Naglis Puteikis: „Pirmą kartą per valstybės istoriją Seime – ne vagys!“

„Į Seimą vėl ėjau, nes tikiu, kad galima pažaboti pinigų švaistymus ir korupciją mūsų valstybėje. Pirmą kartą per valstybės istoriją į Seimą iš daugiau nei pusės patekusių yra ne vagys, o sąžiningi žmonės...“, – įsitikinęs Seimo narys Naglis Puteikis.

Naglis Puteikis.<br>LNK nuotr.
Naglis Puteikis.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-08 14:16, atnaujinta 2018-02-09 23:50

„Nieko stebėtino, juk kiekvieną kartą prieš rinkimus einantys į valdžią mušasi į krūtinę, kad pažabos korupciją, nubaus vagis, neleis švaistyti mūsų pinigų, ir sumažins atskirtį tarp dviejų Lietuvų. Tačiau metai bėga, valdžia keičiasi, o žurnalistai traukia į dienos šviesą vis naujas istorijas apie švaistymą. Tai ar iš tiesų kaip sakoma kas galima Jupiteriui, neleidžiama jaučiui? Kaip tvarkysis naujoji valdžia?“, – ketvirtadienio laidos „Valanda su Rūta“ temą pristatys vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

Laidoje garsūs žurnalistai atskleis ne vieną atvejį, kuomet pažeidžiami įstatymai, švaistomos lėšos, o kaltų – nėra.

LRT laidos „Specialus tyrimas“ žurnalistė papasakos, kaip paviešino tikrą skandalą sukėlusią situaciją. „Vilniaus vandenų administraciniame pastate, pušyne, Antaviliuose, 21-erius metus gyveno vienas įmonės vadovų. Šis objektas – valstybinės reikšmės, griežtai saugomas, ten gyventi apskritai negalima. Tačiau 90-ies kvadratinių metrų patalpose, su žmona ir sūnumi, jis gyveno 21-erius metus, o iš jų tik paskutinius šešerius mokėjo simbolinį 100 eurų per mėnesį mokestį. Beje, jokių komunalinių ar kitų mokesčių jis nemokėjo....“, – pasakos žurnalistė.

Tuo metu populiaraus portalo žurnalistė Birutė Davidovytė, atlikusi kelias dešimtis tyrimų, pasakos, kaip Lietuvoje turtingi ir įtakingi žmonės užgrobia valstybinę žemę, pasistato namus vietose, kuriose statybos neleidžiamos arba griežtai ribojamos. „Itin turtingi ir galingi žmonės Lietuvoje gali beveik viską ir už nieką neatsako“, – sakys B. Davidonytė.

Į laidą atvyks ir politikas bei verslininkas Ramūnas Karbauskis. „2018-ieji metai pagal mūsų planus bus grandioziniai – iki tol pertvarkysime sistemą, suefektyvinsime darbą, neliks dalies valdininkų, tik užimančių vietą. Lietuvos laukia daug pokyčių...“, – žadės politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.