niekada nepatiko lietuvių bruožas puikuotis brangiais daiktais ar dideliais atlyginimais. „Ne pinigai esmė“, – žmonai pritaria ir gydytoju dirbantis Svajūnas. Jurgita tęsia, kad ir islandams laimė ne pinigai, o nuotykiai ir kelionės. Kuo daugiau nuotraukų albume – tuo turtingesnis žmogus. Statkevičiai praėjusiais metais į užsienį buvo išvykę nei daug, nei mažai – penkis kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.