Rusiškas realybės šou: „Specnaz“ apmokyti dalyviai galės žudyti ir prievartauti

Jau kitais metais Rusijoje prasidės atitikmenų pasaulyje neturintis realybės šou, kuriame bus leidžiama absoliučiai viskas. „Business Insider“ tai atrodo tarsi rusiškos bado žaidynės, o tremtį išgyvenusiai lietuvių tautai – tai labiau primena savanorišką tremtį.

Verslininkas tikino, kad jo šou bus gerokai įdomesnis, nei amerikiečių kuriamas „Išlikimas“, mat, pasak jo, išgyventi tropiniame klimate gerokai lengviau nei Sibiro taigoje.
Verslininkas tikino, kad jo šou bus gerokai įdomesnis, nei amerikiečių kuriamas „Išlikimas“, mat, pasak jo, išgyventi tropiniame klimate gerokai lengviau nei Sibiro taigoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2016, 4:00 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:23 PM

Televizijos projekte „Žaidimas2: žiema“ dalyvaus 30 dalyvių, kurie devynis mėnesius bandys išgyventi laukinėje Sibiro gamtoje. Projekto dalyviai nebus apsaugoti nei nuo lokių, nei nuo vilkų ar, juo labiau, kitų šou dalyvių.

Projekto nugalėtojas po devynių mėnesių, praleistų taigoje, laimės 10 mln. rublių (apie 1,5 mln. eurų), praneša „Siberian Times“.

24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę internete transliuojamame šou bus leidžiama viskas, įskaitant žudymą ir prievartavimą. Tačiau konkurso organizatoriai suskubo įspėti: „Turite suprasti, kad atvyks policija ir jus suims. Mes esame Rusijos teritorijoje, turime paklusti Rusijos Federacijos įstatymams“. Kitaip sakant, realybės šou kūrėjai, matydami, kad vienas dalyvis nusitaikė į kito dalyvio gyvybę, tam nebandys užkirsti kelio. 

Liepos 1 d. prasidėsiančio šou dalyviai bus specialiai apmokyti išlikti laukinėje gamtoje. Šiuos mokymus praves buvę „Specnaz“ operatyvininkai, o jau po to 15 vyrų ir 15 moterų Sibiro taigoje liks vieni.

Radikalūs temperatūrų skirtumai (iki 35 laipsnių karščio vasarą ir 40 laipsnių šalčio žiemą), laukiniai žvėrys, siaubinga konkurencija, psichologinis spaudimas ir, tikėtina, smurtas – visa tai turės iškęsti naujojo šou dalyviai.

Sunkiai sveiku protu suvokiamą šou sugalvojo Novosibirsko verslininkas Jevgenijus Piatkovskis (35 m.), kuris „Siberian Times“ sakė: „Mes neprisiimame jokios atsakomybės dėl dalyvių, net jei jie bus nužudyti ar išprievartauti. Mes dėl to būsime niekuo dėti. Tai bus aiškiai nurodyta dokumentuose, kuriuos kiekvienas dalyvis pasirašys prieš prasidedant šou.“

Verslininkas tikino, kad jo šou bus gerokai įdomesnis, nei amerikiečių kuriamas „Išlikimas“, mat, pasak jo, išgyventi tropiniame klimate gerokai lengviau nei Sibiro taigoje.

„Projekte nebus filmavimo komandos: visa erdvė bus apstatyta kameromis ir kiekvienas dalyvis nešis nešiojamą kamerą su baterija, veikiančią septynias valandas. Visi dalyviai turi būti bent 18 metų, protiškai sveiki“, – sakė J.Piatkovskis.

Siekdamas pritraukti kuo platesnę auditoriją turtuolis pažadėjo, kad šou bus verčiamas į anglų, prancūzų, vokiečių, ispanų, kinų ir arabų kalbas.

J.Piatkovskis pabrėžė, kad veiksmas vyks realiame miške, su realiais pavojais. Dalyviai užtruks mažiausiai pusvalandį, kol pasieks saugią vietą, iš kurios gelbėtojai juos galės išgabenti sraigtasparniu.

Įprastai dalyviai nesulauks ne tik medicininės pagalbos, bet ir paramos maistu. Kiekvienas dalyvis turės vasarą ir rudenį ruoštis atsargai žiemai. Visiems bus leidžiama pasiimti iki 100 kilogramų įrangos. Vieninteliai leidžiami ginklai – peiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.