Seimo narys Egidijus Vareikis – apie savo kovą su alkoholiu

Laidoje „KK2 penktadienis“ žinomi žmonės pasakojo apie kovą su alkoholiu bei kaip jiems pavyko išlipti iš šio liūno. Seimo narys Egidijus Vareikis laidoje kalbėjo, kad jis 20 metų nuolatos vartojo alkoholį bei sakė, kad kovojant su alkoholizmu būtina specialistų pagalbos.

E.Vareikis sakė, kad negerti alkoholio yra gerai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Vareikis sakė, kad negerti alkoholio yra gerai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-16 08:17, atnaujinta 2018-02-09 22:19

„Kas galbūt neįtikėtina, aš nesu tiek prisprogęs, kad nieko neatsiminčiau. Mano problema, kad aš į tai ėjau po truputį. Aš dirbau tokį darbą, kur kiekvieną vakarą buvo galima gauti gėrimo, ir tai buvo priėmimai, vakarėliai ir diplomatija, ir nereikėjo kiekvieną vakarą nusitašyti. Bet per 20 metų tas susikaupė į tai, kad man reikėjo imtis radikalių permainų“, – sakė E.Vareikis.

Politikas kalbėjo, kad daugelis lietuvių bando kovoti su alkoholizmu tiesiog negerdami, tačiau E.Vareikis sakė, kad tokia praktika retai padeda, būtina suprasti, kad negerti alkoholio yra gerai.

„Pradžioje problemą bandžiau spręsti „susiimdamas“, tai yra tiesiog negerdamas. Daugelis mano, kad tai gerai, bet tokiu metu žmogus būna piktas, irzlus ir veda tai prie to kad žmogus „atkrinta“, nes žmogus tada galvoja, kad gali „susiimti“ ir tik truputį išgerti. Turi ateiti momentas, kai supranti, kad negerti yra smagu. Ir man sako žmonės, kad aš turiu valią, kad negeriu, kai visi geria. Bet tai netiesa. Man nereikia valios, aš tiesiog neturiu to gėrimo „failo“. Kaip aš nemėgstu žvejoti, kaip nemėgstu baleto, taip ir alkoholis yra toks dalykas, kuris mano gyvenime neegzistuoja“, – laidoje kalbėjo Seimo narys.

Laidoje dalyvavęs TV laidos „24 valandos“ žurnalistas Žilvinas Žitkus kalbėjo, kad alkoholizmas yra labai didelė Lietuvos bėda bei pasakos, kad valdžia turi pagaliau spręsti šią problemą.

„Ten kur nuvažiuojame spręsti problemų, alkoholis sudaro gal 50 proc. priežasčių. Ūkininkai man ne kartą yra sakę, kad yra darbininkų trūkumas. Tie, kurie šiek tiek geresni buvo, tai išvažiavo į užsienį, tie, kas likę – nenori dirbti. Manęs prašo, kad atvesčiau bent tokį darbuotoją, kad kuris išgerdinėdamas dirbtų, nes dabar ūkininkas sumoka avansą ir savaitę nemato darbuotojo, o derliaus metu laukai nelaukia“, – pasakojo Ž.Žitkus.

Dainininkė ir renginių vedėja Nijolė Pareigytė–Rukaitienė pasakojo, kad ji „užsikodavimui“ ruošėsi apie pusę metų bei visiškai nesigaili šio žingsnio.

„Aš prisiruošiau nueiti pas vieną psichoterapeutą. Ir po kodo išėjusi supratau, kad viskas bus kitaip. Dar man mama sakė, kad kam tu čia visiems pasakoji, kad visi dabar galvoja, kad esi didžiausia alkoholikė visuomenėje. Bet aš labai džiaugiuosi, kad apie tai kalbu ir sulaukiu labai daug žinučių ir galiu padėti žmonėms“, – laidoje kalbėjo N.Pareigytė.

Laidoje dalyvavęs choreografas Jurijus Smoriginas sakys, kad kovoti su alkoholizmu Lietuvoje reikia ne draudimais, bet edukacija. „Aš visiškai nesu prieš alkoholį, aš prieš žmones, kurie iš to daro verslą. Žmonės ne šiaip sugalvojo alkoholį. Štai ir raudonas vynas, tai prabanga, ir jeigu nuvažiuoji į kurortą, nu ar nesmagu išgerti balto vyno. Tai yra sena žmonijos kultūra ir sakyti „ne“. Kiekvienas draudimas tai yra nusikaltimas, žmogus ne gyvuliukas, reikia per protą, per jo protą, per smegenis“, – sakė J.Smoriginas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.