Aistrą tvarkytis emigrantė Monika pavertė verslu

Į Jungtinę Karalystę Monika Mitkutė išvažiavo užsidirbti pirmajam automobiliui, ten gavo Tarptautinių santykių ir teisės diplomą ir suprato: labiau už teisę, už kvalifikuotą vertėjos darbą ir tvirtą statusą visuomenėje jai patinka… tiesiog tvarkytis. Dabar valymas – Monikos darbas ir pomėgis, iš kurio ji net sugebėjo įsukti pelningą verslą: lietuvė su padėjėjomis valo Šefildo turtuolių namus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-13 12:36, atnaujinta 2018-02-09 22:53

Vos baigusi mokyklą vilnietė svajojo užsidirbti automobiliui. Jai buvo tik devyniolika, kai su būriu kitų emigrantų pirmąsyk atvažiavo į Londoną – miestą, kuriame, kaip tada manė, atlyginimai tiesiog milžiniški. Kaip ir daugelis jaunų merginų, lietuvė pirmiausia įsidarbino restorane. Nors darbas pasirodė sunkus ir nebuvo prie širdies, ten ji išmoko dalykų, kurie praverčia ir dabar. „Valytoja, atėjusi į namus, gali rasti įvairiausių dalykų, ji sužino daugiau, negu tas žmogus gali įsivaizduoti...Pavyzdžiui, pamatau, kai žmogus ryte vėlavo į darbą. Ką gi, aš ne tik pereinu su siurbliu per namus, aš padarau taip, kad tas žmogus grįžęs vakare neprisimintų, kad vėlavo į darbą ryte“, – pasakoja Monika. Garsaus Šefildo režisieriaus namuose jai tenka rasti ir numestos „žolės“, ir išmėtyto alkoholio, tačiau konfidencialumas Monikai – vienas iš prioritetų, tad kliento tapatybės ji niekuomet neatskleistų.

Pirmajam automobiliui emigrantė užsidirbo jau seniai. Dabar ji turi kitą, daug prabangesnę mašiną. Kiti vairuotojai, salone pastebėję išsipusčiusią blondinę, vargu ar pagalvoja, kad ji – ne turtingo vyro žmona, o valytoja. Neįsivaizduoja ir to, kad naujo visureigio bagažinėje – ne pirkiniai iš prabangių parduotuvių, o valymo priemonės. Anglijoje tapusi įmonės direktore, Monika ir toliau pati tvarko kitų namus – jai tai be galo patinka.

Įkvepianti Monikos Mitkutės istorija – laidoje „Emigrantai“ šį antradienio vakarą per LRT TELEVIZIJĄ.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.